Τετάρτη 24 Μαΐου 2017

ΤΣΙΠΡΑΣ: "ΣΕ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΘΕΤΟ ΘΕΜΑ"


*Ακολουθεί σχόλιο του blog

Στο υπουργείο Περιβάλλοντος βρέθηκε σήμερα ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, συνεχίζοντας τις επισκέψεις στα υπουργεία. Αναφερόμενος στη γεωπολιτική θέση της χώρας τόνισε πως «η ενέργεια είναι η αιχμή του δόρατος της αναπτυξιακής πολιτικής». 

Επίσης, σε σχέση με τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ), δήλωσε είναι σε εξέλιξη επενδύσεις 1 δισ. ευρώ σε αιολικά πάρκα. Σε θέματα περιβάλλοντος, ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στα μέτρα που η Ελλάδα λαμβάνει στο πλαίσιο της Συμφωνίας για το Κλίμα που ελήφθη στο Παρίσι.

Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην κατάρτιση των δασικών χαρτών, και δήλωσε πως έως το τέλος του 2020 θα έχουν ολοκληρωθεί δασολόγιο και Κτηματολόγιο, ώστε οι πολίτες να μπορούν να γνωρίζουν τους όρους και τους κανόνες για τη δόμηση και την εκμετάλλευση. Μάλιστα, προανήγγειλε Ενιαίο Φορέα Κτηματογράφησης, στον οποίο θα ενταχθούν Υποθηκοφυλακεία και Κτηματολογικά Γραφεία.

Ερωτηθείς για το θέμα της επένδυσης στην ΒΑ Χαλκιδική, ο κος Τσίπρας δήλωσε πως «όσον αφορά την Ελληνικός Χρυσός το θέμα είναι σύνθετο και βρισκόμαστε σε διαπραγμάτευση». Δήλωσε επίσης πως «οφείλουμε να σεβαστούμε και το αίτημα των κινημάτων των κατοίκων. Αναμένουμε την απόφαση της διαιτησίας».

Ο κ. Τσίπρας θα μεταβεί στη Θεσσαλονίκη για να μιλήσει στην ετήσια Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ). Οι εργασίες της Γενικής Συνέλευσης του ΣΒΒΕ διεξάγονται στο ξενοδοχείο Hyatt Regency και η η ομιλία του πρωθυπουργού θα γίνει στις 8 το βράδυ.


[ΠΗΓΗ: in.gr, 24/5/2017]

Αναδημοσίευση από xrysoselladas

*ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ BLOG: Να μην ξεχνάτε κύριε πρωθυπουργέ και τους 2.000 και πλέον εργαζόμενους στα μεταλλεία, που είναι η σιωπηλή πλειοψηφία της τοπικής κοινωνίας του Δήμου Αριστοτέλη.

Μια κοινωνία που έχει μάθει να εργάζεται και να παράγει ΑΕΠ, που είναι τόσο κρίσιμο για την σταθεροποίηση της οικονομίας και την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.

Τέλος, το θέμα δεν θα ήταν τόσο σύνθετο, αν εμπιστευόσασταν ειδικούς επιστήμονες και όχι γραφικούς που παριστάνουν τους μεταλλουργούς, τους γεωλόγους, τους μηχανικούς, τους χημικούς, χωρίς να έχουν ουδεμία σχέση με το μεταλλευτικό πεδίο.




3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σαν να μύρισε εκλογές...

Ανώνυμος είπε...

Κύριε πρωθυπουργέ με το πάσο σας. Έχουμε χρόνο για πλεονάσματα 3% όχι επί 20 αλλά επί 50 χρόνια. Μνημόνια για πάντα για ένα έχουμε ήσυχο το κεφάλι μας.

Αθανάσιος Γ. Καρίνας είπε...

Έξυπνη πολιτική κίνηση η διαιτησία εκ μέρους του Σταθάκη. Θα στείλει στον καιάδα το "κίνημα" και τη συν αυτώ βουλευτή που εκβιάζει τον Τσίπρα.
Υπομονή και πίστη.
Ας δούμε και αυτό το πυροτέχνημα ! ! !