Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2018

ΕΡΤ3: ΣΤΟ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΣΗΕΜΘ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟΥ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Την ώρα που το πολιτικό σύστημα της χώρας ακόμη ασχολείται με την αριθμητική πλευρά και του χθεσινού συλλαλητηρίου στην Αθήνα και όχι με την λαϊκή εντολή του, στα ψιλά έχει περάσει το γεγονός ότι η κάκιστη τηλεοπτική - δημοσιογραφική κάλυψη του συλλαλητηρίου της Θεσσαλονίκης από την ΕΡΤ3 οδηγεί τα διευθυντικά στελέχη της στο πειθαρχικό συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Μακεδονίας  - Θράκης.

Πριν την έκβαση αυτής της παραπομπής σημασία έχει για την ιστορία οι δικαιολογίες που επικαλέστηκαν οι άνθρωποι της ΕΡΤ3 για την μη κάλυψη ενός συλλαλητηρίου 500.000 συμμετεχόντων με έκτακτες ζωντανές συνδέσεις.


Τις παραθέτουμε αυτολεξεί όπως γράφτηκαν στο ιστολόγιο της esiemth.gr"Τα μέλη του Συμβουλίου προέβησαν σε ενδελεχή εξέταση του θέματος και κάλεσαν για διευκρινίσεις τους συναδέλφους, που είχαν ευθύνη για την κάλυψη του συλλαλητηρίου και των συναφών γεγονότων της ίδιας ημέρας, τόσο στα δημόσια ραδιοτηλεοπτικά μέσα, όσο και στα ιδιωτικά πανελλαδικής εμβέλειας. Επίσης τα μέλη έλαβαν υπόψη τις έγγραφες αναφορές συναδέλφων – ανταποκριτών τηλεοπτικών σταθμών, που δεν μπόρεσαν να προσέλθουν στη συνεδρίαση, λόγω κωλυμάτων.

Ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Ενημέρωσης της ΕΡΤ 3, Χ. Γ., ανέφερε μεταξύ άλλων στα μέλη του Συμβουλίου ότι ο ίδιος κρίνει επαρκή την κάλυψη στα Δελτία Ειδήσεων και υποστήριξε ότι δεν ήταν δυνατές οι απευθείας συνδέσεις στο διάστημα 15.00 – 17.00 λόγω μετάδοσης του αγώνα ποδοσφαίρου. Επίσης, είπε, ότι δεν ήταν δυνατή η σύνδεση ή η μετάδοση Έκτακτου Δελτίου στη διάρκεια του ημιχρόνου του αγώνα, λόγω διαφημιστικών υποχρεώσεων. 

Αλλά και σε υποθετική περίπτωση μη μετάδοσης ποδοσφαιρικού αγώνα ο ίδιος υποστήριξε ότι θα το σκεφτόταν για μια απευθείας σύνδεση με τον χώρο του συλλαλητηρίου, αφού κατά την άποψή του δεν υπήρξε κάτι καινούργιο μετά τις 15.00, που θα αποτελούσε σημαντική είδηση για ένα έκτακτο δελτίο.

Ο συνάδελφος αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι υπήρξαν άνωθεν εντολές για μη κάλυψη του συλλαλητηρίου και πρόσθεσε ότι ουδέποτε έχει συμβεί κάτι τέτοιο σε όλη τη διάρκεια της θητείας του στη θέση της Διεύθυνσης Ενημέρωσης. Επί των απόψεων αυτών μέλη του Συμβουλίου παρατήρησαν ότι θα ήταν δυνατές οι απευθείας συνδέσεις στη διάρκεια του ημιχρόνου του αγώνα ή και λίγο μετά την λήξη του για την κάλυψη των σοβαρών γεγονότων, αλλά και την παροχή χρήσιμων πληροφοριών προς τους πολίτες.

Οι συνάδελφοι των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών πανελλαδικής εμβέλειας, Αναστασία Αργυριάδου (ΕΨΙΛΟΝ), Σούζυ Καζαντζίδου (ΑΛΦΑ) και Ραλλιώ Λεπίδου (ΣΤΑΡ), Πωλίνα Κολοκοτρώνη (ΑΝΤΕΝΝΑ) και Παύλος Σαρόγλου (ΣΚΑΪ), ανέφεραν ότι εκτός από τα δελτία ειδήσεων έκαναν πολλές έκτακτες συνδέσεις."

Όπως διαβάσαμε λοιπόν για τους ανθρώπους της ΕΡΤ3, η μαζική όσο και ειρηνική συνάθροιση μισού εκατομμυρίου πληθυσμού μπροστά από το κατώφλι του καναλιού δεν συνιστά μείζον δημοσιογραφικό γεγονός, που να χρήζει συνεχής ή έκτακτης τηλεοπτικής κάλυψης από το 3ο  κανάλι της κρατικής τηλεόρασης που έχει έδρα την Θεσσαλονίκη.


