Δευτέρα 24 Ιουλίου 2017

ΚΑΤ. ΙΓΓΛΕΖΗ: ΔΗΛΩΝΕΙ ΕΝΟΧΛΗΜΕΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ!


Καιρό είχαμε να ακούσουμε τα νέα της κυβερνητικής βουλεύτριας και φρόντισε η ίδια να μας αποζημιώσει. Αρχικά, με την απόφαση της ως πρόεδρος της επιτροπής περιβάλλοντος της βουλής να διεξαχθεί συζήτηση για το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η παραλία της Θεσσαλονίκης με την συγκέντρωση φυτοπλαγκτόν και ακολούθως με την ενόχληση που εξέφρασε σε δηλώσεις της για τα εγκαίνια του εργοστασίου εμπλουτισμού στο μεταλλείο της Ολυμπιάδας τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Ευχόμαστε ολόψυχα η κ. Ιγγλέζη να ξεπεράσει αρκετά σύντομα την ενόχληση που νιώθει για τα εγκαίνια της Ολυμπιάδας. Είναι αλήθεια πως έχει κάθε δικαίωμα να νιώθει όπως εκείνη αισθάνεται, ωστόσο το συγκεκριμένο γεγονός το περιμένει με μεγάλη χαρά η κοινωνία της ΒΑ Χαλκιδικής, αφού σηματοδοτεί μια αλυσίδα εξαιρετικά θετικών εξελίξεων σε ότι αφορά ανάπτυξη και θέσεις εργασίας. Στοιχεία που ψάχνει με το κυάλι η υπόλοιπη Ελληνική επικράτεια, χωρίς ακόμη να έχει αποκτήσει μαζί τους οπτική επαφή.

Παρά την ενόχληση της η κ. Ιγγλέζη θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί το πόστο της και να ζητήσει ως πρόεδρος της επιτροπής περιβάλλοντος της βουλής να διεξαχθεί μια ευρεία συζήτηση για την υδροβιολογική κατάσταση του κόλπου της Ιερισσού μετά και τα όσα εντόπισαν προ τριετίας οι μεταμφιεσμένοι σε ψαράδες... επιστήμονες της ΜΚΟ "παρατηρητήριο μεταλλευτικών δραστηριοτήτων".

Τα ευρήματα τους αφορούν μόνο το Στρατώνι, η με την αναμόχλευση και τον κυματισμό της θάλασσας τα ιζήματα του βυθού ταξίδεψαν και στις υπόλοιπες παραλίες του κόλπου της Ιερισσού; Να τα ακούσουμε από επίσημες φωνές όλα αυτά. Τώρα που στη βράση κολλάει το σίδερο...

Θα ήταν πολύ χρήσιμη μια τέτοια συζήτηση, καθώς θα μαθαίναμε και την άποψη της κ. Ιγγλέζη, η οποία όπως και ο εκτελών χρέη δημάρχου Αριστοτέλη Γιώργος Ζουμπάς δεν έχουν τοποθετηθεί επίσημα μετά την περίεργη απόφαση της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας της Φύσης που αφαίρεσε τη Γαλάζια Σημαία της ακτής του Στρατωνίου μετά από καταγγελία της ΜΚΟ...

Είναι εξίσου ενοχλημένη για τη σκευωρία που στήθηκε σε βάρος των κατοίκων και των επαγγελματιών του Στρατωνίου ή ταυτίζεται με τη στάση της ΜΚΟ και κατά συνέπεια νιώθει ικανοποίηση όπως και η ΜΚΟ γι' αυτή την εξέλιξη; 

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν υπάρχει λόγος να ανοίξει η Ιγγλέζη στη βουλή συζήτηση για τη γαλάζια σημαία ή για τα βαρέα μέταλλα στον πυθμένα του Στρατωνίου, από τη στιγμή που η ΕΕΠΦ αφαίρεσε τη σημαία. Αν δεν το έκανε μετά τις πιέσεις που της ασκήθηκαν τότε θα άνοιγε η κουβέντα στη βουλή με κίνδυνο να χάσουμε πολλές ακόμη γαλάζιες σημαίες. Θυσιάστηκε το Στρατώνι για να ικανοποιηθεί το καπρίτσιο των antigold.

Ανώνυμος είπε...

Θα είναι έκπληξη μεγατόνων αν ανοίξει μια τέτοια σοβαρή επιστημονική κουβέντα στη βουλή. Όπως μεγατόνων θα είναι και οι βόμβες που θα ακουστούν για τους "εμάς ο κόλπος μας είναι καθαρός.Το Στρατώνι είναι βρώμικο".
Θα κλάψουν μανούλες.

Ανώνυμος είπε...

Δε λέω δείχνει χαρακτήρα ο Ζαγοράκης και οι επαγγλεματίες του Στατωνίου όταν πάνε με το σταυρό στο χέρι, όχι όμως άλλη ανοχή απέναντι σ' αυτούς που επιδιώκουν την καταστροφή μας και πανηγυρίζουν με αυτή.

Να ακουστούν και να μαθευτούν παντού αυτά που πρέπει να ακουστούν για τους δήθεν οικολόγους και καθαρούς για τις ακτές τους.