Παρασκευή 28 Απριλίου 2017

Γ. ΖΟΥΜΠΑΣ: "ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΓΕΩΤΡΗΣΕΙΣ - ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ" (ΒΙΝΤΕΟ)


Ο εκτελών χρέη δημάρχου Αριστοτέλη Γιώργος Ζουμπάς μιλώντας στο διαδικτυακό κανάλι "politiki - chalkidiki" για το θέμα που άνοιξαν οι πολέμιοι της μεταλλευτικής δραστηριότητας με τις ερευνητικές γεωτρήσεις που γίνονται στην Τσικάρα έκανε μια τοποθέτηση που μάλλον ρίχνει λάδι, αντί για νερό στη φωτιά.

Δήλωσε επί λέξη: "Πρέπει να σταματήσουν οι γεωτρήσεις. Διαφορετικά θα υπάρξουν εντάσεις και δεν θα φταίνε οι κάτοικοι".

Ο εκτελών χρέη δημάρχου αν και συγκαταλέγεται στους μεγαλύτερους αντιπάλους των μεταλλείων στη ΒΑ Χαλκιδική, παρ΄όλα αυτά φρόντιζε να είναι μετριοπαθής στο δημόσιο αντιμεταλλευτικό λόγο του.

Στην προκειμένη περίπτωση νομίζουμε ότι προέβη σε μια ατυχέστατη τοποθέτηση, που δυνητικά θα μπορούσε να γίνει "βούτυρο στο ψωμί" εξτρεμιστικών κύκλων που επιζητούν αφορμές και "ντοπαρίσματα" για να συντηρείται η ένταση στην περιοχή.

Και αναφερόμαστε στους ξενόφερτους οικολογούντες "ακτιβιστές" που είχαν βρει πρόσφορο έδαφος για να εκτονώνουν τις επεισοδιακές γνώσεις και ορέξεις τους μέχρι και χθές στις κορεσμένες από μανούρες Σκουριές. Η Τσικάρα θα γίνει ο νέος τόπος "αναψυχής" αυτών των ακραίων στοιχείων;

Θα ήταν λοιπόν ωφέλιμο για την τοπική κοινωνία να αποφεύγονται τέτοιες φορτισμένες δηλώσεις, ιδίως από ανθρώπους που η ζωή (και όχι το εκλογικό σώμα) επέλεξε να έχουν θεσμικό ρόλο.Οι εκλογές του 2019 και μικροπολιτικές γενικότερα θα μπορούσαν να περιμένουν.

Ακολουθεί το βίντεο.






4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σε ποιούς κάτοικους αναφέρεται ο Ζουμπάς και ο Κυργιανός; Στους 15 αναρχικούς από την Μ. Παναγία και τους άλλους τόσους που μας τους κουβαλούν κάθε τόσο από Θεσσαλονίκη;
Έχουμε τόσο προβλήματα σ΄όλα τα χρονιά και εκείνοι το μόνο που ξέρουν είναι να κάνουν τα λεφτά των δημοτών προσφυγές και πληρωμές δικηγόρων για το ΣτΕ και καύσιμα και αεροπορικά εισιτήρια για τα πήγαινε έλα τους στα υπουργεία στην Αθήνα.
Αυτά βλέπει η τοπική κοινωνία 3 χρόνια τώρα και έχει περιθωριοποιήσει όλους αυτούς τους ντεμέκ οικολόγους. Τις εκλογές περιμένει με υπομονή για να τους στείλει στα σπίτια τους. Ο Ζουμπάς να κατέβει με αντίπαλο τον κανένα θα κερδίσει ο κανένας.

Ανώνυμος είπε...

Αυτοί οι άνθρωποι κάποτε κατηγορούσαν τον Πάχτα ότι παρακινεί μεταλλωρύχους σε βιαιότητες και κάνουν τα ίδια και χειρότερα χωρίς καμία ντροπή!
Ο Πάχτας όμως τι είπε: "Αν δεν ψηφιστεί η παράταξη μας θα έρθουν εδώ 3.000 αναρχικοί μαζί με βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ και θα τα κάψουν όλα. Και αν σταματήσει η επένδυση μπορεί και οι μεταλλωρύχοι να βγούν και να κάψουν καποιο χωριό από την αγανάκτηση που έχασαν την δουλειά τους"
Το πρώτο σκέλος της υπόθεσης εργασίας που έκανε ο Πάχτας το είδαμε αυτά τα χρόνια να επαληθεύεται. Το δεύτερο δεν το είδαμε και δεν θα το δούμε γιατί οι άνθρωποι της εργασίας έχουν σεβασμό και δικαιοσύνη μέσα τους. Τα παράσιτα τι σεβασμό και δικαιοσύνη να έχουν όταν πληρώνονται για να κάνουν επεισόδια σε βάρος νοικοκύρηδων και οικογενειαρχών;

Ανώνυμος είπε...

Δεν υπάρχουν πιο ψεύτες και ραδιούργοι απο τους antigold. Συνδέουν σκόπιμα την πτώση της στάθμης του φράγματος με τις γεωτρήσεις και όχι με την ανομβρία των τελευταίων 3 εβδομάδων. Είναι επικίνδυνοι και όχι πανηγυρίτζήδες όπως νομίζουν κάποιοι.

Ανώνυμος είπε...

Μα είναι σοβαρά πράγματα αυτά; Δήμαρχος να δικαιολογεί προκαταβολικά την τυφλή βία; Ούτε στην Αφρική, ούτε στην Λατινική Αμερική τέτοια χάλια.