Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017

ΑΠΩΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ 1ο ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ Η ΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΙΓΓΛΕΖΗ


Η κυβερνητική βουλεύτρια Κατερίνα Ιγγλέζη δεν θα λάβει μέρος, όπως ανακοίνωσε, στο 1ο Αναπτυξιακό Συνέδριο που διοργανώνει η Αναπτυξιακή Εταιρεία Χαλκιδικής το προσεχές Σαββατοκύριακό στα Μουδανιά.

Προβαίνει σ' αυτή την απουσία, επειδή όπως είπε μεταξύ άλλων θέλει να διαμαρτυρηθεί μ' αυτόν τον τρόπο για το γεγονός ότι η Ελληνικός Χρυσός είναι "πλατινένιος χορηγός" της εκδήλωσης.

Είναι η άποψη της και είναι σεβαστή. Στη δημοκρατία όμως εκτός από τη διαμαρτυρία, υπάρχει και ο διάλογος. Ο ανοικτός και ο δημόσιος διάλογος τον οποίο έχει ανάγκη η Χαλκιδική γενικότερα και η ΒΑ Χαλκιδική ειδικότερα. Γι' αυτό το λόγο χαρακτηρίζουμε ως απώλεια την απουσία της.

Αφενός, γιατί η άποψη της κ. Ιγγλέζη έχει βαρύνουσα σημασία για τα "πρέπει" και "δεν πρέπει" σ' ότι αφορά την ανάπτυξη της Χαλκιδικής, τόσο της "βασικής ανάπτυξης" όσο και της "εναλλακτικής ανάπτυξης", καθώς καθρεφτίζει και την πολιτική βούληση της κυβέρνησης επί των θεμάτων που θα τεθούν επί τάπητος.

Αφετέρου, πως θα πέσουν οι τόνοι και πως θα επιστρέψει η πολυπόθητη κοινωνική ειρήνη στην περιοχή της ΒΑ Χαλκιδικής, όταν οι βασικοί πολιτικοί της εκπρόσωποι αποφεύγουν το διάλογο και τους ήπιους τόνους στο λόγο τους;

Αυτές οι ενέργειες περισσότερο δυναμιτίζουν το κλίμα, αλλά ταυτόχρονα δίνουν το πάτημα σε ακραίους κύκλους να κάνουν επίδειξη των κακών πρακτικών που έχουν συνηθίσει να εφαρμόζουν όλα αυτά τα χρόνια. 

Φωνές, κραυγές, κατάρες και τραμπουκισμοί. Αυτά όμως δεν προσφέρουν τίποτα ουσιαστικό στον τόπο, εκτός από τη διαιώνιση του κακού κλίματος και της εσωστρέφειας που είναι εξίσου αλήθεια ότι κάποιοι τα επιδιώκουν για ευνόητους λόγους.

Ευχόμαστε η κ. Ιγγλέζη να αλλάξει άποψη και να πάει στο συνέδριο. Τόσο ο επιχειρηματικός κόσμος της Χαλκιδικής, όσο και η κοινωνία της έχουν τεράστιο ενδιαφέρον να ακούσουν την άποψη της. Δεν έχει σημασία αν συμφωνούν, η διαφωνούν μαζί της και το αντίθετο. 

Η σύνθεση απόψεων είναι απείρως προτιμότερη από την απουσία και την έλλειψη διαφορετικών θέσεων και απόψεων. Οι κραυγές κούρασαν. Έχουμε ανάγκη από λύσεις. Οι διαμαρτυρίες δεν προσφέρουν λύσεις στα ζητήματα που μας απασχολούν.


1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Είναι προσχηματική η δικαιολογία αυτή. Δεν έχει να πεί τίποτα η Ιγγλέζη για την ανάπτυξη.

Δεν ξέρει τι σημαίνει ανάπτυξη, αλλά ξέρει ότι σ΄ένα αναπτυξιακό συνέδριο δεν γίνεται να ειπωθούν επιχειρήματα του τύπου κάνναβη, κίτρινα φασολάκια και εμφιαλωμένα νερά. Παμπόνηρη η Ιγγλέζη...