Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2018

#SKOURIES: Η ΓΗ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΞΟΡΥΞΕΙΣ? ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΥΤΡΩΤΙΚΕΣ ΔΙΑΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΑΝΩΝ ΔΕΝ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ?


Είναι αμέτρητες οι φορές που τόσο ο εκτελών χρέη δημάρχου Αριστοτέλη Γιώργος Ζουμπάς, όσο και οι συνεργάτες του, που όταν θέλουν να ευαισθητοποιήσουν τους συνομιλητές ή τους ακροατές τους για τα αντιμεταλλευτικά αισθήματα και απόψεις τους χρησιμοποιούν μεταξύ άλλων την φράση: "απειλείται η Γη του Αριστοτέλη από τις εξορύξεις".

Ιδίως το 2016, αυτή η φράση ταξίδεψε μέσω του αριστοτελικού έτους σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της υφηλίου, μέσα από τις εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν, τους ξένους επισκέπτες που προσκάλεσαν, αλλά και μέσου της ανακοίνωσης της ανακάλυψης της τεφροδόχου του μέγιστου Σταγειρίτη φιλοσόφου στα Αρχαία Στάγειρα από τον αρχαιολόγο Κώστα Σισμανίδη.

Πέρα από την συστηματική χρήση της φράσης, σου δίνεται η εντύπωση ότι μια γενικότερη "απειλή της γης του Αριστοτέλη" αποτελεί πεποίθηση, αλλά και "κόκκινη γραμμή" για την antigold διοίκηση του δήμου και περιμένεις να είναι σε μια γενικότερη επαγρύπνηση επί παντός του επιστητού.

Θα περιμέναμε δηλαδή το Δήμο Αριστοτέλη πρωταγωνιστή στις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις που διοργανώνονται για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας σε Θεσσαλονίκη Αθήνα και όπου άλλου. 

Δυστυχώς, οι κάτοικοι του δήμου ζουν ακριβώς το αντίθετο. Μια δημοτική αρχή σε πλήρη αφωνία και απούσα από ψηφίσματα και σχετικές δράσεις που διοργανώνονται σ' όλη τη χώρα.

Και το ερώτημα είναι σαφές: Μόνο οι μεταλλευτικές εξορύξεις απειλούν την Γη του Αριστοτέλη; Οι αλυτρωτικές διαθέσεις των Σκοπιανών δεν την απειλούν;

Οι δημότες του Αριστοτέλη αναρωτιούνται τι συμβαίνει και ο κατά τ' άλλα επικοινωνιακότατος αλλά και αλληλέγγυος σε πολλές κοινωνικές και λαϊκές δράσεις δήμος απέχει από τις πανελλήνιες κινητοποιήσεις για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας.

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Για ποιο ακριβώς 2016 'Ετος Αριστοτέλη μιλάς, Πολίτη? Αυτό που ρεζίλεψε διεθνώς την Ολυμπιάδα μέσα από υποτιθέμενες εκδηλώσεις που έγιναν στα Αρχαία Στάγειρα, χωρίς οργάνωση, χωρίς ποιότητα, χωρίς λόγο, χωρίς αίσθηση της ιερότητας του χώρου, χωρίς ίχνος υπευθυνότητας απέναντι στην ιστορία και την καταγωγή μας?
Εκδηλώσεις στην αρχαία αγορά με πλαστική καρέκλα, με ελαχιστότατη συμμετοχή Σέρβων τυχάρπαστων τουριστών με φανελάκι και σαγιονάρα? Εκδηλώσεις που έστελναν μήνυμα κατά των Σκουριών μέσα από τον πιο σπουδαίο μετά την Ακρόπολη ελληνικό αρχαιολογικό χώρο?
Πού ήταν η εμβέλεια, το παγκόσμιο κύρος, οι προσωπικότητες, το dress code, η προβολή, η επικοινωνία, ...πού ήταν το αποτέλεσμα? Να σου πω εγώ? Πουθενά. Δεν υπήρξε αποτέλεσμα.
Το μόνο που ήθελαν αυτοί οι άσχετοι τύποι, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Τσακνή στο fb, ήταν να δώσουν λεφτά στο μαγκάκο Τάσιο, για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Για να τραπεζώσουν τους ημέτερους, για να φιλοξενήσουν τα τακίμια τους, για να πουλήσουν εκδουλεύσεις σε συριζοπαρέες.
Ναι, Αυτή ήταν η στάση τους απέναντι στην αριστοτελική ιστορία.
Αυτό είναι γι αυτούς ο Αριστοτέλης.
ΚΡΙΜΑ!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Για να καταλάβουν οι antigold πως στο βωμό της βλακείας τους ότι οι Συριζαίοι θα τους έσωζαν από την κακιά εταιρία, φεσωθήκαμε τους πιο άχρηστους και ανθέλληνες της τοπικής δημοτικής ιστορίας.

