Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017

ΤΡΟΧΑΙΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙΟΥ: ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΙΖΟΝΑ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ


Άμεση ήταν η αντίδραση από το «Όραμα Πολιτών», την Δημοτική Παράταξη Μείζονος Μειοψηφίας του Δήμου Αριστοτέλη στο περιστατικό με το τραγικό ατύχημα στον κόμβο Παλαιοχωρίου όπου δύο ζωές χάθηκαν και μια οικογένεια ξεκληρίστηκε. Είθε να ήταν το τελευταίο. Ακολουθεί η επιστολή από το Όραμα Πολιτών προς τους Προέδρους Αρναίας και Παλαιοχωρίου.

«Προς: Πρόεδρο Δημοτικής Κοινότητας Αρναίας κ. Γεώργιο Διαμαντούδη

Κοινοποίηση: Πρόεδρο Τ. Κοινότητας Παλαιοχωρίου κ. Σταμάτη Ρίμπα

Θέμα: Άμεση σύγκλιση ανοιχτού Τοπικού Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας Αρναίας

Κύριε Πρόεδρε,

Σας είχαμε ζητήσει, ως Μείζονα Αντιπολίτευση του Δήμου, την άμεση σύγκλιση ανοιχτού Τοπικού Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητάς μας, για να συζητήσουμε τις ελλείψεις και την επικινδυνότητα σε κάποια σημεία της πρόσφατα παραδοθείσας Παράκαμψης της Αρναίας.


Ζητήσαμε να έχουμε υπεύθυνη ενημέρωση, με την παρουσία των αρμοδίων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για το έργο, ώστε να προγραμματίσουμε από κοινού τα απαραίτητα βήματα και τις υπεύθυνες αντιδράσεις μας.

Παρόλο ότι στην έκτακτη συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου της Τετάρτης 31.05.2017, αποφασίστηκε και προσδιορίστηκε η σύγκλιση ανοιχτού Τοπικού Συμβουλίου για την Πέμπτη 08.06.2017, με την παρουσία εκπροσώπων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, αυτό δεν συνήλθε ποτέ μετά από παρεμβάσεις που δεχθήκατε από όλους αυτούς που εσείς γνωρίζετε καλύτερα. 

Αντ΄ αυτού, πληροφορηθήκαμε για κάποια συνάντηση στον Πολύγυρο με τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη και με υποβαθμισμένα από πλευράς των παρισταμένων, τα αιτήματα οδικής ασφάλειας , στα επικίνδυνα σημεία του δρόμου της Παράκαμψης.

Σήμερα (Χθες), θρηνήσαμε τα δύο πρώτα ανθρώπινα θύματα, χάθηκαν άδικα δύο ανθρώπινες ζωές. Καθημερινά σχεδόν γινόμαστε μάρτυρες αυτοκινητιστικών ατυχημάτων από τους διερχομένους στους δύο κόμβους Αρναίας και Παλαιοχωρίου.

Με τη σημερινή επιστολή μας, ζητούμε την άμεση σύγκλιση ανοιχτού Τοπικού Συμβουλίου με την παρουσία των αρμοδίων Υπηρεσιών και εκπροσώπων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, για να αποφασιστούν και να δρομολογηθούν οι απαραίτητες παρεμβάσεις ολοκλήρωσης και βελτίωσης των επικίνδυνων κόμβων της πρόσφατα παραδοθείσας Παράκαμψης Αρναίας. Άμεσα, πριν θρηνήσουμε και άλλες ανθρώπινες ζωές.

Ελπίζουμε κύριε Πρόεδρε αυτή τη φορά, συναισθανόμενος την ευθύνη σας ως Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας, να κωφεύσετε στις σειρήνες όλων αυτών που σας αποτρέπουν μέχρι σήμερα να συγκαλέσετε το Τοπικό Συμβούλιο, δήθεν «για να μην εκτεθούν» και να προχωρήσετε αφενός μεν στην υπεύθυνη ενημέρωση των συνδημοτών μας , αφετέρου δε – και κυρίως – στη λήψη των απαραίτητων αποφάσεων για την απόδοση στην τοπική κοινωνία ενός έργου χρήσιμου και ασφαλούς, που κόστισε περίπου τριάντα εκατομμύρια ευρώ.

ΟΙ ΤΟΠΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΑΡΝΑΙΑΣ Αθανάσιος Τσιάλας, Ευγενία Γιαννούση
ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ Χρήστος Πάχτας, Ιωάννης Λαμπρινός, Αστέριος Μπρούζος»

2 σχόλια:

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Ο δήμος Αριστοτέλη επί του θέματος εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει τα εξής:

Εκφράζουμε μέσα από την καρδιά μας τα θερμά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων του τραγικού ατυχήματος, που συνέβη στη διασταύρωση Παλαιοχωρίου, του έργου Οδική Παράκαμψη Αρναίας Χαλκιδικής.

Από την αρχή της παρούσας αυτοδιοικητικής περιόδου, η Δημοτική Αρχή Αριστοτέλη, παρ’ότι δεν συμμετείχε στη μελετητική ωρίμανση του έργου, η οποία συντελέστηκε σε συνεργασία με τις προηγούμενες διοικήσεις του Δήμου, τη Νομαρχία Χαλκιδικής και την ΠΕ Χαλκιδικής και κατασκευάστηκε με χρηματοδότηση ΕΣΠΑ, αντέδρασε, κατέγραψε και επισήμανε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο τα κρίσιμα σημεία του έργου και των τεχνικών του μελετών, που έπρεπε να ληφθούν υπόψη από τον Φορέα Κατασκευής, ώστε να καταστεί λειτουργικό σε όλο το εύρος του.



Στο πλαίσιο αυτό, καλούμε εκ νέου:

· Τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας (που έχουν την ευθύνη της τεχνικής αστυνόμευσης του έργου), να λάβουν όλα εκείνα τα μέτρα οδικής ασφάλειας και κυκλοφοριακής σήμανσης που θα αποτρέψουν ανάλογα περιστατικά να συμβούν ξανά στο μέλλον, εξετάζοντας και το ενδεχόμενο να τεθεί εκτός κυκλοφορίας, μέχρι να υλοποιηθούν οι απαιτούμενες παρεμβάσεις.

· Τις αρμόδιες αρχές να διεξάγουν ενδελεχή έρευνα και να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αποκατάσταση του έργου.

Η αξία της ανθρώπινης ζωής είναι αδιαπραγμάτευτη και δεν θα πρέπει να θυσιάζεται στο βωμό καμίας σκοπιμότητας.

Με εκτίμηση,

Γρ. Δημάρχου Δ. Αριστοτέλη

Αθανάσιος Γ. Καρίνας είπε...

Ο δημαρχεύων κος Ζουμπάς, που τοποθετείται απρόσωπα ως γραφείο, δεν μας είπε τίποτα επί του πρακτέου. Ευχολόγια. Για τις antigold δράσεις του ακολουθεί σλλη τακτική, πιο πρακτική και ουσιαστική. Βλέπε ερευνητικές γεωτρήσεις Τσικάρσ. . .

Αλλά ξέχασα. . . Το θέμα αφορά τα μαντεμοχώρια . . . Οπότε άστους να σκοτώνονται. Σωστά κε Ζουμπά;