Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2017

ΕΥΤΥΧΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ #SKOURIES


Σε αντίθεση με το πολιτικό σήριαλ που έφτιαξε ο ΣΥΡΙΖΑ και στήριξαν οι ΑΝΕΛ στις Σκουριές ως αντιπολιτευόμενες πολιτικές δυνάμεις και συνεχίζουν στο ίδιο μοτίβο ως κυβέρνηση είτε με τον ένα, είτε με τον άλλο τρόπο, για να μπλοκάρουν το επενδυτικό έργο υπάρχουν κάποιες επενδυτικές περιπτώσεις στις οποίες δεν ακολουθούν την παρελκυστική τακτική, που μας έχουν συνηθίσει.

Μια από αυτές τις περιπτώσεις, αφορά την επένδυση κατασκευής τερματικού σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου στην Αλεξανδρούπολη. Γι' αυτό το έργο μίλησε πρόσφατα σε ραδιοφωνικό σταθμό της πόλης ο αναπληρωτής υπουργός περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος και τις δηλώσεις του αναπαρήγαγαν τα κυβερνητικά ΜΜΕ.

Σε γενικές γραμμές ο κ. Φάμελλος έκρινε το έργο περιβαλλοντικά συμβατό, παρ' όλο που βρίσκεται πλησίον περιοχής του Θρακικού Πελάγους που έχει χαρακτηριστεί Natura.

Επιπλέον, από τη μεριά της κυβέρνησης δεν τίθεται κανένα θέμα αμφισβήτησης ή τροποποίησης της ΜΠΕ του έργου, όπως επίσης δεν γεννάται κανένα ζήτημα επηρεασμού ή καταστροφής της αλιείας στην ευρύτερη περιοχή, ενώ στάθηκε στο όφελος της επένδυσης σε τοπικό και εθνικό επίπεδο.

Μίλησε δηλαδή όπως οφείλει να ομιλεί ένας αξιωματούχος μια κυβέρνησης, που επιζητά την αναπτυξιακή επανεκκίνηση της χώρας απολύτως απαλλαγμένος από τις νοσηρές όσο και επιζήμιες για το δημόσιο συμφέρον κατασκευασμένες επιστημονικές αλήθειες.

Αλήθειες που σπέρνουν κατά τόπους της επικράτειας τυχοδιώκτες με τη προβιά οικολόγων που τους κινούν ίδια οικονομικά συμφέροντα και με ότι αυτό συνεπάγεται για τις τοπικές κοινωνίες και τους πολιτευτές που συστρατεύονται στο πλευρό τους προσφέροντας έτσι υπόσταση και ανοχή.

Κάντε κλικ ΕΔΩ για να διαβάσετε τις δηλώσεις του κ. Φάμελλου.