Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2017

ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ: ΤΟ ΕΤΟΣ 2016 ΣΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ

Αεροφωτογραφία του Στρατωνίου Χαλκιδικής

Πριν λίγες μέρες η Ελληνικός Χρυσός δημοσίευσε την έκθεση βιώσιμης ανάπτυξης για το 2016. Στις 76 συνολικά σελίδες της έκθεσης ο αναγνώστης/στρια μπορεί να εντοπίσει πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία που αφορούν τη λειτουργία, την παραγωγή και την επενδυτική δραστηριότητα των Μεταλλείων Κασσάνδρας και στα 3 μεταλλεία της (Στρατώνι, Ολυμπιάδα, Σκουριές) με απόλυτους αριθμούς.

Για παράδειγμα στις σελίδες 3 και 11 της έκθεσης μπορεί κάποιος/α να μάθει πόσα συμπυκνώματα παρήγαγε και πούλησε η εταιρεία Ελληνικός Χρυσός και σε τι έσοδα μεταφράστηκε αυτή η παραγωγή.

Επίσης, στις προαναφερθείσες σελίδες γίνεται σαφής αναφορά για τον ακριβή αριθμό εργαζομένων που απασχολούνται στην εταιρεία, αλλά και στους συνεργαζόμενους εργολάβους, όπως επίσης και το ποσοστό εργαζομένων που κατάγεται από τον Δήμο Αριστοτέλη, αλλά και σε τι ποσοστό οι μισθοί τους είναι πάνω από τον κατώτατο μισθό που υπάρχει στην Ελλάδα.


Σ' αυτή την έκθεση δεν γίνεται να λείψουν τα στοιχεία που αφορούν τα ποσά που επενδύθηκαν για την ανάπτυξη των Σκουριών και της Ολυμπιάδας, τα ποσά που δόθηκαν συνολικά για την ανάπτυξη δράσεων της τοπικής κοινωνίας.


Ολόκληρη την έκθεση βιώσιμης ανάπτυξης της Ελληνικός Χρυσός μπορείτε να την διαβάσετε πατώντας κλικ ΕΔΩ'.