Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017

"NO GOLD, NO OIL, NO NOTHING... JUST ONLY MNIMONIA UNTIL THE SUN GOES DOWN" #SKOURIES


Στην χώρα του ανατέλλοντος παρασιτισμού, του "όχι στο χρυσό", "όχι στο πετρέλαιο", του "όχι σε όλα γενικώς", αλλά και του πιθανώς "ναι μόνο στην καλλιέργεια κάνναβης", τα απανωτά μνημόνια φαίνεται να είναι ο μονόδρομος μέχρι να σβήσει ο ήλιος, όπως κυνικά λένε κάποιοι.

Είναι όμως η μοναδική επιλογή από τη στιγμή που όλοι μας έχουμε συμμετοχή στο "θρίαμβο" που σημειώνει εδώ και δεκαετίες στην πατρίδα μας η ημιμάθεια, ο λαϊκισμός, η κινδυνολογία, η μετριότητα και η άνευ όρων θρασύτητα. Και η ανοχή μας αντί να μειώνεται, παραδόξως αυξάνει με γεωμετρική πρόοδο.

Στην πτωχευμένη χώρα μας, που υποτίθεται ότι οι κυβερνήσεις της επιζητούν την επανεκκίνηση της οικονομίας, όπως η έρημος την βροχή, κουμάντο κάνουν ακόμη κάποιοι φωνακλάδες σε ρόλο αυτόκλητων σωτήρων που φτιάχνουν συλλογικότητες και μη κυβερνητικές οργανώσεις για να αποκτήσουν υπόσταση στις τοπικές κοινωνίες και ερείσματα στις εκάστοτε κυβερνήσεις κάνοντας χρήση παραεπιστημονικών επινοήσεων.

Από την άλλη πλευρά, οι σοβαρές φωνές, με επιστημονική επάρκεια και άριστη γνώση των τρεχουσών τεχνολογικών εξελίξεων, είτε σωπαίνουν φοβούμενες μην μπλέξουν με κρούσματα εκφοβισμού (και ποιος ξέρει τι άλλο) από τους πρόθυμους για ένταση και μανούρα "στρατιώτες" των αυτόκλητων σωτήρων ή φεύγουν για το εξωτερικό, όπου εκεί τέτοια φαινόμενα έχουν απλά έναν γραφικό χαρακτήρα και τίποτα περισσότερο.

Στην Ελλάδα έχουμε φτάσει στο σημείο, όπως πρόσφατα αναδείχθηκε στην εκπομπή η "ΑΓΙΑ ΣΚΟΥΡΙΑ" της ΕΡΤ συνταξιούχοι του δημοσίου, απόφοιτοι πανεπιστημιακής σχολής αλλά ανεπάγγελτοι, ένας τσομπάνης και ένας ψαράς να σχολιάζουν ως "ειδικοί" το έργο μάχιμων Ελλήνων μεταλλειολόγων μηχανικών και γεωλόγων, που είναι αντάξιο, αν όχι ανώτερο, με αντίστοιχα απαιτητικά κατασκευαστικά έργα που γίνονται σε προηγμένες οικονομικά και τεχνολογικά χώρες.

Αυτοί οι παπαγάλοι - ξερόλες είναι οι ίδιοι που πιθανώς αύριο θα πάρουν και πάλι χρόνο από την κρατική τηλεόραση για να κρίνουν το έργο επιστημόνων που συμμετέχουν σε εξορύξεις πετρελαίου, αερίου και ούτω καθ' εξής, αλλά αυτοί επειδή τα... ξέρουν όλα θα συμφωνούν πχ. στην καλλιέργεια της κάνναβης για ιατρικούς σκοπούς, με το ακλόνητο επιχείρημα ότι είναι "ακίνδυνη για το περιβάλλον"...

Αντί επιλόγου κλείνουμε με ένα tweet που περιγράφει τα πάντα. Για όσους τυχόν δεν καταλαβαίνουν ένας διαχειριστής του λογαριασμού του "παρατηρητηρίου (κατά των) μεταλλευτικών δραστηριοτήτων" στο twitter σχολιάζει με απαξιωτικό ύφος έναν εν ενεργεία γεωλόγο, (όχι μηχανικό όπως λανθασμένα αναφέρει) που είπε με σαφήνεια στην ΕΡΤ, ότι τα ποσοστά του τρεμολίτη είναι τόσο χαμηλά στις Σκουριές, που δεν συνιστούν κανένα κίνδυνο για την υγεία τόσο των εργαζομένων, όσο και των κατοίκων.

Το τι είδους πιστοποιημένες επιστημονικές γνώσεις και επαγγελματικές παραστάσεις έχει αυτός που κάνει το σχόλιο για λογαριασμό του antigoldgr.org, ο Θεός και η ψυχή του... Βεβαίως, για τους προπαγανδιστικούς σκοπούς που εξυπηρετεί αυτός ο σχολιαστής φτάνουν και περισσεύουν οι γνώσεις του. Στην Ελλάδα βρισκόμαστε, άλλωστε...









1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τα ίδια συμφέροντα που έβγαλαν τον Μποδοσάκη - Αθανασιάδη από τη μέση, τα ίδια ακριβώς πολεμούν τις εξορυκτικές επενδύσεις στην Ελλάδα.