Παρασκευή, 10 Νοεμβρίου 2017

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ: "ΕΝΑ - ΕΝΑ ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΜΑΣ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕΝΕΙ ΑΔΙΑΦΟΡΗ"


Οι εργαζόμενοι των μεταλλείων Κασσάνδρας εξέδωσαν δελτίο τύπου λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της Eldorado Gold με την οποία έγινε γνωστό το πάγωμα των εργασιών στις Σκουριές, εξαιτίας της γνωστής παρελκυστικής τακτικής του ΥΠΕΝ στο κομμάτι των αδειοδοτήσεων.

Οι εργαζόμενοι για πολλοστή φορά καταγγέλλουν τον κυβερνητικό εμπαιγμό, που παίζεται επί μήνες γύρω από την επένδυση και ζητούν συνάντηση, είτε με τον πρωθυπουργό, είτε με κυβερνητικούς αξιωματούχους για να τους εγγυηθούν προσωπικά την συνέχιση της επένδυσης.


Παρά την ανησυχία τους για την έκβαση της κατάστασης, οι εργαζόμενοι φέρονται αποφασισμένοι για νέο γύρο αγωνιστικών κινητοποιήσεων σε περίπτωση που η κυβέρνηση αγνοήσει τα αιτήματα τους.

Ακολουθεί η ανακοίνωση και των 4 σωματείων της Ελληνικός Χρυσός.
  
"Χαλκιδική, 9 Νοεμβρίου 2017

Σήμερα οι Σκουριές, αύριο το Στρατώνι, μεθαύριο τι;

Εδώ και μήνες όλοι εμείς οι εργαζόμενοι στα μεταλλεία της Κασσάνδρας είμαστε θεατές και μαζί θύματα μιας οργανωμένης κοροϊδίας από την πλευρά της Κυβέρνησης. Από τον περασμένο Μάρτιο μέχρι σήμερα, εδώ και 8 μήνες το μόνο που ακούμε είναι λόγια και υποσχέσεις.

Καμία πράξη, καμία κίνηση, καμία συνεννόηση.

Ο ίδιος ο κος Σταθάκης «χαιρέτησε» την ανακοίνωση της εταιρείας ότι θα συνεχίσει τη δραστηριότητά της στην Ελλάδα. Όμως στην πράξη φαίνεται ότι χαιρετάει στην κυριολεξία την επένδυση και οδηγεί την εταιρεία σε διωγμό με συνεχόμενες παραλήψεις και σκόπιμες καθυστερήσεις. Η Κυβέρνηση μας έχει δείξει με όλους τους τρόπους και με όλη της την απάθεια ότι δεν θέλει την επένδυση, στην οποία εργάζονται 2.500 Έλληνες!

Σήμερα κλείνουν τις Σκουριές, αύριο το Στρατώνι και μετά ποιος ξέρει τι …
Σήμερα βρίσκονται άνεργοι 500 Έλληνες, αύριο άλλοι 1.000 και μεθαύριο θα αναρωτιόμαστε γιατί ερήμωσαν τα χωριά και ο τόπος!

Απαιτούμε άμεσα συνάντηση με τον Υπουργό Περιβάλλοντος κο. Σταθάκη ή τον Υπουργό Επικρατείας κο. Φλαμπουράρη και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό κ. Τσίπρα, για να μας διασφαλίσουν ότι η επένδυση θα προχωρήσει και δεν θα μείνουμε στο δρόμο. Αυτό που βλέπουμε τώρα είναι ένα-ένα τα μεταλλεία μας να κλείνουν με την κυβέρνηση να είναι αδιάφορη, να  μην συνεργάζεται και να μην ενημερώνει κανέναν.

Αν αυτό δεν είναι κοροϊδία τότε τι είναι;

Έχουμε επανειλημμένα ζητήσει συναντήσεις και το μόνο που κάνουν είναι να μας τρενάρουν και να μας καθυστερούν.

Έστω και αυτή την τελευταία στιγμή περιμένουμε από την Ελληνική Κυβέρνηση να κάνει πράξη την ανάπτυξη που έχει υποσχεθεί στο λαό. Να κάνει πράξη τις επενδύσεις που έρχονται στη χώρα μας. Να διασφαλίσει την εργασία μας, το μέλλον μας και το μέλλον των παιδιών μας. Να σταματήσει να κρύβεται και να κοροϊδεύει 2.400 οικογένειες.

Αυτός ο εμπαιγμός και αυτή η ανηθικότητα σταματούν εδώ!

Αν εσείς από τις καρέκλες των ζεστών πολιτικών σας γραφείων έχετε αποφασίσει να θυσιάσετε τις οικογένειες μας και να καταστρέψετε και να διασύρετε τη χώρα, μάθετε ότι εμείς, από τα υγρά υπόγεια των Μεταλλείων Χαλκιδικής θα μείνουμε αξιοπρεπείς και θα την κρατήσουμε ψηλά με την προοπτική που της αξίζει!


Έχουμε αποδείξει ότι ξέρουμε από αγώνες και θα αγωνιστούμε μέχρι τέλους!"

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Από μια κυβέρνηση που τον "νόμο και την τάξη" έχουν αναλάβει Ρουβίκωνες, antigold και ότι άλλο μπορεί κάποιος να φανταστεί μην περιμένετε λύσεις. Ιδίως από υπουργούς που το ατομικό συμφέρον είναι πάνω από το συλλογικό και πολύ κάτω από την κομματίλα τους.