Ένας ολόκληρος τόπος την πληρώνει για ...πραγματικά ΜΙΑ ΧΟΥΦΤΑ ΨΗΦΟΥΣ.

Ανώνυμος είπε...

Αλήθεια, η ΠΑΤΡΙΩΤΑΡΑ ο αρχαιολόγος ο Σισμανίδης που χάθηκε; Γιατί δεν βγαίνει να μας μιλήσει για την ελληνικότητα της γης του μεγάλου διδασκάλου του Μ. Αλεξάνδρο; Αν όχι τώρα πότε;

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς στην παρούσα δημοτική αρχή δεν υφίσταται ούτε ως αστείο η έννοια πατριωτική συνείδηση.

Όλα όσα έλεγαν πριν εκλεγούν ήταν στάχτη στα μούτρα των προβάτων που πίστεψαν σε κοινωνική ειρήνη και άλλες τρίχες κατσαρές/

Ανώνυμος είπε...

ΠΙΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΙΚΟ ΕΤΟΣ ρε παίδες. Οι άνθρωποι έγραψαν δημόσια ότι ξεγέλασαν το νόμο με τερτίπια, δίνοντας λεφτά στον Τάσιο για να τραπεζόνει λαμόγια. Αυτή είναι όλη ουσία και απορούμε ο Τζιτζι πώς τα καταπίνει αμάσητα όλα αυτά.

Ανώνυμος είπε...

Έγιναν τεράστια λάθη από όλους μας για να φτάσουμε σ' αυτό το δράμα που περνάμε. Να τα αναγνωρίσουμε, να αφήσουμε τους εγωισμούς στην άκρη για να μπορέσουμε να ξαναρχίσουμε από την αρχή ως κοινωνία για τον τόπο μας και τις επόμενες γενιές.
Η γη αυτή στα τέλη του 2019 θα είναι καμένη από αυτή την δημοτική αρχή. Γι αυτό δεν πρέπει να έχει κανένας καμία αμφιβολία. Υπομονή μέχρι τότε και προετοιμασία για να ξαναχτιστεί το σύμπαν που γκρέμισαν από την αρχή, από τι; 20 Οκτωβρίου 2019.

Ανώνυμος είπε...

Πόσα λεωφορεία έφυγαν από την Ιερισσό, ρε πατριώτες Λουβιαροί της κακιάς ώρας;
Κανένα.
Αν ήταν όμως για συλλαλητήριο κατά των Μεταλλείων οι Συριζάδες πόρτα - πόρτα και με εκβιασμό θα σας έσερναν στα λεοφωρεία. Όποιος δεν θα ερχόταν θα τον ούργιαζαν.
Ε ρε καιμένοι, δε ντρέπεστε ρε που ένα χωριό - προπύργιο της δημοκρατίας, της νυχτερινής ζωής και της οικονομικής άνθισης το αφήσατε στα χέρια των παρακμιακών και το ρίξατε στα τάρταρα;
Που είναι ρε οι πατριώτες σας; Για τη Μακεδονία ρε πρόβατα, που σηκώθηκε όλη η πατρίδα στο πόδι γατί εσάς δε σας νοιάζει;
Ντροπή σας ρε, σεβαστείτε τα κόκαλα των παπούδων σας ρε, των Μακεδονομάχων ρε.
Σταματείστε ρε να τρώτε σανό, στείλτε στο διάολο τους Συριζάδες.

Ανώνυμος είπε...

Όλη η πατρίδα μια γροθιά και οι ορκυνάδες μαζί με τους αντιεξουσιαστές μόνοι.
Τι κατάντια.

Ανώνυμος είπε...

Αφιερωμένο στους δημότες της Ιερισσού με την ελπίδα να αφυπνισθούν.

Μίκης Θεοδωράκης
«Ναι, είμαι πατριώτης διεθνιστής και συνάμα περιφρονώ και μάχομαι το φασισμό. Σε όλες του τις μορφές και προπαντός στην πιο απατηλή και επικίνδυνη μορφή του. Την αριστερόστροφη. Σαν αυτή με τις ομαδούλες των εξτρεμιστών που είναι σκέτοι τρομοκράτες. Σαν αυτή των μειοψηφιών που μας κυβερνούν και καταστρέφουν τη χώρα μας, οχυρωμένοι πίσω από τις εκλογικές αλχημείες των πολιτικών.»