Τετάρτη 10 Μαΐου 2017

ΤΥΦΛΑ ΝΑ ΕΧΕΙ Ο ΓΚΕΜΠΕΛΣ... #SKOURIES


Πάρα πολλές φορές, ιδίως μετά από ισχυρές βροχές και καταιγίδες συνηθίζεται η θάλασσα να εμφανίζει την εικόνα που είχε η παραλία στην περιοχή του Αγίου Νικολάου Χαλκιδικής χθες το απόγευμα 9 Μαίου 2017 στο αριστερό μισό της φωτογραφίας. 

Φερτά υλικά, λάσπες και χώματα είναι η γνωστή αιτία που η θάλασσα σε κάποια σημεία της από γαλάζια γίνεται καφέ χρώματος. Αυτό δε σημαίνει πως η θάλασσα έχει μολυνθεί και ότι δεν κάνει για κολύμπι.

Ό,τι ακριβώς συνέβη και στο Στρατώνι στο δεξιό μισό της φωτογραφίας και αφορά τη μεγάλη θεομηνία που σημειώθηκε στις 10 Φεβρουαρίου του 2010. Βέβαια για το antigold σύστημα αυτή η εξαιρετικά δύσκολη στιγμή για τους κατοίκους του αποτέλεσε μια ακόμη ευκαιρία για λάσπη και μαύρη προπαγάνδα εναντίον του οικισμού και της μεταλλευτικής δραστηριότητας.

Σύμφωνα με τη... λογική τους και τις πρόσφατες επινοήσεις τους περί υποβάθμισης της στάθμης των υδάτων στο φράγμα της Μ. Παναγίας εξαιτίας των ερευνητικών γεωτρήσεων στην Τσικάρα αναρωτηθήκαμε, μέσω twiter, αν και γι' αυτή την εικόνα στην παραλία του Αγ. Νικολάου ευθύνεται η μεταλλευτική δραστηριότητα. 

Παραδόξως δεν είδαμε τα antigold τρολ να παίρνουν "θέση" με βάση τις πάγιες αρχές τους, που στην πλειοψηφία δεν έχουν καμία σχέση με την αλήθεια και την πραγματικότητα, όπως έγινε πρόσφατα και με την ενημερωτική εκδήλωση που έκαναν στη Θεσσαλονίκη με τίτλο: "Σκουριές - Θεσσαλονίκη ένας καρκίνος δρόμος". Ίσως να εκτονώθηκε η νοσηρή φαντασία τους σ' αυτή την εκδήλωση.

Νομίζουμε ότι το άρθρο που αλιεύσαμε στο διαδίκτυο και γράφτηκε τον Απρίλιο του 2013 με τίτλο: "Τύφλα να έχει ο Γκέμπελς" αποδίδει τα του Καίσαρος τω Καίσαρι. 

Όσοι δεν έτυχε να το διαβάσετε τότε με αφορμή τη λάσπη που εκτόξευσε το antigold σύστημα για "την περίφημη παραλία των Σκουριών και την τοξική λάσπη που κατέβασε το μεταλλείο στη θάλασσα", αξίζει να το διαβάσετε. Κάντε κλικ ΕΔΩ'.


1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Και έχουν το θράσος αυτοί οι τύποι να πλασάρονται σαν αγωνιστές. Τι να την κάνεις όμως την κριτική όταν έχεις μια κοινωνία που τους επιβράβευσε με την ψήφο της σε δημοτικές και βουλευτικές εκλογές. Η Νέμεσις είναι ότι τώρα όλοι χτυπάνε το κεφάλι τους...