Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017

ELDORADO GOLD: ΖΗΜΙΕΣ ΕΝΑΝΤΙ ΚΕΡΔΩΝ ΕΜΦΑΝΙΣΕ ΣΤΟ Γ' ΤΡΙΜΗΝΟ ΤΟΥ 2017


Ζημιές ύψους 4,2 εκατ. δολαρίων εμφάνισε, κατά το τρίτο τρίμηνο της χρονιάς, ο καναδικός όμιλος Eldorado Gold, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε χθες. Το αντίστοιχο διάστημα του 2016 παρουσίασε κέρδη ύψους 20,7 εκατ. δολαρίων.

Η παραγωγή χρυσού διαμορφώθηκε στις 70.053 ουγκιές (συμπεριλαμβανομένης της παραγωγής στην Ολυμπιάδα που δεν έχει ακόμη διατεθεί εμπορικά), με τα έσοδα από την πώληση 65.439 ουγκιών του πολύτιμου μετάλλου να διαμορφώνονται σε 84,4 εκατ. δολάρια. Η τιμή πώλησης, δηλαδή, ανά ουγκιά ανέρχεται σε 1.290 δολάρια.

Η Eldorado Gold διαθέτει μετρητά και ταμειακά ισοδύναμα ύψους 546,1 εκατ. δολαρίων.

Η δραστηριότητα στην Ελλάδα

Όσον αφορά τα έργα στην Ελλάδα, στην Ολυμπιάδα η έναρξη της εμπορικής παραγωγής αναμένεται ότι θα ξεκινήσει έως το τέλος του 2017, ενώ στις Σκουριές, όπου η κατασκευαστική δραστηριότητα συνεχίστηκε, η έναρξη της παραγωγής επιδιώκεται για το 2020.

"Υπήρξε ένα παραγωγικό τρίτο τρίμηνο κατά το οποίο ολοκληρώθηκε η απόκτηση της Integra (σ.σ.: κινεζική εταιρεία παραγωγής χρυσού) και τέθηκε υπό διαχείριση η εξελισσόμενη κατάσταση στην Ελλάδα" δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Eldorado Gold George Burns.

Αναδημοσίευση από capital.gr