Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017

ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ: ΤΟ ΥΠΕΚΑ ΤΗΝ ΑΠΟΘΕΩΝΕΙ - Ο ΔΗΜΟΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΤΗ ΒΡΙΣΚΕΙ... ΤΡΙΓΩΝΙΚΗ!


Την περασμένη Δευτέρα 19 Ιουνίου ο εκτελών χρέη δημάρχου Αριστοτέλη Γιώργος Ζουμπάς χρέωσε επί της ουσίας την αδυναμία ύπαρξης έργου στα χρόνια που διοικεί το δήμο στην προηγούμενη δημοτική αρχή (!!!?), η οποία είχε υπογράψει μνημόνιο οικονομικής ενίσχυσης και συνεργασίας με την Ελληνικός Χρυσός στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, ενώ αυτός και η παράταξη του, ως γνωστόν χαρακτηρίζουν αυτή τη διαδικασία "τριγωνική" και την αποφεύγουν όπως "ο έξω από εδώ, το λιβάνι"...

Τρεις μέρες αργότερα, στις 22 Ιουνίου το ΥΠΕΚΑ σε ανακοίνωση του επιβράβευσε τις δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της εταιρείας που έχει αναλάβει την κατασκευή του αγωγού TAP με ανακοίνωση στο ιστολόγιο του που έγραφε τα εξής: 

"Κλιμακώνεται η υλοποίηση του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που έχει συμφωνηθεί μεταξύ της κατασκευάστριας εταιρίας του Διαδριατικού Αγωγού TAP και του ελληνικού δημοσίου, με τη δωρεά 92 οχημάτων κοινής ωφελείας σε τοπικές κοινότητες  και στις τρεις Περιφέρειες Βόρειας Ελλάδας, από όπου διέρχεται και ο αγωγός. 

Πιο συγκεκριμένα, έγινε δωρεά 33 ασθενοφόρων, 22 οχημάτων καθαριότητας, 17 δασικών οχημάτων, 14 εκχιονιστικών και 6 οχημάτων πολιτικής προστασίας, συνολικού εκτιμώμενου κόστους 9 εκατομμυρίων ευρώ."

Έχουν περάσει 4 μέρες από τότε και κανένα μέλος του antigold συστήματος (δήμος, συντονιστικό, η "αγία" ΜΚΟ) δεν βγήκε να κάνει κριτική, υποδείξεις ή συνδέσει με τους γνωστούς τοξικούς τρόπους του (όπως έκανε με το ορυχείο του Αμυνταίου) αυτή την ανακοίνωση του ΥΠΕΚΑ με την "ΕΚΕ" της Ελληνικός Χρυσός απέναντι στο δήμο Αριστοτέλη, όπου χάρη σ' αυτή έχουν πέσει στην τοπική κοινωνία και οικονομία από το 2012 μέχρι και το 2016 περίπου 12 εκατομμύρια δολάρια για έργα υποδομής, κοινής ωφέλειας κλπ.

Ούτε βέβαια τα γραφικά όσο και προβοκατόρικα antigold ΜΜΕ και τρόλ βγήκαν να γράψουν ή να πουν ότι η εταιρεία που κατασκευάζει τον ΤΑP τα κάνει αυτά για να εξαγοράσει τη συνείδηση, τη συναίνεση ή τη σιωπή των κατοίκων στις 3 γεωγραφικές περιφέρειες της Βόρειας Ελλάδας, όπως έλεγαν στην περίπτωση της Ελληνικός Χρυσός πριν 3 χρόνια. Ήταν απλά Πέμπτη 22 Ιουνίου και λίγο πριν το πρώτο μεγάλο καυτό Σαββατοκύριακο του καλοκαιριού.

Κατά τ΄αλλα οι... πεινασμένοι για ίντριγκα antigold συστημικοί "τρίγωνα" ονειρεύονται και τις συνήθεις αδυναμίες εκπλήρωσης των υποχρεώσεων ή δεσμεύσεων τους τις χρεώνουν στον κακό τους τον καιρό, που εξυπακούεται ότι τον έχει... εξαγοράσει κι αυτόν η Eldorado Gold. 

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οι πεινάλες τρίγωνα ονειρεύονται.