Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2018

ΑΠΟ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΩΣ ΤΙΣ #SKOURIES ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΑΚΡΗ ΔΕΝ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ...


Χθες το απόγευμα στο γήπεδο του Ατρόμητου Περιστερίου στην Αθήνα και κατά τη διάρκεια του ποδοσφαιρικού αγώνα της ομώνυμης ομάδας με τον ΠΑΟΚ αναρτήθηκε ένα πανό που έγραφε:

"Μνημόνια, Κατασχέσεις, Φτώχεια, Ανεργία, και εσύ Έλληνα νοιάζεσαι για την ονομασία"

Όταν πριν 4 μέρες έχουν συγκεντρωθεί 1 εκατομμύριο λαού στην Αθήνα για να υπενθυμίσει και να υπερθεματίσει προς πάσα κατεύθυνση την Ελληνικότητα της Μακεδονίας, η αλήθεια είναι πως εκ πρώτης όψεως εκπλήσσεσαι αρνητικά αντικρίζοντας ένα πανό στο οποίο επιχειρείται το "πάντρεμα" απολύτως ασύνδετων θεμάτων, όπως είναι η άθλια οικονομική κατάσταση της Ελλάδας με την πλούσια ιστορία της, η οποία δυστυχώς έχει γίνει αντικείμενο παραχάραξης και σφετερισμού.

Εκ δεύτερης όψεως όμως οφείλεις να το αντιμετωπίζεις με μια σχετική κατανόηση, καθώς στη δημοκρατία πρέπει να σέβεσαι και τις διαφορετικές φωνές και απόψεις, έστω και αν αυτές είναι ανυπόστατες ή μειοψηφικές ή και τα δυο μαζί.

Οι εντυπώσεις μας διαλύθηκαν αμέσως όταν θυμηθήκαμε ότι στο ίδιο γήπεδο πριν 5 χρόνια είχε αναρτηθεί ένα πανό αλληλεγγύης υπέρ των antigold στο οποίο έγραφε τα εξής:


Το ότι χορηγός της ομάδας, όπως φανερώνει και η φωτογραφία είναι μια εταιρεία πετρελαιοειδών(!!!), που την βοηθάει προφανώς να είναι οικονομικά εύρωστη και ανταγωνιστική, προφανώς είναι κάτι που δεν το μέτρησαν σωστά οι οπαδοί της εν λόγω ομάδας, που από τα 580 χιλιόμετρα απόσταση λένε με ελαφρά την καρδία, όχι στην εξόρυξη χρυσού στη Χαλκιδική, γεγονός που, αν μη τι άλλο, τους εκθέτει.

Το ότι επίσης είναι εξαιρετικά αδιάφοροι τόσο αυτοί οι φανατικοί οπαδοί του "Ατρόμητου", όσο και οι ντόπιοι antigold με την ιστορία της Μακεδονίας και τις αλυτρωτικές διαθέσεις του πάσα ενός σε βάρος της Ελλάδας το διαπιστώσαμε πρόσφατα.

Αυτό όμως που δεν μπορούμε να καταλάβουμε με όλους αυτούς που μπλέκουν ανόμοια πράγματα για να προσδώσουν έμφαση στα θέματα που εκείνοι αντιλαμβάνονται ως μείζονα, είναι πως θα αντιμετωπιστεί ολιστικά η φτώχεια, η ανεργία, οι κατασχέσεις και όλα τα λοιπά δεινά των μνημονίων με το "όχι σ' όλα" και την γενικότερη υπανάπτυξη που υπερασπίζονται; 

Αν δεν εκμεταλλευτούμε τους ορυκτούς πόρους μας τηρώντας ταυτόχρονα όρους και προδιαγραφές που θα κάνουν την κάθε εκμετάλλευση περιβαλλοντικά ασφαλή, πως αλλιώς η χώρα θα φτάσει στο ευτυχές σημείο να εισέλθει σε παραγωγική φάση προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας για να ξεπεράσει σιγά μα σταθερά τις παθογένειες που την κρατούν σε οικονομική ομηρία;

Έχουν αυτοί οι άνθρωποι που μεταξύ άλλων έχουν άποψη για την ιστορικότητα της Μακεδονίας και μια σαφή και υλοποίηση σε εφαρμογή άποψη για την ανάκαμψη της οικονομίας;

Με ευχολόγια, αφορισμούς, διορισμούς στο δημόσιο, εξυπνάδες και πράξεις βίας δεν δίνονται λύσεις στα χρόνια προβλήματα μας. Όσο κάποιοι επιμένουν να μην το καταλαβαίνουν και ταυτόχρονα επιμένουν η μειοψηφική άποψη τους να επικρατεί ως κυρίαρχη με κάθε τρόπο τόσο θα βαθαίνει η κρίση, και άλλο τόσο θα γίνεται δισεπίλυτη η κρίση μας.

Μήπως τελικά εξυπηρετούν κάποιους που δεν θέλουν ποτέ να δούμε φως στην άκρη του τούνελ συνολικά ως χώρα; Το έχουν ποτέ σκεφτεί; Αναφερόμαστε στην μάζα. Τα "ρετιρέ" αυτής της μορφής αντίδρασης λειτουργούν συνειδητά. Αυτοί ξέρουν...

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τόσα ξέρουν, τόσα νιώθουν, αλλά τόσα γράφουν και λένε. Αδιάφοροι!

Ανώνυμος είπε...

Οι μύγες τις ακαθαρσίες ψάχνουν. Απο εκεί τρέφονται!

Ανώνυμος είπε...

Αυτοί είναι οι πολέμιοι του χρυσού στην Χαλκιδική. Αυτοί είναι και οι φίλοι τους. Ανθέλληνες βολεμένοι και προδότες. Δεν φταίνε όμως αυτοί, αλλά ο κυρίαρχος Ελληνικός λαός που τους έκανε μάγκες.

Ανώνυμος είπε...

Ντόρτια ήθελε χθές και όχι τρίμπαλο στους ανιστόρητους antigold της Αθήνας.