Τρίτη, 18 Ιουλίου 2017

ΔΗΜΟΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ: ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΩΝ ΓΕΩΤΡΗΣΕΩΝ ΣΤΟ ΜΑΝΤΕΜ ΛΑΚΚΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ!!!

Η νυν δημοτική αρχή θέλει να βάλει λουκέτο
και στην παραδοσιακή μεταλλευτική δραστηριότητα της ΒΑ Χαλκιδικής

Ο εκτελών χρέη δημάρχου Γιώργος Ζουμπάς πέταξε και το τελευταίο φύλλο συκής που κρατούσε για τα προσχήματα η νυν δημοτική αρχή σε βάρος της πολυπληθούς μεταλλευτικής κοινότητας του Δήμου Αριστοτέλη.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης της επιτροπής της ποιότητας ζωής στο Δήμο Αριστοτέλη με θέμα τις ΜΠΕ των ερευνητικών γεωτρήσεων στη Στρατονίκη τάχθηκε κατά με βασική αιτιολογία ότι το συγκεκριμένο έργο αποτελεί επέκταση της παραδοσιακής μεταλλευτικής δραστηριότητας (!!!), ενώ όπως τόνισε η παράταξη του τάσσεται υπέρ του αποχαρακτηρισμού των 317.000 στρεμμάτων που βρίσκονται στην ιδιοκτησία των Μεταλλείων Κασσάνδρας.

Τέλος πρόσθεσε ότι το θέμα θα συζητηθεί εκτενώς στην επόμενη τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που πρόκειται να διεξαχθεί τη Δευτέρα 31 Ιουλίου.

Για την ιστορία να πούμε ότι τη γνωμοδότηση της ΜΠΕ καταψήφισαν οι: Γιώργος Ζουμπάς, Ελένη Παναγιωτοπούλου, Χριστόδουλος Γιουβανάκης και Ιωάννης Δουλάκης, ενώ την υπερψήφισε ο Γιώργος Κούκος.

Νομίζουμε ότι τα πράγματα είναι ξεκάθαρα πλέον. Η νυν δημοτική παράταξη θέλει να βάλει λουκέτο και στην παραδοσιακή μεταλλευτική δραστηριότητα, όταν γνωμοδοτεί κατά των ερευνητικών γεωτρήσεων στο μεταλλείο των Μάντεμ Λάκκου, του οποίου το κοίτασμα έχει ξοφλήσει. 

Τα όσα έλεγε προεκλογικά τόσο ο παραιτηθείς - εκλεγείς Γιάννης Μίχος περί διατήρησης της υπάρχουσας - παραδοσιακής μεταλλευτικής δραστηριότητας, όσο και ο εκτελών χρέη δημάρχου μέχρι πρότινος τελικά ήταν παραμύθια...6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ό ΚΑΤΑ ΛΑΘΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΕΛΗ ΝΑ ΟΔΗΓΉΣΕΙ ΣΕ ΜΑΡΑΣΜΌ ΤΑ ΧΩΡΙΆ ΟΡΕΙΝΟΎ ΟΓΚΟΥ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΊΝΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΙΌ ΠΟΛΛΆ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ...ΑΣ ΤΟΛΜΗΣΗ...ΑΣ ΖΉΣΕΙ ΤΟ ΌΝΕΙΡΟ ΤΟΥ ΓΙΑΤΊ ΦΤΑΝΕΙ ΣΤΟ ΤΈΛΟΣ ΤΟΥ .. ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΚΑΙ ΡΟΥΣ ΠΑΡΑΤΡΕΧΆΜΕΝΟΥ ΤΟΥ.....

Ανώνυμος είπε...

Ο Ζουμπάς δεν φταίει. Βρίσκει και τα κάνει. Ο Μίχος είναι ο φταίχτης. Αυτός κρέμασε με την φυγή του τα βόρεια χωριά και δεν πρέπει να του το συγχωρέσουμε ποτε.

Ανώνυμος είπε...

Ο γίγαντας λαός κοιμάται και αυτοί κάνουν ότι μπορούν για να τον ξεσηκώσουν.

Ανώνυμος είπε...

Κι όλα αυτά,ενώ τα Τοπικά συμβούλια των μεταλλευτικών χωριών γνωμοδότησαν θετικά!κατά τα λοιπά,θέλανε και τις Τοπικές επιτροπές για την ανάπτυξη του κάθε χωριού!απατεώνες ολκής!να τους επιφυλάξουμε την κατάλληλη υποδοχή όταν τολμήσουν να πατήσουν το πόδι τους εδώ!

Ανώνυμος είπε...

Τα Σωματεία των εργαζομένων θα βγάλουν επιτέλους μία ανακοίνωση ή θα συνεχίσουν να κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου,ενώ αυτοί συνεχίζουν ακάθεκτοι;οι κάτοικοι θα ξεσηκωθούν ποτέ,όταν βλέπουν όλα αυτά τα παρτάλια να παρελαύνουν με θράσος σε κάθε γιορτή και σε κάθε εκδήλωση ;απορώ!

Ανώνυμος είπε...

Δεν θέλει βία. Θέλει συμμετοχή με επιχειρήματα. Πρέπει όλοι όσοι μπορούν κάτοικοι και εργαζόμενοι να κατεβούμε στο δημοτικό συμβούλιο της Ιερισσού. Να ακούσει και εμάς το δημοτικό συμβούλιο. Δεν μπορεί να αποφασίζει για εμάς χωρίς εμάς. Και δεν φταίνε αυτοί. Εμείς τους έχουμε παραχωρήσει όλα τα δικαιώματα.