Τετάρτη, 12 Απριλίου 2017

ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ κ. ΙΓΓΛΕΖΗ ΠΡΟΧΩΡΑΝΕ ΤΟΣΑ ΑΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΕ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑ


Πληροφορηθήκαμε ότι η βουλεύτρια Χαλκιδικής Κατερίνα Ιγγλέζη σε συζήτηση που είχε με τον βουλευτή της ΝΔ Ασημάκη Φωτήλα είπε πως είναι αντίθετη και δεν θα προχωρήσει η μεταλλευτική επένδυση στην ΒΑ Χαλκιδική.

Η συγκεκριμένη ατάκα έγινε αποδεκτή με αρκετή δόση χιούμορ από χρήστες των κοινωνικών μέσων δικτύωσης και ταυτόχρονα κατοίκους των Μαδεμοχωρίων που την σχολίασαν ως εξής:

«Στο Σταθάκη το είπε????»

«Υποψιάζομαι πως λόγω Πάσχα η Αικατερίνη εκφώνησε τον (πύρινο) λόγο της περί Επένδυσης, για να μπορέσει να έρθει στην Ιερισσό....»

«(πολύ) σωστά υποψιάζεσαι! Άλλωστε άλλο μεγάλο "αγκάθι" με τη νομιμοποίηση των καταπατημένων δασικών εκτάσεων το κάνει γαργάρα!».

Ανεξάρτητα και πέρα από την άποψη που έχει σχηματίσει η κοινωνία της περιοχής για τις τοποθετήσεις που κάνει κατά καιρούς η κ. Ιγγλέζη για το επενδυτικό έργο που βρίσκεται σε εξέλιξη το σημαντικό είναι ότι προχωράνε τόσα άλλα πράγματα τόσο στην Χαλκιδική, όσο και στην Ελλάδα.

Καταρχήν, προχωράει και κλείνει η αξιολόγηση. Προχωράνε τόσες δεκάδες άλλες επενδύσεις στην χώρα. Δίνονται στην κυκλοφορία συνεχώς μεγάλοι οδικοί άξονες. Μπαίνει τάξη σε πάσης φύσεως αυθαιρεσίες με τους δασικούς χάρτες. Επιστρέφουν τρέχοντας οι 60.000 επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες που έγιναν φορολογικοί μετανάστες σε Βουλγαρία και Κύπρο. Σειρά περιμένουν να πάρουν και οι 400.000 περίπου Έλληνες που έγιναν μετανάστες λόγω της κρίσης.

Η Χαλκιδική θα αποκτήσει πολύ σύντομα, όπως μαθαίνουμε, τους διασώστες που χρειάζεται το ΕΚΑΒ για να βγαίνουν οι βάρδιες των ασθενοφόρων όλο τον χρόνο. Μεγάλη προοπτική δίνει στην βαριά βιομηχανία μας, τον τουρισμό, η πρόταση η δική της και ακόμη 37 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για νομιμοποίηση του ελεύθερου κάμπινγκ. Επίσης, στα σκαριά βρίσκεται η επαναλειτουργία του αστυνομικού τμήματος της Ιερισσού, έπειτα από 4 χρόνια!!!

Τόσο πολλά πράγματα προχωράνε. Ίσως τα μοναδικά ζητήματα που δεν προχωράνε είναι οι προτάσεις της για την καλλιέργεια της κλωστικής κάνναβης και των κίτρινων φασολακίων για ακόμη μεγαλύτερη απόδοση στο εισόδημα εκείνων των 2.000 εργαζομένων που ενδεχομένως θα μείνουν χωρίς εργασία, αν επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις της για ματαίωση της επένδυσης.

Γενικότερα, κολυμπάμε σε πελάγη αισιοδοξίας. Με μια επένδυση που θα ξεπεράσει σε κόστος το 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια θα ασχολούμαστε; Που ζούμε; Στην Ελλάδα της πολιτισμικής κρίσης και των οικονομικών μνημονιών; Σοβαροί να είμαστε...

