Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017

ΔΗΜΟΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ: ΕΒΓΑΛΕ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΩΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 38 ΜΗΝΕΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΓΡΑΨΕ ΙΣΤΟΡΙΑ! #SKOURIES


Ο ΣΥΡΙΖΑ Ιερισσού ή σε επίσημη γλώσσα η νυν αρχή του δήμου Αριστοτέλη και ο εκτελών χρέη δήμαρχος της μετέτρεψαν μια απλή μέρα, όπως φαινόταν να εξελίσσεται η 13η Νοεμβρίου 2017, σε μια ιστορική ημέρα για ολόκληρη τη ΒΑ Χαλκιδική.

Τι έκαναν; Έσπασαν μια κακοδαιμονία που τους ταλάνιζε από την αρχή της θητείας τους και που ήθελε να αυτοκαταστρέφονται όλοι οι υπολογιστές και τα lap top, που οι χειριστές τους πήγαιναν να γράψουν ανακοινώσεις και δελτία τύπου υπέρ των εργαζόμενων στα μεταλλεία και τις ταλαιπωρίες που υφίστανται από τα τερτίπια των antigold.

Ναι, είναι γεγονός! Ο Δήμος που πλήρωσε με λεφτά των φορολογούμενων μεταλλωρύχων και εργαζόμενων στα μεταλλεία προσφυγές στο ΣτΕ που επιδίωκαν την διακοπή των εργασιών τους, η δημοτική αρχή που έχει βγάλει δεκάδες ανακοινώσεις συμπαράστασης υπέρ εκείνων που στα χασομέρια τους πήγαιναν και έβριζαν τους μεταλλωρύχους και τις οικογένειες τους εξέδωσε ανακοίνωση υπέρ των εργαζόμενων στα μεταλλεία, με αφορμή τη  διακοπή των εργασιών που ανακοίνωσε η Eldorado Gold στις Σκουριές, κάνοντας λόγο για ομηρία...!!!

Βέβαια, στην ανακοίνωση του, ο δήμος ξέχασε σκοπίμως ποιος και ποιοι συγκεκριμένα έφεραν την συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων του δήμου σε καθεστώς ομηρίας χρησιμοποιώντας σαν πρόσχημα το θεσμικό αξίωμα τους για να σβήσουν τα επαγγέλματα του μεταλλωρύχου, του γεωλόγου και του μεταλλειολόγου μηχανικού από την μεταλλομάνα ΒΑ Χαλκιδική.

Επιπλέον, οφείλουμε να σταθούμε στη χρήση από την πλευρά του συντάκτη της φράσης "αβρόχοις ποσίν" μέσα στην ανακοίνωση, εμμέσως δηλωτική της αύξησης της στάθμης των υδάτων στα φράγματα, τα ρέματα και τα ποτάμια της περιοχής μας.Μια απολύτως ενθαρρυντική εξέλιξη.

Άλλωστε, δεν έχουν περάσει παρά λίγοι μόλις μήνες, που ο Γιώργος Ζουμπάς μιλούσε για τεράστιες απώλειες υδάτων σε φράγματα, τα οποία είχαν ανοικτές τις βάνες στον πόδα τους, θέλοντας όμως με αυτό τον τρόπο να ενοχοποιήσει την μεταλλευτική δραστηριότητα και ειδικότερα τις γεωτρήσεις προς ανεύρεση νέου μεταλλοφόρου κοιτάσματος.

Σε γενικές μια καλή αρχή αυτή η ανακοίνωση, παρά τις αμέτρητες ανακρίβειες και τα ψεύδη σ΄όλο το περιεχόμενο της. Σημασία η έχει η προσπάθεια, η οποία ελπίζουμε να συνεχιστεί απέναντι στην πλειοψηφία αυτής της κοινωνίας που παράγει ύλη και πλούτο και όχι αερολογίες ή κριτική εκ του ασφαλούς, όπως κάνει η ηχηρή μειοψηφία της.

Αντί επιλόγου επιλέξαμε tweet από antigold τρολ μόλις έγινε γνωστή η πρόθεση της Eldorado Gold να παγώσει τις εργασίες στις Σκουριές.

Τα λένε όλα. Πολλά περισσότερα, ειλικρινή και ανυπόκριτα σε σχέση μ' αυτά που αναφέρει η ανακοίνωση του Δήμου Αριστοτέλη.






2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μια χαρά τα λέει ο Δήμαρχος.
Και γιατί όχι; Αφού μετά από όλα όσα έχει προκαλέσει στα χωριά μας προσκαλείται από τις τοπικές κοινότητες στις γιορτές μας, παίρνει το λόγο στα πανηγύρια μας, λέει Π@@@@ιες και χειροκροτείται, καλοτρώει, καλοπίνει, χαριεντίζεται, χορεύει με τους μεταλλωρύχους, γελάει, αστειεύεται και γενικώς καλοπερνάει!!!
Πείτε μου, αδέλφια, μας έμεινε καθόλου τσίπα;

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Απάντηση στο σχόλιο @14 Νοεμβρίου 2017 - 2:37 μ.μ.

Αυτό που αναφέρετε στο σχόλιο σας αποδεικνύει τον πολιτισμό και τα δημοκρατικά αισθήματα των κατοίκων των Μαδεμοχωρίων σε σχέση πάντα με την ακριβώς αντίθετη εικόνα που επικρατεί στα παραλιακά χωριά, τα οποία λυμαίνονται μικρές ομάδες τραμπούκων που επιβάλλουν το νόμο τους και ο εκτελών χρέη δημάρχου ,αζί με το επιτελείο του αδυνατεί να τους εκμηδενίσει.

Αυτό είναι το μείζον. Το ότι μπορείς δηλαδή να δείς μια στα τόσα έναν antigold να κυκλοφορεί με μπλουζάκι sos στην Αρναία δεν είναι το πρόβλημα.

Το πρόβλημα είναι ότι ένας εργαζόμενος από την Ιερισσό δεν μπορεί να κάτσει να πιεί έναν καφέ ή να φάει μια μπουγάτσα σε μαγαζί του οικισμού φορώντας τη φόρμα της δουλειάς του, επειδή ο καταστηματάρχης φοβάται τον εκφοβισμό που θα επακολουθήσει από του νταήδες που ζουν απ' αυτές τις καταστάσεις.

Σας ευχαριστούμε για το σχόλιο σας.