Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017

AΠΟΚΑΛΥΨΗ ΕΡΤ: ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ ΓΕΦΥΡΑΣ ΡΙΟΥ – ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ!!!


Απρόσμενο όσο και ασύλληπτο το τρολάρισμα που έκανε η ΕΡΤ και η εκπομπή “Report” προς τους antigold της Ιερισσού.

Ενώ είναι η γνωστή η συντονισμένη προσπάθεια απαξίωσης των επιστημόνων της εταιρείας από βοσκούς, κτηνοτρόφους, ψαράδες, συνταξιούχους του δημόσιου τομέα και παντογνώστες εισοδηματίες, η δημοσιογραφική ομάδα της εκπομπής στην προσπάθεια της να αναδείξει το ζήτημα των Μεταλλείων Κασσάνδρας έπραξε το αδιανόητο, κατά τη γνώμη μας.

Εμφάνισαν μεταλλειολόγο - μηχανικό της Ελληνικός Χρυσός να λέει πως είναι αδικαιολόγητοι επιστημονικά και τεχνικά οι φόβοι που εκφράζονται από τους πολέμιους της μεταλλευτικής δραστηριότητας  για την αντοχή των υπό κατασκευή φραγμάτων αποβλήτων εξαιτίας της σεισμικότητας της περιοχής.

Σαν παράδειγμα αυτός ο μεταλλειολόγος - μηχανικός έφερε την κατασκευή της επιβλητικής γέφυρας του Ρίου – Αντίρριου το 2004 μέσα στον Πατραϊκό Κόλπο, που ενώνει την Πελοπόννησο με τη Στερεά Ελλάδα, στην πιο σεισμογενή περιοχή της χώρας τονίζοντας τα εξής: «Αν λαμβάναμε υπόψη μας τους αντίστοιχους φόβους αυτή η γέφυρα δεν θα έπρεπε να είχε γίνει. Έπρεπε να κατασκευάσουμε μια γέφυρα σε ένα πολύ δύσκολο σημείο και πολύ απλά το κάναμε».

Σ’ αυτό το σημείο... γκρεμίστηκε ο κόσμος μέσα μας. Εκεί που είχαμε εμπεδώσει ότι τους επιστήμονες και τους μηχανικούς της Ελληνικός Χρυσός τους είχαν «για πρωινό» κάτι ομότιμοι καθηγητές και κάτι άλλοι ισόβιοι (μέχρι πρότινος) λέκτορες, που επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑΕΝΕΛ  αναβαθμίστηκαν σε  «επίκουροι»,  ξαφνικά μαθαίνουμε από την ΕΡΤ (και όχι από το ΣΚΑΪ) πως αυτοί οι «τόσο λίγοι μηχανικοί» πήραν μέρος στην υλοποίηση ενός υπέρ πολυσύνθετου από κατασκευαστικής και τεχνολογικής άποψη  έργου. 

Συγνώμη, αλλά τέτοιο τρολάρισμα προς τους antigold, ούτε εμείς δεν θα το είχαμε σκεφτεί.

ΥΓ. Πάντως, οι δημοσιογραφίνες της Κρατικής τηλεόρασης την κακή πλάκα προς τους antigold την εξισορρόπησαν με την… δημοσιογραφική προσέγγιση του εμπρησμού του μεταλλείου των Σκουριών. Σαν να μην έγινε ποτέ!!!  



11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Όχι σαν να μην έγινε ποτέ! Δεν ΕΓΙΝΕ ΠΟΤΕ η καταδρομική έφοδος στις Σκουριές. "Αυτό επιτάσσει το δημόσιο συμφέρον!" ΕΡΤ

Ανώνυμος είπε...

Μας έχετε συνηθίσει να βλέπετε τα πράγματα από την αστεία ή την αισιόδοξη πλευρά τους. Σ' αυτό το θέμα όμως η κατάσταση δεν πάει άλλο.
Είναι τραγική η κατάσταση με την ΕΡΤ και η απόλυτη ταύτιση της με τους antigold.
Αλλαγή όλων των κατοίκων των Μαδεμοχωρίων παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας χθές. Αυτό το νταβατζηλίκι θα πρέπει να τελειώσει.

Ανώνυμος είπε...

Για την εχθρική όσο και υπεροπτική στάση του συμβούλου του Σταθάκη στο ΥΠΕΝ δεν θα σχολιάσετε κάτι;

Για τα δήθεν κοπάδια ζώων στην Ολυμπιάδα που το γάλα τους είναι φουλ στο αρσενικό όπως είπε ο κ. Ευθυμίου δεν θα πείτε κάτι;

Εσάς δηλαδή σας φάνηκαν φυσιολογικά όσα ακούστηκαν σ' αυτή την εκπομπή που θύμιζε ΕΡΤ στα τέλη της δεκαετίας του 60 και αρχές του 70;

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Απάντηση στο σχόλιο @30 Νοεμβρίου 2017 - 12:45 μ.μ.