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΆΡΩΜΑ ΕΚΛΟΓΏΝ Με αφορμή την τοποθέτηση της της κ.Ιγκλεση στη Βουλή χθες θυμήθηκα Τον κ.Σκουρλετη τον Σεπτέμβριο του15 Όταν μίλησε για κλείσιμο των μεταλλείων και την επόμενη προκήρυξαν εκλογές για να κοροϊδέψουν τους συμπατριωτες μάς της Ιερισσού κυρίως να τους ψηφίσουν πάλι. 1) Αυτό μου θυμίζει το παιδικό παραμύθι με τον λύκο 2) Η κυρία αυτή έκτισε μια πολιτική καριέρα πάνω στην παραπλάνηση και στον πόνο των συμπατριωτών της κοροϊδεύοντας τους ότι θα κλείσει η κυβέρνηση τα μεταλλεία δίνοντας συνεχώς οποία άδεια χρειάζεται και ακομη αυτές πού δεν έδινε η προηγούμενη κυβέρνηση επειδή δεν τηρούσαν κάποιους όρους.,3) Με αυτό το παραμύθι Αυτό ή Ιερισσος πρωτεύουσα του Δήμου αντί να αναπτυχθη λειτουργώντας στα όρια της μια μεγάλη εταιρεία φθίνει και όλοι οι δημότες αποφεύγουν την αγορά τής με τι οποίες επιπτώσεις για την οικονομία της πόλης 4) κάποτε οφείλουν όλοι αυτοί βουλευτής Δήμαρχος Τόλης κτλ. Να μάς πουν ποιος είναι από πίσω τίνος συμφέροντα εξυπηρετούν ποιος χρηματοδοτεί όλη αυτή την αντίδραση 5) Η κυρία αυτή βουλευτής του Νομου Είναι και ο Νομός έχει και άλλα προβλήματα με αυτά ποτέ θα ασχοληθώ πχ. Την λειτουργία του ΕΚΑΒ στο νομό με αφορμή τα δύο ατυχή περιστατικά σε Ουρανούπολη και Κασσάνδρα και εν.όψη της Νέας τουριστικής περιοδου ποτέ θα κάνει μια ερώτηση στον κατά τα άλλα λαλιστατο κ.Πολική 6) Γνωριζει Η κυρία Ιγκλεση ότι οι τουρίστες με υψηλά στανταρς το πρώτο που ρωτούν Όταν θέλουν να επισκεφθούν ένα μέρος είναι ποιές είναι οι υπηρεσίες υγείας αυτού του τόπου . Η μήπως δεν μάς ενδιαφέρει και ΑΥΤΟ !!!

Ανώνυμος είπε...

Πάσχα έρχεται!πώς θα πατήσει το πόδι της στην Ιερισσό αν δεν βγάλει μια ομιλία που θα χαιδεύει (ακόμα) τα αυτιά του ακροατηρίου της!

Ανώνυμος είπε...

Είναι μία από τους 153!Αυτό σημαίνει ότι τους κρατάει στο χέρι,ως προς τα πολιτικά της θέλω,με την απειλή της ΜΗ ψήφισης των μέτρων κάθε φορά!ένας ολόκληρος τόπος και μια κυβέρνηση κρέμεται ας μην πω από που αυτής!Όσο για τα προβλήματα,άστο καλύτερα!Μεγαλύτερη απόδειξη ότι όλα τα επιχειρήματά της είναι αερολογίες από τις νέες ξενοδοχειακές μονάδες που γίνονται στην Τρυπητή και στο Ξηροποτάμι ΔΕΝ υπάρχει!Ουδείς θα έκανε τέτοια επένδυση σε έναν τόπο μη ασφαλή περιβαλλοντικά!αλλά είπαμε:Εδώ στον τόπο μας μάθαμε πολύ νωρίς τί σημαίνει να ταίζουν τον κόσμο.

Ανώνυμος είπε...

Συμπέρασμα:ή είναι εφικτή επιστημονικα,περιβαλλοντικά και κοινωνικοοικονομικα μια τέτοιας εμβέλειας,σοβαρότητας και συνεπειώ επένδυση ή δεν είναι!αυτό όμως δεν θα το αποφασίσει η κάθε άσχετη λαικίστρια ,με βαμμένο το μαλλί κορακί αλλά η συντεταγμένη πολιτεία,μέσα από τις δομές και τις υπηρεσίες του!ούτε φυσικά ο κάθε αρχέγονος αυτόκλητος υπερασπιστής του περιβάλλοντος,με πορείες αδιαφανείς και ύποπτες!αλλά εδώ στον τόπο μας είχαμε ήδη προγευτεί τις συνέπειες αυτού του λαικιστικού αλλά και εμπρηστικού-διχαστικού λόγου και πρακτικής από την εκλογή του αλήστου μνήμης-αιωνία του η λήθη!-ειρηνοποιού και ενωτικού Μίχου!τα υπόλοιπα που ακολούθησαν στη χώρα μας ήταν απλά αυτοεκπληρούμενη προφητεία!