Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017

ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ: ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΗΧΗΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ


Νέος πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής είναι από χθες το βράδυ ο Γιάννης Κουφίδης, μετά από μια τριήμερη εκλογική διαδικασία.

Ο Γιάννης Κουφίδης και ο συνδυασμός του "Επιχειρούμε Μαζί" κέρδισε με μεγάλη διαφορά τους άλλους δυο συνυποψήφιους του με ποσοστό 67,01%.

Αυτή είναι η πρώτη και πολύ σημαντική είδηση από τις εκλογές που διεξήχθησαν καθώς μ' αυτό τον τρόπο κλείνει ένας μεγάλος κύκλος από την πολύχρονη θητεία του απερχόμενου προέδρου του επιμελητηρίου Γιώργου Γκιλή.

H δεύτερη είδηση, αλλά εξίσου σημαντική, είναι το μονοψήφιο ποσοστό που συγκέντρωσε ο συνδυασμός "Παρέμβαση" με επικεφαλής τον Απόστολο Ρόκκο, συνδυασμός που είχε την πολιτική στήριξη αλλά και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ από τη Χαλκιδική και συγκέντρωσε ποσοστό μόλις  7,85%.

Αν μη τι άλλο, πρόκειται για ηχηρότατη αποδοκιμασία της συντριπτικής πλειοψηφίας του επιχειρηματικού και επαγγελματικού κόσμου της Χαλκιδικής στην πολιτική που εφαρμόζει ο  ΣΥΡΙΖΑ στην περιοχή με κορωνίδα το κλείσιμο των μεταλλείων Κασσάνδρας, αλλά βεβαίως και την υπερφορολόγηση που επί της ουσίας έχει ποινικοποιήσει το επιχειρείν, το κέρδος και το ελεύθερο επάγγελμα.

Όπως δείχνει ο πίνακας των αποτελεσμάτων ο συνδυασμός του ΣΥΡΙΖΑ με συμμετοχή υποψηφίων και από τους antigold της Ιερισσού τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας είναι αποκαρδιωτικά ακόμη και για τους κλάδους του τουρισμού και της μεταποίησης.

Και όλα αυτά σε ένα νομό που ο ΣΥΡΙΖΑ έχει και δική του βουλεύτρια, όπως είναι η Κατερίνα Ιγγλέζη, η οποία προφανώς με τη συνολική της παρουσία και συμβολή δεν μπόρεσε να πείσει τους ανθρώπους της αγοράς, ότι οι κυβερνητικές πρακτικές συμβάλλουν στην αναδόμηση της έτσι ώστε να επέλθει και η οικονομική ανάπτυξη της Χαλκιδικής, χωρίς την δήθεν μονοκαλλιεργεια της μεταλλευτικής δραστηριότητας, της οποίας η κυβέρνηση και τα στελέχη της στη Χαλκιδική έχουν εξελιχθεί σε άτεγκτους διώκτες της.

Μένει να δούμε αν θα λάβουν υπόψη τους αυτό το ράπισμα που υπέστη ο ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής στην κυβέρνηση και αν θα συνεχίσει να προσφέρει άλλοθι και να δείχνει ανοχή στις αντιαναπτυξιακές και αντιεπιχειρηματικές λογικές και πρακτικές των μελών του, προς χάριν των αντιμεταλλευτικών δράσεων τους.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οι δύο άλλοι συνδυασμοί, που κέρδισαν με πάνω από 90%, ας συντονισθούν και ας ενημερώσουν τα ΣΥΡΙΖΑ στην Αθήνα ότι η Ιγγλέζη, ο Ευθύμίου και ο Ζουμπάς, βλάπτοντας την επιχειρηματικότητα στη Χαλκιδική, κάνουν τελικά κακό στο κόμμα, το οποίο έχει βουλευτική έδρα στο νομό.

Επιτέλους, ας δουν εκεί κάτω στην πρωτέυουσα την αλήθεια, όπλων αυτήν εκφράζεται από τη βάση.

Ανώνυμος είπε...

Ο κόσμος μίλησε. Οι επιχειρηματίες τους "μαύρισαν".

Για 3 εμμονικούς του ΣΥΡΙΖΑ στην Ιερισσό, μια ολόκληρη τοπική κοινωνία βασανίζεται και ένα κόμμα τρώει το ένα χαστούκι μετά το άλλο.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητοί Πολίτες,

όλοι εσείς που γράφετε και εμφανίζεσθε ως υπέρμαχοι της μεταλλευτικής δραστηριότητας, καλό θα ήταν να μην ασχολείστε μόνο με την "Αγία Τριάδα" του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ, αλλά με όλους εκείνους τους antigold επαγγελματίες που η εταιρία, εδώ και χρόνια, στηρίζει και ταΐζει!

Κάντε τον κόπο να δείτε τους υποψήφιους στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ. Πρώτη και καλύτερη η κρυφο-antigold ιδιοκτήτρια ταβέρνας στην Ολυμπιάδα, της οποίας θαμώνες είναι όλοι οι εργαζόμενοι, που στηρίζεται από τους τοπικούς άρχοντες και που σε αυτήν οργανώνονται όλα τα επιχειρηματικά γεύματα της εταιρίας.

Γιατί λοιπόν ψάχνεστε εκεί που δεν αξίζει τον κόπο να ψαχθείτε? Ανοίξτε τα μάτια και τα αυτιά σας και σπάστε το σπυρί από τη ρίζα.