Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018

Ο ΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣ ΟΥΡΑΝΟΥΠΟΛΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΠΕΦΤΕΙ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ANTIGOLD ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΠΕΡΑ ΒΡΕΧΕΙ... #SKOURIES


Διαβάζουμε στο halkidikinews πως τα ξημερώματα της Δευτέρας για πολλοστή φορά οδηγοί ΙΧ που διέρχονταν την επαρχιακή οδό Τρυπητής - Ουρανούπολης είδαν στην κυριολεξία τον χάρο με τα μάτια τους.

Είδαν δηλαδή να πέφτουν βράχη και χώματα από τα πρανή του δρόμου και από αγαθή τύχη να μην προκαλούνται στην καλύτερη των περιπτώσεων υλικές ζημιές στα οχήματα τους. Την χειρότερη εκδοχή δεν θα μπούμε στην διαδικασία να την αναφέρουμε, καθως όλοι αντιλαμβανόμαστε από πόσο σοβαρό κίνδυνο για την ζωή και την σωματική ακεραιότητα γλίτωσαν.

Είναι το δεύτερο συμβάν που σημειώνεται μέσα σ' ενα μήνα συνεπικουρούμενο και από τις έντονες βροχοπτώσεις. Ωστόσο το τοπίο παραμένει ομιχλώδες αναφορικά με τις πολυπόθητες παρεμβάσεις από την πλευρά της περιφέρειας, όπως λένε και οι κάτοικοι που ρωτήθηκαν από το halkidikinews.

Τα βράχια κρέμονται και ο δρόμος σε πολλά σημεία έχει ακόμη λάσπες. Εν τω μεταξύ σε 10 μέρες έχουμε Πάσχα και παραδοσιακά χιλιάδες είναι αυτοί που αναμένεται να διασχίσουν οδικώς αυτόν τον δρόμο "καρμανιόλα" για να κάνουν Πάσχα στο Άγιον Όρος ή στην Ουρανούπολη.

Φαίνεται όμως πως το άγχος και η ανησυχία που διακατέχει τον κόσμο της Ουρανούπολης, δεν τα ασπάζονται ως μείζονα οι πολιτικοί άρχοντες του τόπου, καθώς τόσο για τον Αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής, όσο και για τον εκτελούντα χρέη δημάρχου Αριστοτέλη (δεν συζητάμε για την κυβερνητική βουλεύτρια) το ν.1 πρόβλημα της Χαλκιδικής είναι τα μεταλλεία, "τα οποία υποσκάπτουν την βιωσιμότητα του νομού", όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Γιάννης Γιώργος στο αναπτυξιακό συνέδριο που άρχισε την Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη και τελειώνει σήμερα.

Έτσι είναι αυτα. Όταν η προτεραιότητα σου είναι το λουκέτο στην πλέον αναπτυξιακή παραγωγική δραστηριότητα της περιοχής και όχι η κατασκευή έργων υποδομής, που τα έχεις ανάγκη, τότε ναι... Φτάνεις στο σημείο να παρακαλάς ο Θεός να είναι σύμμαχος σου για τους κινδύνους που προκαλεί η κακή ιεράρχηση και διαχείριση των προβλημάτων που πρέπει να επιλύσεις.


4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο Γιάννης Γιώργος δεν είναι εμμονικός με τα μεταλλεία. Προσπαθεί να κάνει πολιτική διαχείριση με γνώμονα το δυνατόν μικρότερο πολιτικό κόστος ή μέγιστο πολιτικό όφελος αντίστοιχα και αυτό τον εκθέτει ανεπανόρθωτα. Εκτός αν καταστάλαξε.
Το μεγάλο ζήτημα το έχουν Ζουμπάς Ιγγλέζη οι οποίοι έχουν φορτωθεί με την "υπόσχεση" να σταματήσουν τις Σκουριές με κάθε τρόπο, με κάθε κόστος. Είναι το "τάμα" τους.
Το μέχρι που είναι διατεθιμένοι να το φτάσουν, μένει να το δούμε!

