Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2018

ΠΑΝΤΟΥ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ: ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ Η ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥΣ


Στην εφημερίδα "Πρωινός Λόγος" της Ηπείρου υπάρχει ένα άρθρο στο οποίο καταγράφονται τα διπλωματικά και πολιτικά τεχνάσματα που χρησιμοποιούν οι γείτονες Αλβανοί για να εμποδίσουν τις γεωλογικές έρευνες για την εύρεση υδρογονανθράκων.και σ' αυτή την πολύ σημαντική ακριτική γωνιά της Ελλάδας, από κάθε άποψη.

Μια παράγραφος αυτού του άρθρου αφορά και τις αντιδράσεις που σημειώνονται στο εσωτερικό της Ηπείρου από "μειοψηφικές ομάδες", όπως χαρακτηρίζονται και στις οποίες εντυπωσιάζει η πολύ καλή οικονομική κατάσταση τους, σε καιρούς σκληρής οικονομικής δυσπραγίας.

Στο άρθρο επί λέξη αναφέρονται τα εξής: "Εμπόδια στις έρευνες για υδρογονάνθρακες, όπως προαναφέραμε, επιχειρούν να βάλουν και μικρές μειοψηφίες, αριστερής επί το πλείστον απόχρωσης, οι οποίες επιδιώκουν να μεταφέρουν και στην Ήπειρο το «κλίμα» της Χαλκιδικής και των μεταλλείων στις Σκουριές, που είναι ωστόσο εντελώς διαφορετικές περιπτώσεις. 

Εκείνο που προκαλεί πάντως μεγαλύτερη εντύπωση, είναι η κινητικότητα που επιδεικνύουν αλλά και οι πόροι που έχουν στη διάθεσή τους, για δημιουργία και ανάρτηση πανό σε κεντρικά σημεία της Ηπείρου, η αφισοκόλληση, η διοργάνωση ημερίδων κλπ."

Μην μας πείτε φίλοι αναγνώστες ότι δεν σας προκαλούν ένα De javu (προμνησία) τα όσα γράφονται στην εφημερίδα της Ηπείρου, σε σχέση με τα όσα ζήσαμε και συνεχίζουμε να ζούμε και στη Χαλκιδική από τους antigold;

Προκαταβολικά να ενημερώσουμε τους φίλους Ηπειρώτες, ότι στον επόμενο τόνο θα ακολουθήσουν... ανεξάρτητες επιστημονικές μελέτες, που θα αναλύουν διεξοδικά "την φέρουσα ικανότητα του εδάφους και του οικοσυστήματος της περιοχής που αδυνατούν να σηκώσουν τέτοιας φαραωνικής κλίμακας δραστηριότητες" και άλλα τέτοια επιστημονικοφανή επιχειρήματα.

Μετά σειρά θα έχουν οι αλλεπάλληλες προσφυγές στο ΣτΕ και άλλες δράσεις υψηλού οικονομικού κόστους, που θα εδραιώνουν την πεποίθηση, όπως και εδώ στη Χαλκιδική, πως πίσω από τους δήθεν οικολόγους υπάρχουν πολύ ισχυρά οικονομικά συμφέροντα, που τους κινητοποιούν αλλά και τους χρησιμοποιούν. Άλλους με το αζημίωτο και άλλους καταστρέφοντας στην κυριολεξία τις ζωές τους, αν επιλεγούν για εξτρεμιστικές ενέργειες δίκην ακτιβισμού.

Το άρθρο του "Πρωινού Λόγου" βάζει και άλλα πολύ σημαντικά ζητήματα, τα οποία προσφέρουν τροφή για περίσκεψη για το τι στην ευχή συμβαίνει στην Ελλάδα και παρά την οικονομική και πολιτισμική κρίση μας παραμένουμε καθηλωμένοι εδώ και μια 10ετία σχεδόν.

Κάντε κλικ ΕΔΩ' για να το διαβάσετε.
  

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το μεγάλο λάθος που έγινε στη Χαλκιδική να μην το αφήσουν να γίνει οι σοβαροί φορείς και κάτοικοι της Ηπείρου. Να πάνε στην τοπική εισαγγελεία και να ζητήσουν την άρση τραπεζικού απορρήτου όλων όσων εμπλέκονται στις κινητοποιήσεις.

Για να τους ξεμπροστιάσουν μπας και ξυπνήσουμε και εμείς στη Χαλκιδική που έχουμε αφήσει την τύχη των ζωών και τους μέλοντος μας στα κάθε είδους πρακτοράκια.

Ανώνυμος είπε...

Δεν τίποτα οικολογικό που από πίσω να μην κρύβει ή να μην κυοφορεί ανθελληνισμό.
Δεν πειράζει. Ας προσέχαμε. Τώρα θα τους υποστούμε μέχρι τέλους σε κεντρική και τοπική εξουσία.

Ανώνυμος είπε...

Για να μην ερευνάει κανένας κρατικός λειτουργός ποιοι είναι αυτοί που τους τροφοδοτουν με χρήμα ο κοινός νούς, Τρώνε και αυτοί και δεν μιλάνε.