Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΙΕΡΙΣΣΟΥ: ΓΙΑΤΙ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΚΛΕΙΣΤΟ? - ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ 9 ΜΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΓΙΑ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ! #SKOURIES


Έχουν συμπληρωθεί 9 μήνες από την εξαγγελία που έκανε το υπουργείο προστασίας του πολίτη για την επαναλειτουργία του αστυνομικού τμήματος Ιερισσού στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης της Ελληνικής Αστυνομίας.

Έχουν περάσει 4 χρόνια από τότε που η ΕΛΑΣ ανήγγειλε την αναστολή της λειτουργίας του αστυνομικού τμήματος στην πρωτεύουσα του Δήμου Αριστοτέλη, μετά τις συνεχείς εμπρηστικές επιθέσεις που δέχονταν από άγνωστους δράστες, μάλλον ως "ανταπόδοση" για τις προσαγωγές και τις συλλήψεις που έκανε η αστυνομία για τα επεισόδια που γίνονταν είτε για τα διάφορά επεισόδια που έκαναν "οικολόγοι", είτε για την εμπρηστική επίθεση στις Σκουριές.

Παρ΄όλα αυτά, ο Δήμος Αριστοτέλη παραμένει ο μοναδικός Καλλικρατικός Δήμος της χώρας χωρίς αστυνομικό τμήμα, παρά τις σχετικά πρόσφατες εξαγγελίες της πολιτείας για επαναλειτουργία του. 

Τι έχει συμβεί; Δεν βρίσκουν χώρο; Δεν βρίσκουν κόσμο να το επανδρώσει; Δέχεται πιέσεις η πολιτεία από εκείνους που επιθυμούν τη συνέχιση της αβατοποίησης της Ιερισσού για τους δικούς τους ιδιαίτερους λόγους; Ή το ξανασκέφθηκαν γενικά σε Υπουργείο και ΕΛΑΣ και αστυνομικό τμήμα στην Ιερισσό δεν θα επαναλειτουργήσει μέχρι νεωτέρας;

Όλα αυτά τα ερωτήματα μας τα γέννησε ο πανικός της "Αγίας ΜΚΟ" κατά κόσμον "παρατηρητήριο μεταλλευτικών δραστηριοτήτων" την οποία την κυρίευσαν... ανησυχίες για την ασφάλεια των τουριστών που επισκέπτονται την περιοχή και επειδή κάποιοι όπως ισχυρίζεται συνεχίζουν να απολαμβάνουν το μπάνιο τους στην παραλία του Στρατωνίου, παρά την ιστορία  απόσυρσης της γαλάζιας σημαίας του με το απύθμενο παρασκήνιο πιέσεων απο πίσω για να συμβεί αυτό.

Το ότι βρισκόμαστε σε μια ακόμη θερινή σεζόν με χιλιάδες επισκέπτες να καταφθάνουν στον τόπο μας και αν συμβεί κάτι που απαιτεί τη συνδρομή της αστυνομίας θα γίνουμε και πάλι ρεζίλι εξαιτίας της τεράστιας χρονικής καθυστέρησης, αφού το περιπολικό πρέπει να ξεκινήσει από την Αρναία δεν απασχολεί το antigold σύστημα, που μάλλον βολεύεται απ' αυτή την κατάσταση για να έχει να λέει και από πάνω για ελλειπή αστυνόμευση στην ευρύτερη περιοχή εξαιτίας της αστυνόμευσης των Σκουριών!!!  

Άλλωστε είναι πασίγνωστη η καραμελίτσα της "Αγίας ΜΚΟ". Είναι πάντα υπερ της νομιμότητας, αρκεί η νομιμότητα να είναι επιλεκτικά υπέρ της...  Άλλωστε "ποια νομιμότητα" απέναντι στα... έτσι θέλω της ΜΚΟ;

Καλό θα ήταν όσοι πραγματικά ενδιαφέρονται για την πρόοδο και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στη ΒΑ Χαλκιδική να ενδιαφερθούν να μάθουν γιατί καθυστερεί τόσο πολύ η επαναλειτουργία του Α.Τ. της Ιερισσού. Είναι ένα από τα σοβαρά προβλήματα αυτού του τόπου και όχι οι πεπιεσμένες antigold αερολογίες.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Όσοι στην Ιερισσό συνεχίζουν να κάνουν τους αδιάφορους ή τους ουδέτερους μπροστά σ' αυτήν την αλητεία των οικολογούντων αντιγκολντ ένα καταφέρνουν. Να υποθηκεύσουν για δεκαετίες το μέλλον των επόμενων γενιών. Των παιδιών μας δηλαδή.Αν φοβούνται ας ζητήσουν τη βοήθεια του κράτους.

Ανώνυμος είπε...

11:06 Τίποτα απ όσα αναφέρεις δεν μπορεί να γίνει γιατί δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα δικαιοσύνη και δημοκρατία. Αν κάποια στιγμή επανέλθουν ελπίζω με τις εκλογές του 2019 τότε ίσως σταματήσει ο κοινωνικός κατήφορος που έχουν επιβάλει οι antigold στο χωριό.