Τι να σχολιάσουμε; Δευτερεύοντα αυτά που αναφέρετε κατά τη γνώμη μας.

Κοιτάξτε τη μεγάλη εικόνα. Η εκπομπή αυτή μπορεί να είχε άλλους σκοπούς και άλλες προθέσεις. Αυτό όμως που κατάφερε για εμάς ήταν να ξεγυμνώσει την ασχετοσύνη και την εμπάθεια των antigold, η οποία βεβαίως τροφοδοτείται από τα οικονομικά συμφέροντα που εξυπηρετούν.

Άθελα τους οι κυρίες της ΕΡΤ τους ξεμπρόστιασαν όσο καμία άλλη εκπομπή μέχρι σήμερα!

Ανώνυμος είπε...

Οι antigold της Ολυμπιάδας πώς ένιωσαν άραγε, ακούγοντας τον Ευθυμίου να διασύρει (με αναληθή αίσχη) το χωριό και τους τοπικούς παραγωγούς;

Το ίδιο δεν έκανε και η Ιγγλέση με τα μύδια πριν λίγα χρόνια;

Ας αναλογισθούν οι λιγοστοί εναπομείναντες (και συμπαθέστατοι κατά τα άλλα) αφελείς συμπολίτες μας στην Ολυμπιάδα:
όλα αυτά τα χρόνια ποιος τους φέρθηκε "με το γάντι" και ποιος τους πολέμησε;
ποιος είναι ο πραγματικός εχθρός και ποιος ο πραγματικός φίλος τους;

Ανώνυμος είπε...

Αλλαγή πάροχου ηλεκτρικής ενέργειας ΤΩΡΑ σε όλα τα Μαντεμοχώρια! Τέρμα τα 6ευρα στην διαπλεκόμενη ερτ και τα φασίζοντα antigold τσιράκια της.

Ανώνυμος είπε...

Giannis Petrakis
Λυπάμαι πολύ γιατι έκοψαν κατα το δοκούν την συνέντευξή μου.Πιθανόν δεν τους βόλευαν αυτά που είπα.Δεν τους άρεσε οτι η Ολυμπιάδα συνυπάρχει εδώ και πέντε χρόνια αρμονικά με όλες τις δραστηριότητες και οτι δεν είμαστε διχασμένοι.Δεν ανέδειξαν όπως άρμοζε την αποκατάσταση των παλιών αποθέσεων, καθώς και την τουριστική άνοδο της Ολυμπιάδας .Επίσης αίσχος αυτό που ειπώθηκε για τους κτηνοτρόφους,για μια οδηγία του 2009, πριν δηλ. την μεταλλευτική δραστηριότητα, και η οποία είχε διάρκεια δύο μηνών.Κλείνω λέγοντας ότι δόθηκε πολύς χρόνος στους Αντιγκόλντ εκπροσώπους και δεν εννοώ τον Δήμαρχο.Πολύ συγκινητικό το σκηνικό με τα προβατάκια,θα ήταν καλύτερο άν δεν ήταν σημαδεμένα με κόκκινο σπρεϊ.

Ανώνυμος είπε...

Είναι μια πολύ καλή ιδέα η αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας, δεν υποφέρετε πλέον αυτό το χάλι με την ΕΡΤ. Θα μπορούσαν οι πρόεδροι των Μαντεμοχωρίων να συναντηθούν για να οργανώσουν την κατάσταση και να ζητήσουν μαζικά πακέτα προσφορών από τις εταιρείες παροχής ηλεκτρικής ενέργειας.
Σ' ότι αφορά τον λογιστή που παριστάνει τον ειδήμονα του αρσενικού και βάζει στο στόμα του την υγιεινή των ζώων της Ολυμπιάδας, ας του θυμίσει κάποιος τα ζεστά λεφτουδάκια που έπαιρνε επί tvx. Χθεσινοί προμηθευτές μεταλλευτικών εταιρειών σημερινοί αγωνιστές του... να μην πω και μου κόψετε το σχόλιο.

Ανώνυμος είπε...

Γιατί δεν γράφετε για τον σύμβολο του Ζουμπα απο την Αρναία που ήταν καλεσμένος στα κεντρικά την Ελ Ντοράντο στο Καναδά και ποιος ξέρει τι ψέματα τους είπε...

Ανώνυμος είπε...

Μεγάλα λόγια διαβαζω. Τίποτα δε θα γίνει. Δεν έχουμε τσαγανό και ότι παθαίνουμε μας αξίζει.

Ανώνυμος είπε...

Μίλησαν και άλλοι πρόεδροι χωριών, αλλά φαίνεται οτι δεν τους άρεσαν αυτά που είπαν και για αυτό τους έκοψαν.