Παρασκευή 14 Απριλίου 2017

H... "ΠΑΡΑΦΩΝΗ" ΙΓΓΛΕΖΗ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΑΜΗΧΑΝΙΑ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ


Τους τελευταίους μήνες ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έχει επιδοθεί σε έναν αγώνα αλλαγής του προφίλ του ίδιου και της Κυβέρνησης του εστιάζοντας στις μεγάλες επενδύσεις που έχει ανάγκη ο τόπος και που θα μπορούσαν να προσφέρουν άμεσα οφέλη στα κρατικά ταμεία, ενίσχυση της απασχόλησης και βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Έργα όπως η ιδιωτικοποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων, τα εγκαίνια των μεγάλων οδικών αξόνων σε Πελοπόννησο, Ήπειρο και Θεσσαλία, τα πρόσφατα εγκαίνια του νέου αεροδρομίου στη Πάρο και η άμεση δημοπράτηση της νέας γραμμής 4 του ΜΕΤΡΟ, εντάσσονται στο ίδιο στρατηγικό πλαίσιο ταύτισης του Πρωθυπουργού με ό,τι σχετίζεται με επενδύσεις και συνεργασία δημοσίου-ιδιωτών για αξιοποίηση συγκριτικών πλεονεκτημάτων της χώρας.

Είναι επίσης εμφανές πως ο Τσίπρας ποντάρει στην στροφή στα μεγάλα έργα και την σημασία που έχουν για την τοπική κοινωνία και ως ένα τρόπο ανάσχεσης της δημοσκοπικής του καθίζησης τους τελευταίους μήνες.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο και την ίδια ώρα που ο Πρωθυπουργός επιχειρούσε εχθές να δώσει έναν τόνο αισιοδοξίας και να μιλήσει για ανάπτυξη, έργα και επενδύσεις κόβοντας κορδέλα στα εγκαίνια της Ολυμπίας Οδού (σχετικό κεντρικό δημοσίευμα υπάρχει σήμερα στο blog), η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Ιγγλέζη υπονόμευε ανοιχτά στη Βουλή τον πρωθυπουργό της, λέγοντας πως δεν θα προχωρήσει η επένδυση στα μεταλλεία Χαλκιδικής.

Για όσους δεν γνωρίζουν, στα μεταλλεία Χαλκιδικής συντελείται τα τελευταία χρόνια το μεγαλύτερο επενδυτικό σχέδιο στη Βόρεια Ελλάδα, απασχολώντας χιλιάδες εργαζομένους όλων των ειδικοτήτων συμβάλλοντας στην καταλυτική ενίσχυση όχι μόνο του τοπικού αλλά και του εθνικού ΑΕΠ. 

Παράλληλα, η εν λόγω επένδυση έχει θωρακιστεί από πλήθος αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας σχετικά με την περιβαλλοντική πολιτική που ακολουθείται στη περιοχή και μαζί της έχει πλέον την συντριπτική πλειοψηφία της τοπικής κοινωνίας.

Η επένδυση όμως παραμένει έρμαια ιδεοληψιών και αντιφάσεων που ταλανίζουν μέχρι και σήμερα μια μειοψηφία της παρούσας Κυβέρνησης όπου πρωταγωνιστικό ρόλο παίζει η βουλευτής Χαλκιδικής Κατερίνα Ιγγλέζη, η οποία για να μπορέσει να προσεγγίσει τα όρια της εκλογικής της περιφέρειας για τις γιορτές του Πάσχα εξαπέλυσε μια ακόμη επίθεση για την επένδυση κατά τη συζήτηση ενός άσχετου νομοσχεδίου στη Βουλή.


Η ίδια φαίνεται πλέον ως παραφωνία σε μια ορχήστρα που προσπαθεί να ευθυγραμμιστεί με την νέα μουσική του μαέστρου. Μια ορχήστρα που δεν μπορεί να λειτουργήσει σωστά όταν υπάρχουν μουσικοί που παίζουν άλλες νότες και άλλα κομμάτια από αυτά που διευθύνει ο μαέστρος…

Αναδημοσίευση από rizopoulospost