Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017

ELDORADO GOLD: "ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΑΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ Η ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΜΑΣ - ΑΡΧΙΣΕ ΕΠΟΙΚΟΔΟΜΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ"


Ένα μεγάλο "ουφ" ξεπήδησε μέσα από την ψυχή χιλιάδων κατοίκων της ΒΑ Χαλκιδικής στο άκουσμα της είδησης της προσωρινής αναβολής (έστω) της απόφασης της Eldorado Gold να αναστείλει τις εργασίες τις σ' όλα τα επενδυτικά έργα της στην Ελλάδα.

Σ΄αυτή την απόφαση συνέβαλε το γεγονός ότι κυβέρνηση και εταιρεία βρήκαν δίαυλο επικοινωνίας και πήραν την απόφαση να καθίσουν στο τραπέζι του διαλόγου.

Ευχόμαστε τα πράγματα να ομαλοποιηθούν και η μεγαλύτερη επένδυση στην Ελλάδα να βρει το δρόμο της υλοποίησης της για να καταλάβουν και οι πλέον δύσπιστοι τα κορυφαία ωφελήματα που μπορεί να δώσει στον τόπο και στην Ελληνική οικονομία με απόλυτο σεβασμό και αυστηρή τήρηση όλων των περιβαλλοντικών όρων και προϋποθέσεων.

Όλα αυτά βέβαια μπορούν να συμβούν, αν η κυβέρνηση δείξει την απαιτούμενη σοβαρότητα και απεγκλωβιστεί από ιδεολογικές εμμονές και αγκυλώσεις κάποιων στελεχών της, που είναι επιζήμιες και για την τοπική κοινωνία, αλλά και για την Ελλάδα.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Eldorado Gold. 

"Η Eldorado Gold Corporation ανακοίνωσε σήμερα ότι ξεκίνησε εποικοδομητικό διάλογο με το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας (ΥΠΕΝ) με αντικείμενο την ανάπτυξη της επένδυσης των Μεταλλείων Κασσάνδρας Χαλκιδικής, της θυγατρικής της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. 

Τα Μεταλλεία Κασσάνδρας, που αποτελούνται από τα υποέργα των Σκουριών, της Ολυμπιάδας και το μεταλλείο στο Στρατώνι, έχουν αδειοδοτηθεί το 2011 από το Ελληνικό Κράτος βάσει μίας ενιαίας Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ).

Ο George Burns, Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος της Eldorado, σχολίασε: “Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με τον εποικοδομητικό διάλογο που βρίσκεται σε εξέλιξη με το ΥΠΕΝ. Πέραν αυτού, την προηγούμενη εβδομάδα το ΥΠΕΝ εξέδωσε μια σειρά αδειών ρουτίνας για το έργο της Ολυμπιάδας, οι οποίες εκκρεμούσαν εδώ και πολύ καιρό. Σαν αποτέλεσμα αυτών των εξελίξεων, έχουμε αποφασίσει την προσωρινή αναβολή της απόφασής μας να θέσουμε τα έργα μας στη Χαλκιδική σε καθεστώς  συντήρησης

Ο κ. Burns συμπέρανε: “Διατηρούμε το δικαίωμα να θέσουμε τα έργα μας σε κατάσταση συντήρησης και να λάβουμε άμεσα νομικά μέτρα για να προστατέψουμε την Εταιρεία και τα δικαιώματά μας στην Ελλάδα, σε περίπτωση που ο διάλογος με το ΥΠΕΝ αποδειχθεί ανεπιτυχής. Παράλληλα, είμαστε πεπεισμένοι ότι η διαδικασία της διαιτησίας που ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα από την Ελληνική Κυβέρνηση θα ολοκληρωθεί εγκαίρως και αποτελεσματικά, προς όφελος όλων των εμπλεκόμενων μερών.”"

Αναδημοσίευση από hellas-gold.com

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Είναι πράγματι μια μικρή δικαίωση για εναν εργατικό κόσμο που έχει περάσει τα πάνδεινα από το φασισμό των γιαλαντζί οικολόγων και δεν του αξίζει αυτή η περιφρόνηση από την κυβέρνηση.