Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2017

ELDORADO GOLD: Η ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ ΤΟΥ Γ. ΣΤΑΘΑΚΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ (ΒΙΝΤΕΟ)


Ο υπουργός περιβάλλοντος και ενέργειας Γιώργος Σταθάκης κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την κύρωση και ψήφιση του προϋπολογισμού για το 2018 έκανε μεταξύ άλλων και μια μικρή αναφορά στην ομιλία του για το ζήτημα της μεταλλευτικής επένδυσης της Eldorado Gold στη ΒΑ Χαλκιδική. 

Δεν είπε τίποτα το καινούριο. Απλά υπενθύμισε στο κοινοβουλευτικό σώμα, ότι η επένδυση βρίσκεται στο στάδιο της διαιτησίας, όπου αναμένεται να κριθούν η εφαρμοσιμότητάς της μεταλλουργικής μεθόδου και η περιβαλλοντική ασφάλεια της.

Συγκεκριμένα ο κ. Σταθάκης είπε:

"Στο επίμαχο θέμα της Eldorado Gold τελικά τα πράγματα έχουν πάει στη διαιτησία. Aκριβώς με επίμαχα ερωτήματα, τα οποία είχαν αποτελέσει το θέμα των συζητήσεων μας για το αν μπορούν να εκπληρωθούν οι 2 βασικοί στόχοι, που είχαμε θέσει από πλευράς του δημοσίου.

Δηλαδή, αν είναι τεχνικά εφικτή η λύση της πλήρους καθετοποίησης και 2ον αν είναι περιβαλλοντικά ασφαλής".

Επιπλέον o υπουργός περιβάλλοντος αναφέρθηκε στον νέο λατομικό νόμο και στις αλλαγές που συμπεριλαμβάνει αναφορικά με τον μεταλλευτικό κώδικά για ένα περιβαλλοντικά πιο ισορροπημένο πλαίσιο εξορυκτικής διαδικασίας. Φυσικά ένα μεγάλο μέρος της ομιλίας αφορούσε τις εξελίξεις με τη ΔΕΗ.

Ολόκληρες τις δηλώσεις του κ. Σταθάκη μπορείτε να παρακολουθήσετε στο βίντεο που ακολουθεί. Η αναφορά του στην επένδυση της Eldorado Gold είναι στο 12:38".