Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018

ΟΥΡΑΝΟΥΠΟΛΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ: ΕΡΓΑ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ... ΑΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ?


Οι κάτοικοι και οι τοπικοί φορείς της Ουρανούπολης ξεσηκώνονται και προγραμματίζουν κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας απέναντι σε όλους έχουν ευθύνη για την ανυπαρξία υποδομών σ΄ έναν οικισμό που είναι η βιτρίνα του τουριστικού προϊόντος της Χαλκιδικής όλον τον χρόνο και δυστυχώς δεν έχει καμία σχέση με το πως θα έπρεπε να είναι.

Το λιμάνι της Ουρανούπολης, από το οποίο επιβιβάζονται και αποβιβάζονται 500.000 επισκέπτες κάθε χρόνο συνιστά ντροπή να το χαρακτηρίζεις λιμάνι, ενώ ο δρόμος από το λιμάνι της Τρυπητής μέχρι και την Ουρανούπολη, όπως πολύ σωστά το χαρακτήρισαν οι κάτοικοι στην ανακοίνωση τους, μετά τη θεομηνία του Οκτωβρίου του 2014 έχει μετατραπεί σε καρμανιόλα.

Διαβάζοντας την ανακοίνωση που είδε το φως της δημοσιότητας αναρωτηθήκαμε, αν η διοίκηση του δήμου Αριστοτέλη έχει δημοσιοποιήσει από την πλευρά της δράσεις και ενέργειες της, που να αφορούν την διευθέτηση όλων αυτών των χρονίως άλυτων ζητημάτων της Ουρανούπολης από τον Σεπτέμβριο του 2014 που ανέλαβε το τιμόνι του δήμου μέχρι και σήμερα ή ακόμη διαμαρτυρίες και αντιδράσεις για την αδιαφορία ή την έλλειψη συντονισμού της επίσημης πολιτείας προς αυτή την κατεύθυνση.

Μπήκαμε στην επίσημη ιστοσελίδα του δήμου και ανατρέξαμε και στα 220 συνολικά δελτία τύπου, που έχουν δημοσιευτεί σ' αυτούς τους 42 μήνες διοίκησης. Σ' αυτή την μεγάλη λίστα βρήκαμε μόνο ένα (1) δελτίο τύπου για την Ουρανούπολη και αφορούσε μια ομιλία που έγινε τον Δεκέμβριο του 2017 με θέμα την κατάθλιψη, στο πλαίσιο του προγράμματος "πρόληψης κατά της κατάθλιψης" που διοργανώνει το Δίκτυο Υγειών Πόλεων.

Αντιθέτως, τα δελτία τύπου του δήμου για παράδειγμα για το ζήτημα της επένδυσης χρυσού και ότι σχετίζεται γύρω από αυτό το ζήτημα είναι πολύ περισσότερα. Πιο συγκεκριμένα εμείς μετρήσαμε 26 δελτία τύπου για τις "Σκουριές".

Σίγουρα, οι αριθμοί κάποιες φορές λένε την αμείλικτη αλήθεια και στην προκειμένη περίπτωση ίσως να λειτουργούν και ως καθρέφτης της πραγματικότητας που επικρατεί. Μια πραγματικότητα που θέλει την νυν δημοτική αρχή να έχει ρίξει το βάρος της στο πως θα τοποθετηθούν τεράστια εμπόδια στην μεταλλευτική επένδυση και όχι τόσο στο πως θα συμβάλλει στην επίλυση χρόνιων προβλημάτων, που είναι πολύ πιο σημαντικά για την καθημερινότητα των πολιτών, εν προκειμένω της Ουρανούπολης.

Η τοπική κοινωνία το έχει ανάγκη και θα χαρεί, αν δει τον εκτελούντα χρέη δημάρχου κ. Γιώργο Ζουμπά την ενέργεια που καταναλώνει για να σταματήσει η επένδυση, την δώσει για να γίνει επιτέλους λιμάνι η προκυμαία της Ουρανούπολης και κανονικός δρόμος η καρμανιόλα που οδηγεί προς τον οικισμό.

Εμείς θα ευχηθούμε η νυν δημοτική αρχή να διαψεύσει τους πάντες και μέχρι το τέλος της θητείας της να βρει τρόπους να ανακουφίσει τους δημότες της σε ζωτικά έργα υποδομής, καθώς σε σχέση με προηγούμενες διοικήσεις έχει ένα χρόνο επιπλέον στην διάθεση της χάρη στην 5ετή θητεία που προέβλεψε ο Καλλικρατικός νόμος.




13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο τίτλος σας θα μπορούσε να είναι και έτσι:

ΟΥΡΑΝΟΥΠΟΛΗ: "ΕΡΓΑ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ - ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΜΩΣ ΟΜΙΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ"

Ανώνυμος είπε...

Η Ουρανούπολη ζεί κυριολεκτικά και μεταφορικά την Εθνική κατάθλιψη μας!

Ανώνυμος είπε...

