Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2017

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ... ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΕΠΕΝΔΥΤΩΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ? #SKOURIES


Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Τζανακόπουλος μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Epsilon μεταξύ άλλων πολλών που είπε άφησε υπονοούμενα για συμμαχία των εταιρειών της Eldorado Gold και της Lamda Development εναντίον της κυβέρνησης.

Πιο συγκεκριμένα διερωτήθηκε γενικότερα εάν είναι σύμπτωση το γεγονός ότι, όπως και την προηγούμενη φορά, οι ανακοινώσεις της Eldorado και το ζήτημα του Ελληνικού προέκυψαν μαζί, δείχνοντας μ 'αυτό τον τρόπο την μείζονα ενόχληση στο κυβερνητικό στρατόπεδο, που Σκουριές και Ελληνικό τείνουν να γίνουν κοινό θέμα στα ΜΜΕ.

Τελικά μπορεί να έχει και δίκιο ο κ. Τζανακόπουλος, αφού ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες μας αναφέρουν πως το top management της Eldorado Gold και της Lamda Development είναι σε διαρκή επαφή το τελευταίο χρονικό διάστημα για ανάληψη πρωτοβουλιών που θα οδηγήσουν σε κοινές δράσεις.

Αυτό συμβαίνει έτσι ώστε για παράδειγμα, να μην ξαναβρεθεί ποτέ μόνη η μια ή άλλη πλευρά σε συνεδριάσεις του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, που κατά σύμπτωση τόσο σε Σκουριές όσο και σε Ελληνικό επιχειρεί να διασώσει αλλά και να προβάλει αρχαιολογικά ευρήματα με μεγαλύτερη αξία, ως φαίνεται, από τα τρέχοντα επενδυτικά έργα και σχέδια.

Αν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες μας τότε ίσως να έχουμε για πρώτη φορά στα Ελληνικά χρονικά ένα φαινόμενο αλληλεγγύης μεταξύ επενδυτών απέναντι σε μια κυβέρνηση που προασπίζεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την πολιτιστική μας κληρονομιά.

Το απέδειξε άλλωστε και με το λιγνιτωρυχείο του Αμυνταίου όπου οι εργαζόμενοι αρχαιολόγοι ήταν περισσότεροι από τους μηχανικούς και τους γεωλόγους, ασχέτως αν οι εξελίξεις δεν δικαίωσαν αυτή την επιλογή.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ BLOG: Το κείμενο είναι γραμμένο στο ίδιο χιουμοριστικό πνεύμα των όσων ,κατά την άποψη μας, ακούγονται.