Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017

ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΣΤΗΝ ΙΕΡΙΣΣΟ: ΟΙ ΚΑΣΣΑΝΔΡΕΣ ΔΙΑΨΕΥΔΟΝΤΑΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΑ #SKOURIES


Μεγάλη ικανοποίηση αλλά και δικαίωση αισθανθήκαμε διαβάζοντας πως στην περιοχή Ξηροποτάμι Ιερισσού πρόκειται να οικοδομηθεί μια ξενοδοχειακή μονάδα πρώτη στο κύμα με το κόστος της επένδυση να ανέρχεται προς το παρόν στα 35 εκατομμύρια ευρώ.

Η ικανοποίηση έχει να κάνει με το γεγονός ότι είναι τεράστια υπόθεση σε μια περίοδο που έχουν πάλι καθίσει τα πάντα να υπάρχει αντικείμενο εργασίας για τον πολυπληθή οικοδομικό κλάδο και φυσικά να πέφτουν σημαντικά χρηματικά ποσά στην τοπική οικονομία και κοινωνία που τα έχει τόση μεγάλη ανάγκη για να βιοποριστεί.


Η δικαίωση που νιώθουμε είναι σε προσωπικό επίπεδο, καθώς και αυτή η είδηση ακυρώνει για πολλοστή φορά την ακατάσχετη αερολογία, κινδυνολογία και  τρομολογνεία που εμπορεύεται το αντιμεταλλευτικό σύστημα από το 2007.

Σύμφωνα με αυτές τις θεωρίες:

  • θα ατονούσε το ενδιαφέρον για τουριστικές επενδύσεις στην προ του Άθω περιοχή και στην Ανατολική Χαλκιδική γενικότερα εξαιτίας του επενδυτικού έργου στα Μεταλλεία,
  • η γη θα έχανε την αξία της,
  • θα έπρεπε να πάρεις άδεια από την εταιρεία για να κτίσεις...!!!
  • Το χωροταξικό σχέδιο της περιφέρειας δεν θα επέτρεπε καμία άλλη οικονομική δραστηριότητα εκτός από την μεταλλευτική... κλπ.

Θα το επαναλάβουμε για ακόμη μια φορά. Η ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΌΤΗΤΑ ΔΕΝ ΕΒΛΑΨΕ ΠΟΤΈ ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΗ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ. Για την ακρίβεια συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Ευνοεί όλες τις υπόλοιπες δραστηριότητες χάρη στην οικονομική ευρωστία που προσφέρει στην κοινωνία το πολυμεταλλικό περιβάλλον της ΒΑ Χαλκιδικής.

Ας κοιτάξουν οι αρμόδιες υπηρεσίες να κάνουν αυτά που πρέπει για να μην χαθεί στο δρόμο για την υλοποίηση και αυτού του επενδυτικού έργου ο επενδυτής στην παραλία του Ξηροπόταμου.

Να μην επαναληφθούν δηλαδή αυτά που ζήσαμε το 2014 το Νοέμβριο με τους υπαλλήλους της διεύθυνσης πολεοδομίας του Δήμου, οι οποίοι όλως τυχαίως δεν μπορούσαν να ελέγξουν και να υπογράψουν μια άδεια ρουτίνας που αφορούσε το εργοστάσιο εμπλουτισμού των Σκουριών.

Μια άδεια που θα έφερνε την πρόσληψη 1000 περίπου εργαζομένων και πολλά άλλα ακόμη οφέλη. Μακάρι στην περίπτωση αυτή της επένδυσης και όσων άλλων αφορούν την περιοχή οι υπηρεσιακοί παράγοντες να διευκολύνουν τις καταστάσεις και όχι να υψώνουν μεγαλύτερα εμπόδια απ' αυτά που ήδη θα βρεθούν στον δρόμο των επενδυτών.

Γιατί θα βρεθούν. Δεν υπάρχει περίπτωση. Έτσι ακόμη τουλάχιστον επιτάσσει το εθιμικό δίκαιο του δημόσιου τομέα απέναντι στον οποιοδήποτε ιδιώτη επενδυτή.

Του κάνεις τη ζωή δύσκολη μέχρι να πεί τον Δεσπότη Παναγιώτη. Αν δεν αντέξει, ας φύγει... Να πάει αλλού!

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Με αυτές τις ψευτιές πότισαν με μίσος το μυαλό του κόσμου σε Ιερισσό και Ν. Ρόδα. Μακάρι αυτός ο κόσμος να συνεχίσει να αφυπνίζεται και να σταματήσει να ακούει τις μπούρδες τους.

Ανώνυμος είπε...

Ακιβωωωωως!ουδείς θα επενδυε τόσα χρήματα σε ένα περιβάλλον αβέβαιο και,κυρίως,προβληματοκο περιβαλλοντικά!κανονικά η τρέχουσα-και μη φτάνουσα-νυν δημοτική αρχή θα έπρεπε να πανηγυρίζει:και για την επένδυση,την εισροή δημοτικών τελών,την εύρεση εργασίας κλπ αλλά και γιατί,η εσχατολογική κινδυνολογία ορισμένων έπεσε στο κενό!άρα,όλα είναι εφικτά και συμβατά!αρκεί να υπάρχει θέληση και ενδιαφέρον!όση λάσπη κι αν έπεσε όλα αυτά τα χρόνια η Αλήθεια εξακολουθεί να λάμπει!σαν...χρυσός

Ανώνυμος είπε...

Μην είσαι τόσο σίγουρος @5:33. Μπορεί από πίσω να κρύβονται άτομα που χρηματοδοτούν τους antigold και στα οποία έχουν δώσει εγγυήσεις ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να δώσει τις άδειες. Δεν σου κάνει εντύπωση ότι δεν θέλουν να μαθευτεί ποιοι είναι;Εμένα μου κάνει πάντως...

Ανώνυμος είπε...

Το σκηνικό μυρίζει στημένη προπαγάνδα με σκοπό να αφυπνίσει τους σανοφάγους της Προ του Άθω περιοχής ώστε σε περίπτωση έγκρισης των νομιμων αδειών να ανακοινωθεί ακύρωση της δήθεν επένδυσης. Με αυτό το τρόπο θα κατευθυνθούν τα "ζώα" ενάντια στα μεταλλεία για να κάψουν, σκοτώσουν και καταστρέψουν τις ζωές των μαντεμοχωρίων! Επιφύλαξη και αφύπνηση λοιπόν.

Ανώνυμος είπε...

Αν ισχύουν αυτά που διαβάζω από τους σχολιαστές 22 Μαρτίου 2017 - 8:43 μ.μ. και τον σχολιαστή 22 Μαρτίου 2017 - 10:20 μ.μ. τότε δεν έχουμε να κάνουμε με ένα κίνημα ή με συλλογικότητα/ες. Αυτά που γράφονται θυμίζουν σενάριο ταινίας με πράκτορες, κατασκόπους και μυστικές υπηρεσίες.
Αυτά τα πράγματα γίνονται στην Χαλκιδική;Και γίνονται για να μην γίνει μια εξόρυξη χαλκού και συμπυκνωμάτων ψευδαργύρου και μολύβδου;

Ανώνυμος είπε...

Κανείς δεν ξέρει τίποτα στην Ιερισσό γι αυτή την επένδυση. Φήμες μόνο κυκλοφορούν. Στην χώρα που οι κάτοικοι της αγαπούν το σανό σαν άριστα πρόβατα που είναι γιατί η φήμη που μπορεί να είναι και κατασκευασμένη να μην γίνει είδηση;