Ανώνυμος είπε...

Η πιο άχρηστη περιφέρεια όλων των εποχών. Γιάννης Γιώργου, ο πιο ακατάλληλος συστημικός για τον τόπο, να μη μιλήσω για τη Ζωγράφου των παρελάσεων και της κόρδας-φούντας και να μην επεκταθώ στη σχέση Δήμου - Οργανισμού Χαλκιδικής, η οποία από πίσω έχει πολύ μπόχα και εκδούλευση.

Ψάξτε το λίγο. Όχι πολύ βαθιά. Μπροστά σας είναι όλα. Αρκεί να ανοίξετε τα μάτια σας. Όλα σχετίζονται και όλα εξηγούνται.

Ανώνυμος είπε...

O Πόντιος Πιλάτος ξαναζεί μέσα από τον αντιπεριφεριάρχη Χαλκιδικής. Ότι πεί ο λαός...

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ είπε...

. . . ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΚΙ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ ΕΚ ΝΕΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΧΕΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ ΟΔΙΚΗΣ ΑΡΤΗΡΙΑΣ , ΙΕΡΙΣΣΟΣ , ΝΕΑ ΡΟΔΑ , ΟΥΡΑΝΟΥΠΟΛΗ.
. . . ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΣΤΗ ΦΟΡΑ ΚΙ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ ΕΚ ΝΕΟΥ ΓΙΑ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΕΠΙΘΕΤΑ ΚΑΙ ΡΟΛΟΥΣ , ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥΣ ΡΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ , ΜΠΟΡΟΥΝ ;;;
ΤΑΞΙΔΕΥΩ ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΦΤΑΣΩ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΚΙ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΕΝΟΣ Σ' ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΜΝΗΜΟΝΕΥΩ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ ΚΑΙ ΟΛΗΝ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥΣ ΨΙΘΥΡΊΖΩ : << ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΌΝΝΗΣΟ >>.
ΟΜΟΙΩΣ, ΟΤΑΝ ΤΟΥ ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ ΠΑΡΑΜΟΝΗ , ΤΑΞΙΔΕΥΩ ΣΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΑΝΤΑΣΜΑΓΟΡΙΚΗ ΧΤΙΣΜΕΝΗ ΜΕ ΠΕΤΡΑ,
ΒΛΑΣΤΗ ΚΟΖΑΝΗΣ , ΤΟ ΒΛΑΧΟΧΩΡΙ ΜΠΛΑΤΣΙ , ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΔΡΙΑΝΤΕΣ ΤΩΝ ΕΥΕΡΓΕΤΩΝ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΗΡΩΑ ΠΟΛΕΜΙΣΤΗ ΤΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ , ΓΙΑΝΝΗ ΦΑΡΜΑΚΗ, ΟΜΟΙΩΣ ,: << ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ , ΣΤΗΝ ΗΜΑΘΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ >>.
ΚΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ , ΦΤΑΝΕΙ Η ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΕΚΠΛΗΡΏΣΩ ΤΟ ΤΑΜΑ ΜΟΥ ΕΙΣ ΤΗΝ ΙΕΡΑΝ ΚΑΛΥΒΗ ΤΗΣ ΥΠΑΠΑΝΤΗΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ ΤΗΣ ΜΕΓΙΣΤΗΣ ΛΑΥΡΑΣ , ΕΙΣ ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ.
ΚΙ ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟ ΠΑΥΛΟ ΙΕΡΙΣΣΟΥ ΠΡΟΣ ΝΕΑ ΡΟΔΑ , ΤΡΥΠΗΤΗ ΚΑΙ ΟΥΡΑΝΟΥΠΟΛΗ ΣΑΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ , ΞΑΝΑΨΙΘΥΡΙΖΩ :<< ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΕΡΓΑ . . . . . ΚΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΔΕΙΤΕ , ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΤΑ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ;;;;>>.