Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017

ΜΙΑ ΚΟΡΗ ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΟΥ ΑΠΑΝΤΑΕΙ ΣΤΟΝ ΚΑΡΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΠΙΚΡΟΤΟΥΝ ΤΑ "ΤΣΑΚΙΔΙΑ ΤΟΥ"...

Η επίμαχη και με παραπλανητική φωτογραφία ανάρτηση
του "στρατηγικού συμβούλου" της κυβέρνησης, πριν κατεβεί...

Είναι αμέτρητα τα σχόλια αγανάκτησης και αποδοκιμασίας από επώνυμους αλλά και απλό κόσμο στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης για την πρωτοφανή τοποθέτηση του στρατηγικού συμβούλου της κυβέρνησης Νίκου Καρανίκα σε βάρος της Eldorado Gold και της επικείμενης αναχώρησης της από την Ελλάδα.

Κάποιοι απ΄όλους αυτούς που σχολίασαν την άποψη του "στρατηγικού συμβούλου" έχουν έναν επιπλέον λόγο, καθώς έχουν αγανακτήσει, γιατί αφενός ζουν στη ΒΑ Χαλκιδική και αφετέρου ξέρουν την τεράστια διαφορά ανάμεσα στην αλήθεια που ζουν και στο παραμύθι και την υποκρισία που αναπαράγει το antigold σύστημα. 

Δυστυχώς υπάρχουν και κάποιοι που επικροτούν αυτή τη νοσηρή κατάσταση, είτε από προσωπικό συμφέρον, είτε από άγνοια...

Σε σχόλιο της μια κάτοικος των Μαδεμοχωρίων, που, όπως τονίζει είναι κόρη μεταλλωρύχου περιγράφει με το δικό της τρόπο την αγανάκτηση που νιώθει μετά τις δηλώσεις Καρανίκα και εναντίον ενός ολόκληρου συστήματος με προσβάσεις στην κεντρική εξουσία, που άλλα λέει και άλλα κάνει στην πραγματικότητα σε βάρος της πλειοψηφίας του κοινωνικού συνόλου της Χαλκιδικής.

Το όνομα της Μαδεμοχωρίτισσας για εμάς δεν έχει σημασία. Μας ενδιαφέρουν οι απόψεις της στο κομμάτι της απύθμενης antigold υποκρισίας και τις οποίες είναι χρήσιμο όσοι ζουν μακριά από τη Χαλκιδική και δεν τις ξέρουν να τις πληροφορηθούν και γι αυτό επιλέγουμε να τις αναδημοσιεύσουμε. 

Για την αποκατάσταση της αλήθειας να προσθέσουμε ότι η φωτογραφία που επέλεξε ο κ. Καρανίκας για να προσδώσει έμφαση στα "τσακίδια του" είναι από τις μεγάλες πλημμύρες του Στρατωνίου έπειτα από ισχυρότατη νεροποντή το Φεβρουάριο του 2010. 

Τη φωτογραφία αυτή έφερε στη δημοσιότητα ως "ντοκουμέντο ρύπανσης από τα μεταλλεία" πρώτο το Π.Ο.Σ. η "παρατηρητήριο οικοδομικών συμφερόντων" κατ' επίφαση "παρατηρητήριο μεταλλευτικών δραστηριοτήτων".

Ακολουθεί το σχόλιο της κόρης του μεταλλωρύχου.

"Αυτό, που επικροτούν, ορισμένοι, τις δηλώσεις του καμμένου Καρανίκα και αισθάνονται ψυχική ανάταση που 2.500 άνθρωποι θα μείνουν άνεργοι, αν η El Dorado τα μαζέψει και φύγει, με ξεπερνάει! 

Αμμεσα, δε με νοιάζει και να κλείσει το μεταλλείο. Εμμεσα όμως, εξαρτάται και η δική μου δουλειά, πιθανότατα και η δική σου ανόητο ανθρωποειδές! Που το παίζεις οικολόγος και βάζεις φωτιά στο δάσος για να αντισταθείς στην κακιά εταιρεία. 

Που το παίζεις οικολόγος, αλλά προμηθεύεσαι καυσόξυλα από το "αρχέγονο " δάσος των Σκουριών, που η κακιά εταιρεία "ξυρίζει" για να ζεστανεις τον κώλο σου! Που το παίζεις οικολόγος, αλλά γεμίζεις με σκουπίδια το μέρος, στο οποίο κατασκηνώνεις για να διαμαρτυρηθείς, που η κακιά εταιρεία μολύνει το περιβάλλον! 

Που το παίζεις οικολόγος και δεν ξέρεις, ούτε κατά που πέφτει ο κάδος ανακύκλωσης!
Εύχομαι από καρδιάς, όλα να πάνε κατ ευχήν και κανένας να μην χάσει τη δουλειά του, γιατί ξέρω πολύ καλά τί θα πει ανεργία! Αν όμως σπάσει ο διάβολος το ποδάρι του, διαισθάνομαι πως ο τυφώνας Κατρίνα, θα είναι αεράκι, μπροστά σε αυτά που θα συμβούν στην περιοχή!

Υπερήφανη που ο ΠΑΤΕΡΑΣ μου ήταν μεταλλωρύχος! Απίστευτα θυμωμένη, που με περιβάλλουν τόσοι "οικολόγοι"!

1 σχόλια:

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Οφείλουμε να κάνουμε μια διόρθωση. Η φωτογραφία που επέλεξε ο στρατηγικός σύμβουλος της κυβέρνησης στη δημοσίευση που έκανε δεν είναι από το Στρατώνι, αλλά από το Άκτιο της Αιτολοακαρνανίας μετά από το σεισμό που σημειώθηκε.

http://iaitoloakarnania.gr/2016/12/thiafi-gemise-thalassa-sto-aktio-meta-ton-sismo/

Ζητούμε συγνώμη από τους αναγνώστες μας, καθώς και εμείς παρασυρθήκαμε από την ομοιότητα της φωτογραφίας με μια αντίστοιχη φωτόγραφία που διακινούν οι antigold μετά την έντονη βροχόπτωση στο Στρατώνι το Φεβρουάριο του 2010.