Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017

ΤΟ ΓΡΑΦΙΚΟ ANTIGOLDGR. ORG ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ Μ. ΠΑΝΑΓΙΑΣ

Εικόνες καταστροφής που το antigoldgr.org χρησιμοποιεί
ξανά και ξανά για να τρομοκρατήσει και να παραπλανήσει

"Παλιά μου τέχνη κόσκινο" για το antigoldgr.org η τρομοκράτηση και η παραπλάνηση των κατοίκων της ΒΑ Χαλκιδικής και ειδικότερα της Μ. Παναγίας στη σκιά της φοβερής θεομηνίας που έπληξε την  Δυτική Αττική.

Αντί λοιπόν να πάει στη Δυτική Αττική με την ομάδα επιστημόνων που ενστερνίζονται τις θέσεις του για να δώσει λύσεις στα άπειρα προβλήματα των πλημμυροπαθών κατοίκων, επιχειρεί να ξανατρομοκρατήσει τους κατοίκους της Μ. Παναγίας αλλά και να φοβίσει κρατικές υπηρεσίες και τους λειτουργούς τους με ψέματα και μονταρισμένα βίντεο που εμφάνισε προ 5ετίας για τον ίδιο σκοπό. 

Την ενοχοποίηση δηλαδή της μεταλλευτικής δραστηριότητας ακόμη και για τον κακό μας τον καιρό και ότι άλλο μπορεί να προκαλέσει μια θεομηνία όπως ήταν αυτές του 2000 στη Μ. Παναγία και του 2010 στο Στρατώνι.

Έχουμε να κάνουμε με το άκρον άωτον γελοιότητας αλλά και της γραφικότητας καθώς, ως γνωστόν την περασμένη άνοιξη οι antigold την πτώση της στάθμης σε φράγμα της Μ. Παναγίας ειδικότερα και τα προβλήματα στην υδροδότηση γενικότερα τα χρέωναν στις μεταλλευτικές γεωτρήσεις της Τσικάρας, ενώ ο ίδιος ο εκτελών χρέη δημάρχου Αριστοτέλη παραδέχονταν αργότερα στο δημοτικό συμβούλιο ότι οι καταγγελίες αυτές είχαν προληπτικό χαρακτήρα...!!!

Τώρα μας ξαναδείχνουν τα ίδια πλάνα από το φούσκωμα του ρέματος της Παναγούδας το 2000, το οποίο ήταν συνδυασμός της έντασης του φαινομένου και της κάκιστης κατάστασης των αγωγών υποδοχής και διακίνησης των όμβριων υδάτων για να προιδεάσουν αρνητικά τους κατοίκους του οικισμού, ότι είναι πολύ πιθανό κάτι ανάλογο μπορεί να ξανασυμβεί επειδή έχουν υλοτομηθεί 1.500 στρέμματα για τις ανάγκες τους μεταλλείου των Σκουριών.

Πιο συγκεκριμένα, το ρέμα της Παναγούδας, από όπου «έτρεξε» αυτός ο τεράστιος όγκος νερού κατέληγε σε ένα πλακοσκεπή αγωγό διαστάσεων 2 Χ 1,5m, στον οποίο, εκτός από όμβρια,  κατέληγαν και οι αποχετεύσεις.

Αυτός ο αγωγός, εκτός των μικρών του διαστάσεων, καθώς κατασκευάστηκε με προδιαγραφές της δεκαετίας του 60, δεν είχε καν σκέπασμα, ενώ κλαδιά και άλλα υλικά είχαν βουλώσει την έξοδο του… 

Όταν λοιπόν έριξε βροχή τύπου "Μπαγκλαντές" , όλες αυτές οι κακές συμπτώσεις είχαν σαν αποτέλεσμα να τινάξουν στην κυριολεξία τον πλακοσκεπή αγωγό σε μήκος 500μ και ο χείμαρρος να φτάσει σε ύψος 5μ, καθώς δεν υπήρχε άλλη έξοδος παροχέτευσής του.

Τότε το blog μας είχε αφιερώσει μια ολόκληρη ανάρτηση - απάντηση στις γραφικότητες, τα ψέματα και τις ανακρίβειες που περιείχε το ρετρό βίντεο του "παρατηρητηρίου (κατά των) μεταλλευτικών δραστηριοτήτων", τις οποίες μπορείτε να διαβάσετε κάνοντας κλίκ ΕΔΩ.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σώστα όσα αναφέρετε. Ξεχάσατε να γράψετε όμως ότι Ο Πάχτας ως υπουργός βιομηχανίας τότε κατάφερε να εξασφαλίσει 2 δις δραχμές για τα έργα που έγιναν για την αντιπλημμυρική θωράκιση της Μ. Παναγίας.

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Απάντηση στο σχόλιο @28 Νοεμβρίου 2017 - 3:05 μ.μ.

Δεν το ξεχάσαμε. Αναφέρεται μέσα στην ανάρτηση που παραπέμπουμε στο τέλος της ανάρτησης.

https://politesaristoteli.blogspot.gr/2011/10/blog-post_02.html#more