Κάποιους μπορεί να σοκάρει αυτή η άποψη, όχι όμως εμάς που εδώ και μια 5ετία έχουμε εμπεδώσει τα "δημοσιογραφικά κριτήρια" που έχουν στην ΕΡΤ3, η οποία λάμπει δια της απουσίας της από όλους τους αγώνες επιβίωσης που δίνουν οι κάτοικοι των Μαδεμοχωρίων και εργαζόμενοι στα μεταλλεία Κασσάνδρας.

Αντιθέτως, η ΕΡΤ3 είναι το τηλεοπτικό κανάλι που ενώ έχει εργοδότη όλον τον Ελληνικό λαό, αυτό έχει πάρει εργολαβία την προβολή μιας μειοψηφίας  συστημικών όσο και επαγγελματιών της δήθεν οικολογίας και του ακτιβισμού, που έκαναν ιδεολογική σημαία ένα κάρο αερολογίες που επινοήθηκαν ενάντια στην αρχέγονη μεταλλευτική δραστηριότητα που υπάρχει στη ΒΑ Χαλκιδική εδώ και 2.500 χρόνια.

Και εντός αυτού του "δημοσιογραφικού πλαισίου" μάθαμε ότι δημοσιογράφος της ΕΡΤ3 αρνούνταν να εκφωνήσει είδηση που αφορούσε τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις μεταλλωρύχων (!!!!...) ενώ άλλος συνέκρινε την εργασία του μεταλλωρύχου με αυτή του εμπόρου ναρκωτικών (!!!...) και πολλά άλλα αδιανόητα όσο και ασύνδετα με την υποτιθέμενη δημοσιογραφική δεοντολογία, που πρέπει αδιαλείπτως να τηρείται από όσους ασχολούνται επαγγελματικά με τον κλάδο.

Μέσα στο 2014 είχαμε μόνο μέσα σε μια εβδομάδα 10 (5 + 5) συνολικά ώρες συνεχής ζωντανής μετάδοσης συναυλιών ενάντια στην εξόρυξη χρυσού!!! 

Αυτές οι συναυλίες  χαρακτηρίστηκαν από τους ανθρώπους της ΕΡΤ3  "νίκη του λαού και της δημοκρατίας", όταν πριν από αυτές είχε προηγηθεί η εμπρηστική επίθεση στις Σκουριές με ανυπολόγιστες υλικές ζημιές και 2 εργαζόμενους λουσμένους με βενζίνη και να απειλείται η ζωή τους με πυρπόληση.

Γεγονότα με τα οποία ποτέ δεν ασχολήθηκε, όπως θα όφειλε η ΕΣΗΕΜΘ, καθώς οι Σκουριές για όσους ακόμη δεν το κατάλαβαν ήταν "ο πειραματικός σωλήνας" για όλα όσα ζούμε και βλέπουμε...







3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η εμπειρία έχει αποδείξει πως αυτή η αλαζονεία στηρίζεται από ισχυρές πλάτες.

Ο Τόλης και η παρέα του, ο ΣΥΡΙΖΑ, οι ΑΝΕΛ και η ΕΡΤ είναι τα μεγαλύτερα παραδείγματα αυτής της τρομερής αυθάδειας και θρασύτητας που ζούμε αυτά τα χρόνια, όπου είναι ξεκάθαρο ότι τον λαό δεν του υπολογίζουν, απλά τον θέλουν για να εφαρμόσουν τα παίγνια για τα οποία έχουν επιλεχτεί ως ρόλοι.

Ο λαός όμως τους κατάλαβε (επί τέλους).ΤΕΛΕΊΩΣΑΝ. ΟΙ ΠΛΑΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΝΑ ΤΟ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΟΥΝ.

Ανώνυμος είπε...

Είστε σίγουροι ότι έχει υπάρξει ταύτιση από δημοσιογράφους της ΕΡΤ3 ανάμεσα στην εργασία του μεταλλωρύχου και του εμπόρου ναρκωτικών; Πολύ τραβηγμένο ακούγεται.

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Απάντηση στο σχόλιο @6 Φεβρουαρίου 2018 - 11:36 π.μ.

Βεβαίως και έχει υπάρξει τέτοια άθλια ταύτιση εκ μέρους δημοσιογράφου της κρατικής τηλεόρασης. Δεν είναι προιόν φαντασίας. Θα γίνει σχετική ανάρτηση.