Πέμπτη 20 Απριλίου 2017

Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΙΓΓΛΕΖΗ ΑΠΟ... ΜΕΤΑΛΛΕΙΟΛΟΓΟΣ ΔΑΣΟΛΟΓΟΣ ΞΑΝΑ!


Ο τίτλος μας αναφέρεται στην βουλεύτρια Χαλκιδικής Κατερίνα Ιγγλέζη, η οποία όπως διαβάζουμε στο metalleiachalkidikis.gr, θα δώσει ενημερωτική διάλεξη για τον πονοκέφαλο που ακούσει στο όνομα "δασικοί χάρτες" την προσεχή Παρασκευή 21 Απριλίου στις 19:30 στο Δημοτικό Θέατρο Πολύγυρου .

Στο πλευρό της κ. Ιγγλέζη θα βρίσκεται και ο αναπληρωτής υπουργός περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος και όπως αντιλαμβανόμαστε θα επιχειρήσουν από κοινού να εξηγήσουν στο κοινό, τι στην ευχή συμβαίνει με αυτό το πολύπλοκο ζήτημα, όπως έχει εξελιχθεί, των δασικών χαρτών.

Η παρουσία της βουλεύτριας Χαλκιδικής θεωρείται καταλύτης στην διάλεξη, καθώς η ίδια έχει σπουδάσει δασολόγος και επί της ουσίας επανακάμπτει ως ομιλήτρια σε θέματα που γνωρίζει πολύ καλύτερα και από θέση πτυχίου.

Σε αντίθεση πάντα  με τα μεταλλευτικά ζητήματα, όπου κάθε φορά το μόνο που γίνεται σαφές όταν αναφέρεται στα μεταλλεία και το επενδυτικό έργο στη ΒΑ Χαλκιδική είναι η εμπάθεια της και τίποτα περισσότερο. 

Ευχόμαστε η διάλεξη να πάει κατ' ευχήν, να μην είναι φαραωνική σε διάρκεια και νόημα για να μπορέσουν να την παρακολουθήσουν ευχάριστα σε μαγνητοσκόπηση και όσοι δεν βρεθούν στον Πολύγυρο. 

Το θέμα καίει πάρα πολύ κόσμο που πρέπει να σχηματίσει άποψη σαν να είναι δασολόγος "άνευ πτυχίου" και ας είναι στο επάγγελμα γεωλόγοι, μεταλλειολόγοι, μεταλλουργοί, τοπογράφοι, αρχαιολόγοι, ηλεκτρολόγοι, υδραυλικοί, ζαχαροπλάστες, αλιείς κλπ.

Άλλωστε, όλοι πρέπει να έχουν δικαίωμα στην αξιωματική άποψη. Δεν μπορεί να είναι προνόμιο για λίγους. 

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γιατί δεν υπενθυμίζετε στον κόσμο ότι η βουλευτίνα μας ως ελεύθερη επαγγελματίας δασολόγος απέτυχε στην εργολαβία που πήρε επί tvx για αποκατάσταση δασικού τοπίου;
Σας τα απαγορεύουν αυτά τα γεγονότα να τα λέτε;

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Απάντηση στον @ 20 Απριλίου 2017 - 1:27 μ.μ.

Το θέμα αυτό είναι πασίγνωστο. Για ποιά απαγόρευση συζητάμε ακριβώς; Ας είμαστε σοβαροί και πάνω απ όλα ακριβολόγοι.