Δευτέρα 1 Ιανουαρίου 2018

ΚΑΛΟΤΥΧΟ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΕΣ ΤΟ 2018!


Η διαρκής προσδοκία και ευχή για το καλό και το δίκαιο, για κάθε στιγμή, για κάθε λεπτό, για κάθε ώρα, για κάθε μήνα, για κάθε χρόνο μπορεί και έχει πολύ μεγαλύτερη αξία, σημασία και δύναμη απ' όση πιθανώς φανταζόμαστε.

Είναι τόσο διαδεδομένη η άρνηση που μας έχει περικυκλώσει, που τέτοιου τύπου προσδοκίες και ευχές συνιστούν όαση μέσα στην γκρίζα (αν όχι μαύρη) έρημο της καθημερινότητας μας. Στο χέρι μας είναι η επικράτηση του καλού και του δίκαιου σε κάθε περίπτωση. Απαιτείται όμως διαρκής προσπάθεια για βελτίωση σε κάποιους κρίσιμους τομείς.

Κατά τη γνώμη μας, ένας πολύ κρίσιμος τομέας είναι αυτός της παιδείας. Της προσωπικής αντίληψης και της διαχείρισης της συμπεριφοράς μας σε λόγια και έργα απέναντι σε πρόσωπα και καταστάσεις. 

Για παράδειγμα δεν νοείται να αυτοπαρουσιάζεσαι ως πρότυπο "καλού ανθρώπου", όταν είσαι έτοιμος, ανά πάσα στιγμή να βλάψεις το συνάνθρωπο σου, με κάθε τρόπο, επειδή εσύ ή εγώ όντας φανατισμένοι ιδεολογικά με κάτι δεν μπορούμε να ανεχτούμε καμία άλλη άποψη ή θέση, πέρα από τη δική μας.

Ούτε επίσης νοείται να αντιλαμβάνεσαι τον εαυτό σου ως "κοινωνικά έντιμο" και "αλληλέγγυο" όταν φθονείς την ευτυχία ή την επιτυχία του γείτονα σου, ή χαίρεσαι αντίστοιχα με τον πόνο και την δυστυχία του.

Αν δεν εκλείψουν σιγά - σιγά όλα αυτά, ανεβάζοντας ο καθένας από εμάς τον προσωπικό πήχη της παιδείας του, το μόνο πράγμα που πιθανώς θα αλλάζει κάθε χρόνο θα είναι η αρίθμηση των ετών και τίποτα περισσότερο. Ίδια γεύση σ' όλα τα πράγματα και μην περιμένουμε να αλλάξουν οι ζωές μας μέσα από κυβερνήσεις και πολιτικές. Εκεί τα πράγματα είναι ακόμη πιο περίπλοκα και πολυσύνθετα. 

Η προσωπική μας βελτίωση από χρόνο σε χρόνο είναι μια ιστορία που καλό θα ήταν να μην την αμελούμε. Κατά την άποψη μας, πάντα! Ο καθένας και η καθεμία είναι ελεύθεροι και υπεύθυνοι των επιλογών τους.

Παρ όλα αυτά, ας ευχηθούμε σ' ένα Ευτυχές και Καλότυχο το 2018 για όλες τις Μαδεμοχωρίτισσες και τους Μαδεμοχωρίτες ανεξαιρέτως.

Χρόνια Πολλά, Χρόνια Παραγωγικά, Χρόνια Δημιουργικά στα Μεταλλεία Κασσάνδρας και στους εργαζόμενους τους.