Τρίτη 23 Μαΐου 2017

ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ… ΟΧΙ (ΜΟΝΟ) ΣΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ!


Δημοτικό Θέατρο Πολυγύρου. Ιανουάριος 2013. Η αφρόκρεμα της antigold διανόησης στο περιθώριο μιας ακόμη "ενημερωτικής" ημερίδας συζητάει για το πώς θα πληγεί επικοινωνιακά η επένδυση χαλκού χρυσού στο κοιτασματολογικό πεδίο της ΒΑ Χαλκιδικής.

Πως δηλαδή η τοπική και η ευρύτερη Ελληνική κοινωνία συνολικά θα αυξήσει τα αρνητικά αισθήματα και αντανακλαστικά της μέσα από μια έξυπνη ρητορική που θα κατευθύνει την πνευματική χειραγώγηση της μάζας προς αυτή την κατεύθυνση.

Κάποια στιγμή ο ιδρυτής του παρατηρητηρίου μεταλλευτικών δραστηριοτήτων πήρε το λόγο και είπε, πως, κατά την άποψη του, πρέπει να συνδεθεί η επένδυση με τα μνημόνια και τις μνημονιακές πολιτικές της τότε κυβέρνησης με συνθήματα του τύπου «Μνημόνια = Σκουριές, Σκουριές = Μνημόνια». 

Ένα επιπλέον σύνθημα με στοιχεία ιδεολογικής υπεροχής από ένα κίνημα που εκτός της μεταλλευτικής δραστηριότητας μάχονταν και εναντίον και της επιτροπείας των τροϊκανών και της μνημονιακής κατοχής. Υποτίθεται...

Το ακροατήριο αναγνώρισε τη διάνοια του ιδρυτή της ΜΚΟ και εμμέσως πλην σαφώς ενέκρινε δια βοής την πρόταση του. Μεταξύ αυτών και η βουλεύτρια Χαλκιδικής Κατερίνα Ιγγλέζη. Η συνέχεια γνωστή και η πραγματικότητα εντελώς διαφορετική από εκείνη που σχεδίαζε το κίνημα.

Το αποκορύφωμα αυτής το ζήσαμε την περασμένη Πέμπτη 18 Μαϊου 2017. Ναι σε όλα από την βουλεύτρια Χαλκιδικής και το κίνημα της… Όχι (μόνο) για τις Σκουριές. Το τελευταίο φύλλο συκής που απέμεινε στους antigold και το οποίο ποτέ δεν απέκτησε το… δέσιμο που επιδίωκαν με τα μνημόνια.

Καλά λέει η παροιμία: "μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλη κουβέντα μην πείς"... 

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γίνεται να έχεις μεγάλες απαιτήσεις από μικρούς ανθρώπους;;;