Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017

ANTIGOLD ΨΕΥΔΗ & ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ: ΠΑΛΙ ΣΤΗΝ ΕΡΤ... ΠΟΥ ΑΛΛΟΥ? #SKOURIES (ΒΙΝΤΕΟ)


Στην εκπομπή "ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΑΤΙΑ" που παρουσιάζεται στην ΕΡΤ1 κάθε μέρα στις 4 το απόγευμα ειπώθηκαν χθές απαράδεκτα πράγματα από τους παρουσιαστές της εκπομπής για την μεταλλευτική επένδυση στη ΒΑ Χαλκιδική.

Πιο συγκεκριμένα, ο παρουσιαστής κ. Σωτήρης Καψώχας τη στιγμή που επιχειρούσε να δικαιολογήσει τις κυβερνητικές πρακτικές που έχουν οδηγήσει σε πάγωμα των λίγων επενδύσεων που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα είπε το ανεκδιήγητο για τις Σκουριές:

"Η εταιρεία έχει αναλάβει να στήσει εδώ στην Ελλάδα μια μονάδα επεξεργασίας του μεταλλεύματος για να παραμείνει εδώ η προστιθέμενη αξία. Τι ζητάει η εταιρεία; Να παίρνει το μετάλλευμα και να το μεταφέρει ανεξέλεγκτα στην Σουηδία δεν ξέρω που...(!!!)".

Στο σημείο αυτό παρενέβη η έτερη παρουσιάστρια κ. Κατερίνα Ακριβοπούλου και είπε το ανήκουστο: "Τώρα που πήγε η κουβέντα στις Σκουριές, είναι μια πάρα πολύ αμαρτωλή ιστορία. Πάρα πολλοί λένε ότι δεν είναι καν επένδυση... (!!!???)"

Είναι σίγουρο ότι αυτοί οι δυο παρουσιαστές είναι παντελώς ανενημέρωτοι με το θέμα της επένδυσης και άγονται και φέρονται σαν παπαγάλοι με βάση τα όσα τους έχουν πει οι γνωστοί εχθροί της μεταλλευτικής δραστηριότητας, που έχουν φωλιάσει μέσα στην κυβερνητική παράταξη. Μάλιστα, ο παρουσιαστής στη συνέχεια της κουβέντας ομολόγησε ότι δεν ήταν προετοιμασμένος για μια τέτοια συζήτηση!!!

Από τη στιγμή όμως που παρουσιάζουν ενημερωτική εκπομπή στην  ΕΡΤ και εργοδότης τους είναι ο Ελληνικός λαός, οφείλουν να είναι άριστα και σφαιρικά  ενημερωμένοι και να μεταδίδουν ως έχουν τα δεδομένα της κάθε υπόθεσης που συζητού,ν ασχέτως με το ποια είναι η προσωπική άποψη τους. 

Αν θέλουν να προτάξουν την προσωπική άποψη τους, τότε οφείλουν να δίνουν χώρο και χρόνο για να απαντήσει αυτός/η που βάλλεται από τις προσωπικές απόψεις τους. Αυτό επιτάσσει η δεοντολογία και η αξιοπιστία.

Σε κάθε αντίθετη περίπτωση, το ενημερωτικό έργο που έχουν αναλάβει τίθεται σε μεγάλη αμφιβολία για το κατά πόσο ενημερώνουν σωστά και αντικειμενικά, όχι μόνο για τις Σκουριές, αλλά για όλα τα θέματα που καταπιάνονται. 

Μπορείτε να φανταστείτε φίλοι αναγνώστες, τι ανάλογα σημεία και τέρατα συμβαίνουν με τα υπόλοιπα θέματα της επικαιρότητας που αναγκαστικά περιμένουμε να ενημερωθούμε από τέτοιου επιπέδου παρουσιαστές ενημερωτικών εκπομπών;

Εξίσου μεγάλη ευθύνη γι' αυτή την άθλια εικόνα έχει και η διοίκηση της ΕΡΤ, που επιτρέπει την επανάληψη τέτοιων θλιβερών προπαγανδιστικών φαινομένων, κατά πυκνή σύμπτωση (;;;...) σε βάρος της μεταλλευτικής επένδυσης στη ΒΑ Χαλκιδική, σε συσκευασμένα προς κατανάλωση "ενημερωτικά πακέτα".

Στην τελική, αν κάτι υπάρχει αμαρτωλό σ' αυτή την ιστορία είναι το γεγονός ότι στην κρατική τηλεόραση απασχολούνται παρουσιαστές επί πληρωμή, κάποιες και κάποιοι που δεν έχουν καμία σχέση με την αντικειμενική ενημέρωση. 

Το ότι παρακολουθούνται από μια ισχνή μειοψηφία του τηλεοπτικού κοινού αυτό δεν ελαφρύνει τις ευθύνες που έχουν απέναντι στον εργοδότη τους, τον Ελληνικό λαό, μεταξύ αυτών και οι κάτοικοι των Μαδεμοχωρίων που αιμοδοτώντας συνεχώς τα δημόσια ταμεία με τις εισφορές τους συμβάλλουν στην καταβολή των μηνιαίων πληρωμών αυτών των κάκιστων ενημερωτών της κοινής γνώμης.

Δείτε όλα όσα απαράδεκτα ειπώθηκαν στην εκπομπή της κρατικής τηλεόρασης κάνοντας κλίκ εδώ και πηγαίνοντας με τον κέρσορα σας στο 31 λεπτό.  

ΥΓ. Πήγε στράφι όλη εκείνη η εικόνα "περί αντικειμενικής ενημέρωσης", που πήγαν να δημιουργήσουν πρόσφατα για την κρατική τηλεόραση οι δημοσιογράφοι της εκπομπής "ΕΡΤ Report". Όχι βέβαια ότι δεν υπήρξαν σοβαρά λάθη ή παραλείψεις μέσα στο ρεπορτάζ τους.


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δημοσιογραφία από τα Lidl! Να παραδέχεται ο άλλος ότι δεν είναι προετοιμασμένος για το θέμα που συζητάει ενώ έχει προηγουμένως την καμαρωτή του....

Ανώνυμος είπε...

Όταν είχε κλείσει ο Σαμαράς την ΕΡΤ είχα λυπηθεί. Πίστευα ότι ήταν το λάθος που τον έριξε από την εξουσία μαζί με τον ΕΝΦΙΑ.

Με αυτά που ακούμε και βλέπουμε από τους δημοσιογράφους της ΕΡΤ δικαιολογείται απόλυτα ο Σαμαράς και ο κάθε Σαμαράς. Είναι επικίνδυνα προκλητικοί αυτοί οι τύποι.