Πέμπτη 25 Μαΐου 2017

ΕΤΟΙΜΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ - ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ


Η ηλεκτρονική παρακολούθηση όλων των περιβαλλοντικών παραμέτρων εντός και εκτός των εγκαταστάσεων των Μεταλλείων Κασσάνδρας είναι γεγονός.

Από την Ολυμπιάδα μέχρι και τον κόλπο της Ιερισσού (εκβολές του Ασπρόλακα) και από το Στρατώνι μέχρι και τις Σκουριές σε 320 σημεία ελέγχου εντός του Δήμου Αριστοτέλη παρακολουθούνται καθημερινά η ποιότητα του νερού, του εδάφους και του αέρα.

Πρόκειται ίσως για το πιο εξελιγμένο σύστημα ηλεκτρονικής παρακολούθησης σε μεταλλευτικές εγκαταστάσεις που υπάρχει στην πατρίδα μας και για το οποίο ένωσαν τις δυνάμεις τους τα μεγαλύτερα πανεπιστημιακά εργαστήρια της χώρας σε συνεργασία με την τεχνογνωσία της εταιρείας ENVECO.

Ένα πρόγραμμα που όπως λένε και οι επιστήμονες της Ελληνικός Χρυσός που έχουν αναλάβει τη διαχείριση του προσφέρει τόσο στους κατοίκους όσο και στην Ελληνική πολιτεία την απόλυτη διαφάνεια. Αξίζει εδώ να σημειωθεί πως το κόστος εγκατάστασης κόστισε 4 εκατομμύρια ευρώ, ενώ το ετήσιο κόστος συντήρησης αγγίζει τα 2 εκατομμύρια ευρώ.

Ο καθένας από εμάς μ' ένα κλικ στον υπολογιστή του μπορεί να ενημερωθεί ανά πάσα στιγμή για τις περιβαλλοντικές παραμέτρους που επικρατούν στα Μεταλλεία Κασσάνδρας

Το βίντεο που ακολουθεί δείχνει όλα τα παραπάνω στην πράξη.

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πρώτη φορά ακούω και διαβάζω ότι μια εταιρεία δίνει τόσα λεφτά για να παρακολουθεί τον "εαυτό" της. Μπορεί να γίνεται κι αλλού. Δεν το ξέρω. Πάντως μπράβο. Αυτό δείχνει σοβαρότητα και υπευθυνότητα.