Δίκαιο έχουν οι Ουρανοπολίτες! Όταν βλέπουν στα άλλα χωριά να υπάρχει οργασμός έργων και στο δικό τους τίποτα, δικαίως αγανακτουν και διαμαρτύρονται.

Ανώνυμος είπε...

Η νομοτέλεια έχει τους δικούς της απαράβατους κανόνες. Αυτός που σκάβει τον λάκκο του άλλου, στο τέλος τον σκάβει για λογαριασμό του. Η τωρινή διοίκηση του δήμου θα είναι σίγουρα η μοναδική πανελλαδικά από σύστασης του θεσμού που η θητεία της θα λήξει χωρίς να παραδώσει κανένα σοβαρό έργο.

Ανώνυμος είπε...

Ερώτηση στο σχόλιο 21 Φεβρουαρίου 2018 - 11:05μμ Συγνώμη σε ποιό χωριό γίνονται έργα; Σοβαρά έργα. Έργα υποδομής και κοινής ωφέλειας. Αν ξέρεις έστω ένα μεγάλο έργο που να γίνεται σ' ενα από τα 16 χωριά μας και να έχει όλη την ευθύνη ο δήμος μας από την εύρεση χρηματοδότησης μέχρι την υλοποίηση τουθέλω να μου το πεις. Μόνο οι Σκουριές τους νοιάζουν. 26 ανακοινώσεις μέσα σε 4 χρόνια. Το 12% των ανακοινώσεων τους είναι ΜΟΝΟ για τις Σκουριές. Αυτό είναι το στοίχημα τους. Τίποτα άλλο.

Ανώνυμος είπε...

Πόσο πιο απλά και εύκολα θα ήταν όλα, αν οι Ουρανοπολίτες απαιτούσαν από την ΕΚΕ της Ελ.Χρυσός ως αντιστάθμισμα να τους φτιάξει το λιμάνι, αντί να αφήνουν τον Πάχτα να μοιράζει γαλοπούλες στο Στανό ξοδεύοντας τα λεφτά που έπρεπε να διαθέσει σε έργα. Αλλά βλέπεις τόσο ό πρώην όσο και ο νυν Δήμος είναι το ίδιο κολλημένοι. Ο ένας υπέρ των Μεταλλείων, ο άλλος κατά.

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω οτι 11:57 θέλεις οφθαλμίατρο. Δεν βλέπεις τις μπουλντόζες, τους φορτωτές, τις μπετονιερες,τα συνεργεία στα χωριά μας, τόσες δράσεις και εσύ βγάζεις κακία; Έλεος! Τι άλλο θέλουμε;

Γιάννης Δουλάκης είπε...

Σας διαφεύγει μήπως Πολίτες ότι φορέας υλοποίησης του έργου του λιμένα της Ουρανούπολης είναι η Περιφέρεια κεντρικής Μακεδονίας καθώς επίσης η ίδια είναι και αρμόδια για τον δρόμο Τρυπητής-Ουρανούπολης;Μήπως είναι και αυτή "απασχολημένη" ενεργώντας εναντίον των μεταλλείων; Γιατί στο άρθρο σας δεν υπάρχει καν ως αναφορά η Περιφέρεια ως καθ' ύλην αρμόδια; Έχετε μήπως την άποψη ότι οφείλει ή δύναται ο Δήμος να υποκαταστήσει την Περιφέρεια; Γνωρίζετε μήπως να μας ενημερώσετε για τις ενέργειες της προηγούμενης δημοτικής αρχής από το 2010 που εγκαταλείφθηκε το έργο του λιμανιού ως το 2014 όσον αφορά στο θέμα αυτό; Ή στο θέμα του δρόμου ή και όποιου άλλου που αφορά στα προβλήματα της Ουρανούπολης; Για την ύπαρξη του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Αριστοτέλη γνωρίζετε; Για τις ενέργειές του στα θέματα της Ουρανούπολης έχετε κάτι υπ'όψιν; Γιατί ούτε γι'αυτό είδα κάποια αναφορά στο άρθρο. Μάλλον ελλειπές λοιπόν το δημοσίευμα και στείρα κριτική αποπνέει. Και προσπάθεια πολιτικής εκμετάλλευσης της δίκαιης αγανάκτησης και της απολύτως δικαιολογημένης αγωνίας των κατοίκων της Ουρανούπολης.

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Αγαπητέ κ. Δουλάκη,

Σας ευχαριστούμε για την παρέμβαση σας. Είναι σεβαστή η άποψη σας θα διαφωνήσουμε όμως και πάλι μαζί σας. Η απάντηση που δίνει ο ίδιος ο κ. Ζουμπάς στο ιστολόγιο 'Πολιτική - Χαλκιδική" για το ζήτημα λέγοντας ότι "πρέπει να τρέξουμε λοιπόν για τα ζητήματα της Ουρανούπολης" νομίζουμε ότι δίνει απάντηση σε εσάς αλλά και σε όλους όσους αναρωτιούνται πως μεταφράζεται αυτή η αρωγή του δήμου και του ίδιου προσωπικά προς τα δίκαια αιτήματα των κατοίκων της Ουρανούπολης. Σας παραθέτουμε το συνδεσμο της συνέντευξης του.

http://www.xalkidikipolitiki.gr/2018/02/21/%CE%BF-%CE%B4%CE%AE%CE%BC%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%BF%CF%82-%CE%B1%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%84%CE%AD%CE%BB%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%B7%CF%81%CE%AF%CE%B6%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CF%86/

Επομένως τρέξτε όλοι εσείς που έχετε αυτή τη στιγμή τις τύχες του δήμου στα χέρια σας να φέρετε αποτέλεσμα και λύσεις για τα μείζονα προβλήματα της καθημερινότητας των πολιτών του δήμου Αριστοτέλη.

