Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017

ΘΑ ΜΑΣ ΦΩΤΙΣΕΙ Η... ΕΡΤ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ!



Η ΕΡΤ αναλαμβάνει να ρίξει φως στην υπόθεση των μεταλλείων Κασσάνδρας… Όπως μας πληροφορεί η ΑΥΓΗ (περίεργο, ε;), η διαμάχη για τα μεταλλεία Κασσάνδρας ανοίγει τον νέο κύκλο εκπομπών έρευνας ΕΡΤ Report που επιμελούνται και παρουσιάζουν οι Εμμανουέλα Αργείτη, Μαρίνα Δεμερτζιάν και Μάχη Νικολάρα.

Πολύ αντικειμενικά, η ΑΥΓΗ μας πληροφορεί πως «η εταιρεία Ελληνικός Χρυσός, θυγατρική της καναδικής Ελντοράντο Γκολντ, υποστηρίζει πως είναι η μεγαλύτερη ιδιωτική επένδυση στη χώρα. Ωστόσο, η διαμάχη για τα μεταλλεία Κασσάνδρας μετρά ήδη πάνω από 20 χρόνια και πήρε εκρηκτικές διαστάσεις όταν άρχισαν τα έργα για την ανοιχτή εξόρυξη στο δάσος των Σκουριών».

Η ΕΡΤ θα διαλευκάνει «ποιο είναι το όφελος για την εθνική και τοπική οικονομία; Ποιοι είναι οι κίνδυνοι για το περιβάλλον; Τηρεί η εταιρεία τις συμβατικές της υποχρεώσεις; Τι απαντά η κυβέρνηση στις κατηγορίες για σκόπιμη κωλυσιεργία;» 

Υποθέτω πως η ΕΡΤ θα λύσει όλα αυτά τα «μυστήρια» που εδώ και χρόνια δεν έχουν απαντηθεί από Υπουργεία και υπηρεσίες… Οι αποφάσεις του ΣτΕ δεν έχουν καμία σημασία, τα ερωτήματα παραμένουν και θα έρθει επιτέλους η ΕΡΤ να μας διαφωτίσει… 

Θα «αντιπαραβάλλει θέσεις και ντοκουμέντα και θα επιχειρίσει να ζυγίσει το κόστος και τα οφέλη από την εξόρυξη χρυσού και άλλων πολύτιμων μετάλλων για τους κατοίκους της Χαλκιδικής και το δημόσιο συμφέρον (!!!)».

Να υποθέσω πως θα είναι μια απολύτως «αντικειμενική» προσέγγιση

Αναδημοσίευση από metalleiachalkidikis.gr

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΟΙ "ΑΓΙΟΙ ANTIGOLD ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ" ΗΤΑΝ Ο ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΤΙΤΛΟΣ ΤΗΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ. ΕΙΧΑΝ ΦΤΙΑΞΕΙ ΤΙΣ ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΟΥΣ.ΤΟΥΣ ΤΗ ΧΑΛΑΣΕ Η ΑΝΑΒΟΛΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΕΒΑΛΑΝ Η "ΑΓΙΑ ΣΚΟΥΡΙΑ". ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΧΟΝΤΡΟ ΓΕΛΙΟ!