Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017

ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΑΝΕΤΧΑ ΚΑΙ ΤΟ "ΚΙΜΠΑΡΙΛΙΚΙ" ΤΩΝ ANTIGOLD #SKOURIES


Ένα βασικό χαρακτηριστικό των antigold κινηματιών είναι το απίστευτο θράσος που τους διακρίνει όταν θέλουν να παίξουν τους "ήρωες" με τις πλάτες άλλων. 

Αφού ανάγκασαν με τις απειλές τους (ότι θα τα κάνουν "όλα λαμπόγυαλο" αν παραμείνει η Ελληνικός Χρυσός πλατινένιος χορηγός» του 1ου αναπτυξιακού συνεδρίου της Χαλκιδικής) το ΔΣ της ΑΝΕΤΧΑ να απορρίψει δύο μέρες πριν την έναρξη του συνεδρίου την χορηγία της Ελληνικός Χρυσός, πήγαν τελικά στο συνέδριο, ενώ ήξεραν ότι ήταν ουσιαστικά πληρωμένο από την Ελληνικός Χρυσός. 

Αν δεν το ήξεραν, ας ρωτούσαν. Ένα τέτοιο συνέδριο έχει έξοδα. Αυτό είναι γνωστό τοις πάσι. Όπως έχει έξοδα μία αντιμεταλλευτική συναυλία, μία διαδήλωση κατά της εξόρυξης χρυσού, ένα επικοινωνιακό χάπενινγκ με σκοπό την προβολή του αντίχρυσού αγώνα κ.α. 

Έτσι και ένα συνέδριο, αναπτυξιακό ή αντιμεταλλευτικό, για να προετοιμαστεί καλά και να πετύχει (κάτι πού έγινε εν προκειμένω, όπως μαθαίνουμε) απαιτεί κάποιες δαπάνες. Είμαστε σίγουροι ότι οι φίλοι του αντιμεταλλευτικού αγώνα είναι αρκετά έμπειροι σ’ αυτά.

Μέχρι στιγμής ένα μεγάλο μέρος των εξόδων έχει καλυφθεί με τα 10.000 Ευρώ που έδωσε ο πλατινένιος χορηγός. Το ερώτημα που τίθεται τώρα είναι πώς αυτοί που παριστάνουν τους εύθικτους και τους ηθικά ανώτερους σε τέτοια θέματα, δεν έχουν κάνει καμία κίνηση για την κάλυψη αυτού του ποσού;

Αυτοί που έχουν γεμίσει δεκάδες φορές τη Θεσσαλονίκη με εκατοντάδες πανό και χιλιάδες αφίσες, αυτοί που υποτίθεται πως έχουν δώσει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε προσφυγές στο ΣτΕ και σε αμοιβές δικηγόρων για άλλα δικαστήρια (πάντοτε κατά της κακιάς εταιρείας), αυτοί που με μεγάλη ευκολία έδωσαν περί τις 20.000 ευρώ για να γίνει με drone φωτοαποτύπωση των Σκουριών, δεν είχαν την ευθιξία και την ανωτερότητα να πάρουν την οικονομική ενίσχυση του συνεδρίου επάνω τους;

Αντί δηλαδή να πάνε στο γραφεία της ΑΝΕΤΧΑ και να απειλήσουν τον πρόεδρο ότι δεν θα γίνει το συνέδριο, αν δεν αποσυρθεί η χορηγία της Ελληνικός Χρυσός και η ομιλία του διευθύνοντος συμβούλου της από το πρόγραμμα θα μπορούσαν σαν κύριοι και κυρίες να ρωτήσουν ποιο είναι το ποσό της χορηγίας της και να το δώσουν. Κατά την άποψή μας είχαν την ηθική υποχρέωση να το κάνουν. Έτσι κάνουν οι έντιμοι αγωνιστές.

Το Σάββατο, που παρευρέθηκε η αφρόκρεμα του antigold "jet set" στο συνέδριο, είχαν την δυνατότητα να συνεννοηθούν με τους εκπροσώπους της Αναπτυξιακής Εταιρείας Χαλκιδικής για τον τρόπο πληρωμής του επίμαχου ποσού.

Ίσως έτσι θα μπορούσαν να έχουν και την απαίτηση να πάρουν το λόγο στο συνέδριο, να μοιράσουν φέιγ - βολάν και να δείξουν σε όλους τους επισκέπτες του συνεδρίου ποια χρώματα είναι trendy στα "SOS Χαλκιδική" - μπλουζάκια αυτήν την σαιζόν.

Βέβαια, για μια τέτοια χειρονομία εκ μέρους τους χρειάζεται "κιμπαριλίκι". Αν δεν γνωρίζουν τι σημαίνει αυτό, ας ανατρέξουν στην πρόσφατη κίνηση των μεταλλωρύχων, οι οποίοι έβαλαν το χέρι βαθιά στην τσέπη και πλήρωσαν τις τζαμαρίες που έσπασαν στην είσοδο του Υπουργείου Ενέργειας και Περιβάλλοντος.

Δεν γίνεται όμως  σε τέτοιες περιπτώσεις να παριστάνουν μονίμως τους  τζάμπα μάγκες Αυτή η ανέξοδη συμπεριφορά έχει και τα όρια της.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γίνονται οι τραμπούκοι άνθρωποι; Αυτοί έχουν μάθε να απειλούν και να σπάνε χωρίς να δίνουν και να παίρνουν λογαριασμό. Όχι να βάλουν το χέρι στην τσέπη όπως ζητάτε.

Συγνώμη αλλά αυτά είναι εκτός της πραγματικότητας που έχουν φτιάξει οι αντιδρώντες.

Ανώνυμος είπε...

Οι τραμπούκοι βρίσκουν και τα κάνουν. Το κακοφορμησμένο σπυρί που υπάρχει μέσα στη ΝΔ της Χαλκιδικής και τη διασύρει είναι υπεύθυνο για το χάλι των προηγούμενων ημερών και όχι μόνο.