Αν φέρετε αποτέλεσμα και δεν σας το πιστώσουμε τότε να μας χαρακτηρίσετε στείρους στην κριτική μας. Μέχρι τότε επιτρέψτε μας στο πλαίσιο της ελευθερίας του λόγου και της έκφρασης να σας δίνουμε τα ερεθίσματα για να γίνετε καλύτεροι και πιο αποτελεσματικοί στο έργο σας.

Δυστυχώς για εσάς τον "καθρέφτη" που επικαλεστήκαμε από το σύνολο του σώματος των δελτίων τύπου που έχετε εκδώσει από την αρχή της θητείας μέχρι και προχθές για να δώσουμε ένα απτό παράδειγμα του πως κατανέμεται το ενδιαφέρον σας για τα ζητήματα του δήμου, και ειδικότερα της Ουρανούπολης το οικοδομήσατε εσείς και όχι εμείς. Εμείς το αναδείξαμε.

Μακάρι μέχρι το τέλος της θητείας σας να αλλάξει η εικόνα του δήμου προς το καλύτερο. Θα το χαρεί και θα το αναγνωρίσει όλος ο κόσμος. Γιατί αυτό επιθυμεί ο κόσμος. Λύση στα προβλήματα της καθημερινότητας του ή εμφανείς προσπάθειες και δράσεις από την δημοτική αρχή προς αυτή την κατεύθυνση.

Ο στείρος αντιμεταλλευτικός προσανατολισμός που έχετε είναι μια παράμετρος που εσείς την βάζετε στην εξίσωση των προβλημάτων της καθημερινότητας, χωρίς να υπάρχει λόγος, μόνο και μόνο για να προσδώσετε πολιτική διάσταση δίκην εκμετάλλευσης σ' αυτόν τον προσανατολισμό.

Σας παραθέτουμε ενδεικτικά το σύνδεσμο από την χθεσινή συνέντευξη του κ. Ζουμπά στο TV100, όπου και πάλι συνέδεσε το πρόβλημα της υδροδότησης των οικισμών του δήμου με την μεταλλευτική δραστηριότητα και την επέκταση αυτής.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=JmFRkzHc6lE

Επομένως με όλο το σεβασμό μην μας καταλογίζετε συμπεριφορές ή πρακτικές που δεν μας αφορούν.

Και πάλι σας ευχαριστούμε για την τιμή που μας κάνετε να ανταλλάξουμε απόψεις μαζί σας μέσα σ ένα ύφος που σίγουρα σας τιμά και μας ευχαριστεί ιδιαιτέρως.

Να είστε καλά. Καλή Σαρακοστή να έχετε.

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Δουλακη. Δεν μας διαφεύγει καθόλου το γεγονός οτι αυτά είναι έργα της περιφέρειας. ΑΛΛΑ. α) Όσο είταν δήμαρχος ο Πάχτας έφταιγε ο δήμαρχος. Τωρ που είναι ο Ζουμπας, φταίει η περιφέρεια. Σας δουλεύουν. Σε κάθε περίπτωση. ΑΥΤΟΣ που μπορεί να κινήσει τσ νήματα είναι ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ.Όλα τα άλλα είναι παραμύθια. Αν θέλει ο πρόεδρος της Ουρανούπολης, ας δοκιμάσει να τα λύσει αυτός. Τοτε θα καταλάβει οτι ο λογος δεν θα ακουστεί απο κανένα. Ο Δήμαρχος φιλε μου ο Δήμαρχος.

Ανώνυμος είπε...

Πολίτες η αλήθεια για τον ξεσηκωμό των κατοίκων και των φορέων της Ουρανούπολης κρύβεται πίσω από τις επισημάνσεις και τα ερωτήματα που σας έκανε ο κ. Δουλάκης. Αναζητείστε την...

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Απάντηση στο σχόλιο @23 Φεβρουαρίου 2018 - 5:35 μ.μ.

Είμαστε blog και όχι ντετέκτιβ!

Παρ όλα αυτά σας ευχαριστούμε για την παρότρυνση σας.

Ανώνυμος είπε...

Ο οπλαρχηγός Λαγέρης που είναι στην κινητοποίηση; Ω, ναι, ξέχασα, έχει πιο σοβαρή δουλειά, πήγε στη Σερβία με το αστέρι της τουριστικής επικοινωνίας, το Χαδαλή, να φέρουν Σέρβους. Χριστέ μου, τι σου έχουμε κάνει(????)