Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018

#SKOURIES 2018: "ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΕΝΩΝΑΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΝΑΝ ΤΑ ΤΩΡΙΝΑ ΔΙΧΑΖΟΥΝ"



Σε Χαλκιδική και Θεσσαλονίκη η τετραετία από τις αρχές του 2011 μέχρι τις αρχές του 2015 θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως η μεγάλη χαρά του επαγγελματία διαδηλωτή, χάρη στις αλλεπάλληλες δράσεις, πορείες, ημερίδες και συλλαλητήρια που διοργάνωσαν οι αντίστοιχοι επαγγελματίες οικολόγοι και πολέμιοι της μεταλλευτικής δραστηριότητα στη ΒΑ Χαλκιδική.

Πέρα από αυτά, σχεδόν κάθε εβδομάδα μέχρι να γίνουν κυβέρνηση οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και να πάρουν τη διοίκηση του Δήμου Αριστοτέλη (με Γιάν. Μίχο αρχικά και συνεχίζουν τώρα με Γ. Ζουμπά), ζητούσαν επιτακτικά τη διενέργεια δημοψηφίσματος στη Χαλκιδική και ταυτόχρονα διοργάνωναν 3 με 4 ηλεκτρονικά δημοψηφίσματα σε δικές τους ή φιλικές προς εκείνους ιστοσελίδες μήνα παρά μήνα, στα οποία φυσικά συμμετείχαν μαζικά για να βγάλουν αποτελέσματα απολύτως εναρμονισμένα και οικεία προς τις δικές τους επικοινωνιακές επιδιώξεις τους.

Πως έρχονται όμως τα πάνω κάτω στη ζωή μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα;

Αυτοί και όταν λέμε αυτοί αναφερόμαστε στα ηγετικά στελέχη των antigold, που όταν τελείωνε το ένα δρώμενο είχαν σχεδιάσει ήδη το επόμενο, εκτός τις δικαστικές μάχες που είχαν δρομολογήσει σε ΣτΕ και αστικά δικαστήρια, τώρα που έχουν γίνει τελείως συστημικοί εξουσιαστές, εμφανίζουν μια τελείως διαφορετική στάση για παράδειγμα σ’ ότι αφορά συλλαλητήρια για την ελληνικότητα της Μακεδονίας.

Σιωπούν εκκωφαντικά και απέχουν μαζικά από αυτά τα συλλαλητήρια οι… υπερπατριώτες του περιβάλλοντος και τα χαρακτηρίζουν διχαστικά, όπως μαθαίνουμε, σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις που έχουν με απλό κόσμο της περιοχής.

Η απάντηση δε που έδωσε ένα από τα πλέον προβεβλημένα στελέχη των antigold, όταν τον ρώτησε κάποιος αν τα δικά τους συλλαλητήρια δίχασαν, απλά δεν υπάρχει: «Τα δικά μας τα συλλαλητήρια και οι πορείες και ενημέρωναν για την καταστροφή της Χαλκιδικής και ένωναν τον κόσμο κάτω από μια κοινή αντιμνημονιακή ομπρέλα» είπε με περισσή αυτοπεποίθηση.

2 σε 1 λοιπόν τα συλλαλητήρια και οι πορείες των antigold εκείνης της χρονικής περιόδου. Τα σημερινά δρώμενα μάλλον είναι κενά περιεχομένου και γι’ αυτό απέχουν οργανωμένα.

Για την ιστορία πάντως απλά να υπενθυμίσουμε ότι σε όλες τις δράσεις των antigold εκείνη την περίοδο λαμβάνονταν παρουσίες και απουσίες, με τους απόντες να γράφονται στο κακό κατάστιχο.

Το υπενθυμίζουμε αυτά προς χάριν του αισθήματος "της ενότητας και της ενημέρωσης" που εξέπεμπαν, όπως λένε...

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οι μάσκες έχουν πέσει εδώ και πολύ καιρό. Υπομονή χρειάζεται τώρα και διαχείριση μέχρι την απομάκρυνση όλων αυτών που μάς έφεραν 10ετίες πίσω.