Σάββατο 17 Ιουνίου 2017

ΜΑ ΤΙ ΚΑΚΑ ΟΝΕΙΡΑ "ΒΛΕΠΟΥΝ" ΑΥΤΟΙ ΟΙ ANTIGOLD ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΞΥΠΝΙΟ ΤΟΥΣ???


Το λέμε και το γράφουμε από παλιά.... Αυτή η ροπή και η λαγνεία των antigold προς την καταστροφή πρέπει να γίνει αντικείμενο επιστημονικής έρευνας με τελικό στόχο την αποφυγή ή την απομάκρυνση των όποιων συνεπειών της από το υπόλοιπο κοινωνικό σύνολο.

Όσοι είναι φανατικά υπέρ της διακοπής της μεταλλευτικής δραστηριότητας στη ΒΑ Χαλκιδική είναι εξίσου φανατικοί υποστηρικτές - διακινητές της καταστροφολογίας και των σεναρίων ολέθρου. Πολύ απλά δεν έχουν ταίρι, ούτε προηγούμενο τα σενάρια που επινοούν και τα διαλαλούν σε τέτοιο φανατισμό και πάθος που σου δίνεται η εντύπωση ότι τα εύχονται κιόλας. Τι όχι;;;

Πρόσφατο παράδειγμα της προσφυγής των antigold στην καταστροφή είναι το... όνειρο που "είδαν" ο εκτελών χρέη δημάρχου, το συντονιστικό της Ιερισσού κατά των εξορύξεων και η ΜΚΟ "παρατηρητήριο μεταλλευτικών δραστηριοτήτων", σύμφωνα με το οποίο η κατολίσθηση - γίγας που έγινε στο ορυχείο του Αμυνταίου, το... πιο πιθανό είναι να συνεχιστεί στο μεταλλευτικό πεδίο της Χαλκιδικής, έτσι ώστε να καταρρεύσουν τα πάντα και να δικαιωθούν εκείνοι για τις ασύλληπτες αερολογίες τους!!!

Λεπτομέρεια...  Το έδαφος της ΒΑ Χαλκιδικής δεν έχει καμία σχέση με αυτό του Αμυνταίου, συν του ότι το ανοικτό όρυγμα των Σκουριών έχει τελείως διαφορετικές κατασκευαστικές προδιαγραφές και μια πλειάδα επιστημόνων να το παρακολουθεί σε αντίθεση με αυτό του Αμυνταίου που δεν είχε ούτε υπεύθυνο γεωλόγο... 

Ένα "όνειρο" σκέτη μούρλια, σύμφωνα με τις antigold καταστροφολογικές προδιαγραφές, το οποίο το μοιράστηκαν μετά "Βαΐων και Κλάδων" με το ΥΠΕΚΑ και τα συγκοινωνούντα συστημικά κρατικά ΜΜΕ, τα οποία αίφνης βρήκαν ξανά τη φωνή τους μετά το αρχικό μούδιασμα.

Το κερασάκι στην τούρτα ήταν η ερώτηση του ενός εκατομμυρίου ευρώ που διατύπωσε στην επιστολή του ο εκτελών χρέη δημάρχου προς το ΥΠΕΚΑ και ρωτούσε "αν οι μηχανικοί της Ελληνικός Χρυσός είναι καλύτεροι απ΄αυτούς της ΔΕΗ"

Ένα παντελώς άστοχο ερώτημα, κατά τη γνώμη μας, καθώς σύμφωνα με τα όσα μαθαίνουμε το ορυχείο αυτό ήταν στο αυτόματο πιλότο. Δεν διέθετε μήτε μηχανικούς, μήτε γεωλόγους, παρά μόνο αρχαιολόγους και περίπου 600 άτομα προσωπικό για σωστικές ανασκαφές...

Επομένως οι μηχανικοί της Ελληνικός Χρυσός κάτι παραπάνω θα γνωρίζουν σε σχέση με τους αρχαιολόγους του Αμυνταίου επάνω στα ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία ενός μεταλλείου.

Τέλος, εντύπωση μας προκάλεσε το γεγονός ότι ο κ. Ζουμπάς μέσα στην πληθώρα θεμάτων και κινδύνων που ανέδειξε μέσα από την επιστολή του ξέχασε να αναφερθεί στο μείζον θέμα της αναπλήρωσης με νερό του φράγματος της Μ. Παναγίας. Προληπτικά έστω...

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οι επαγγελματίες αργόσχολοι και εισοδηματίες δεν έχουν καλύτερη δουλειά, από αυτή της ίντριγκας. Η ζωή όμως κάνει κύκλους!