Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018

ΕΡΕΥΝΕΣ ΓΙΑ ΥΔΡΟΓΟΝΑΘΡΑΚΕΣ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ: ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΔΟΛΙΟΦΘΟΡΕΣ ΣΤΟΝ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ


Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας epiruspost.gr έχει καταγγελθεί στην αστυνομία από ανθρώπους της εταιρείας που διεξάγει τις κοιτασματολογικές έρευνες για υδρογονάνθρακες στην Ήπειρο, ότι ο εξοπλισμός που χρησιμοποιεί για τις ανάγκες της βρέθηκε πυροβολημένος από κυνηγετικά όπλα!!!

Ενδεικτική είναι η φωτογραφία που δείχνει έξι καταγραφικά μηχανήματα (WTUs) με εμφανή τα σημάδια της καταστροφής.

Στα συγκεκριμένα μηχανήματα καταγράφονται τα δεδομένα που αντλούνται από την έρευνα και ανήκουν στο ελληνικό Δημόσιο, το οποίο έχει παραχωρήσει την περιοχή προς έρευνα στις εργολαβικές εταιρείες. 

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, έχουν ήδη υποβληθεί μηνύσεις κατ΄αγνώστων για αυτές τις δολιοφθορές, ενώ ένα ακόμη ζήτημα που φαίνεται να έχει προκύψει αφορά και την καταστροφή των σημάνσεων ασφαλείας στην περιοχή της Ζίτσας, όπου πραγματοποιείται το λεγόμενο τεστ της έρευνας.

"Η καταστροφή της σήμανσης μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την ζωή εργαζομένων στις έρευνες, καθώς η σήμανση τοποθετείται σε περιοχές οι οποίες έχουν ελεγχθεί από αρμόδια τμήματα του Στρατού, τα οποία έχουν δραστηριοποιηθεί στο πλαίσιο της έρευνας", αναφέρει χαρακτηριστικά άνθρωπος που γνωρίζει πώς εξελίσσεται η ερευνητική διαδικασία.


Όλα αυτά λίγες ημέρες πριν την προγραμματισμένη πραγματοποίηση στη Ζίτσα και στο Ζαγόρι ημερίδων για ενημέρωση της κοινής γνώμης.  Στις ημερίδες θα συμμετέχουν εκπρόσωποι του ελληνικού δημοσίου και επιστημονικών φορέων που γνωρίζουν την διαδικασία έρευνας.

Αξίζει να σημειώσουμε εδώ, ότι λίγες μέρες πριν ολοκληρωθεί το 2017 είχαμε κάνει μια ανάρτηση (δείτε εδώ)για τις περίεργες συμπτώσεις που συνδέουν τις αντιδράσεις οικολόγων στην Ήπειρο με αυτ'ες που σημειώθηκαν ΒΑ Χαλκιδική κατά το πρόσφατο παρελθόν, όπου είχαμε ποικιλία κακουργηματικών πράξεων. 

Αν επιβεβαιωθούν αυτές οι πολύ σοβαρές καταγγελίες της ερευνήτριας εταιρείας τότε ο "κύκλος των συμπτώσεων" σε Ήπειρο και Χαλκιδική ανοίγει ακόμη περισσότερο.

Πηγή ανάρτησης: epiruspost.gr

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Όπου πατάει το πόδι του ο αρχέγονος βάζει φυτίλια και όλοι του λένε ΜΠΡΑΒΟ!

Ανώνυμος είπε...

Πριν τους κάψουν να περάσουν μια βόλτα από Σκουριές για να ρωτήσουν.