Παρασκευή 2 Μαρτίου 2018

ΣΤΕΛΙΟΣ ΒΑΛΙΑΝΟΣ: "Η ΑΠΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΔΕΝ ΕΞΑΝΤΛΕΙΤΑΙ ΣΤΗΝ ΟΥΡΑΝΟΥΠΟΛΗ"


Ο Αρναιώτης περιφερειακός σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας Στέλιος Βαλιάνος σε ανοικτή επιστολή του καυτηριάζει την γενικότερη απραξία της τρέχουσας διοίκησης του Δήμου Αριστοτέλη όσο και αδυναμία της να δώσει λύσεις συνολικά στα μείζονα προβλήματα του Δήμου, εξαιτίας της εμμονής της με την παύση της μεταλλευτικής - επενδυτικής δραστηριότητας στη ΒΑ Χαλκιδική.

Μάλιστα ο κ. Βαλιάνος με αφορμή την τραγική κατάσταση του λιμανιού και των δρόμων της Ουρανούπολης, που αναδείχθηκαν από την πρόσφατη διαμαρτυρία των κατοίκων της, παρουσιάζει και μια επί μέρους λίστα και άλλων χωριών του δήμου με χρόνιες αναμονές και άλυτα ζητήματα σε υποδομές και έργα κοινής ωφέλειας.

Αυτό που προσωπικά μας έκανε εντύπωση είναι πως ο περιφερειακός σύμβουλος Χαλκιδικής διαψεύδει την πρόσφατη δήλωση του εκτελούντος χρέη δημάρχου για 30 επισκέψεις στην Αθήνα σχετιζόμενες αποκλειστικά με τα προβλήματα της Ουρανούπολης. 

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στην ανακοίνωση του, διασταυρωμένα οι επισκέψεις του κ. Ζουμπά στο Υπουργείο Υποδομών μετριούνται στα δάχτυλα του μισού χεριού...

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση του κ. Στέλιου Βαλιάνου. 

"Όπως σε όλη την Ελλάδα, έτσι και στη Χαλκιδική, είναι καιρός να αρχίσουν οι αλήθειες να ακούγονται πιο δυνατά από τις δικαιολογίες...

Αλήθεια, είναι, πως για τη δραματική κατάσταση στο λιμάνι της Ουρανούπολης, η Διοίκηση του Δήμου Αριστοτέλη έχει επιδείξει την ακινησία που τον χαρακτηρίζει σε σειρά ζητημάτων, ανεξάρτητα από τις ευθύνες και άλλων.

Αλήθεια είναι πως ο ισχυρισμός του δημάρχου περί 30 ταξιδιών στην Αθήνα ειδικά για την Ουρανούπολη, χωρίς ούτε μια ανακοίνωση για τα αποτελέσματα των επαφών του, ή για να καταγγείλει την αναποτελεσματικότητά τους, είναι τόσο μακρινός από την πραγματικότητα που ξεχειλίζει το ποτήρι της υπομονής κάθε σκεπτόμενου πολίτη του Αριστοτέλη. 

Όταν οι επισκέψεις του στο υπουργείο Υποδομών -διασταυρωμένα- μετριούνται στα δάχτυλα... μισού χεριού, τα όποια ταξίδια στην Αθήνα για την προσφιλή μονοθεματική του ενασχόληση (βλ. Μεταλλεία) δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την απουσία του απ` όλα τα υπόλοιπα ζητήματα.

Αλήθεια είναι πως την ίδια ακινησία επιδεικνύει για πολλά θέματα που απασχολούν τις τοπικές και δημοτικές κοινότητες του Δήμου.

Αλήθεια είναι ότι δεν έχουν προχωρήσει οι αναπλάσεις σε Στρατονίκη, Μεγάλη Παναγία , Αρναία και άλλους οικισμούς.

Αλήθεια είναι ότι δεν έχουν προχωρήσει τα αποχετευτικά έργα Αρναίας, Παλαιοχωρίου, Νεοχωρίου, που δεν λένε να ξεκινήσουν.

Αλήθεια είναι πως την ίδια ακινησία επιδεικνύει για τον ανύπαρκτο ακόμα ΧΥΤΑ του Δήμου μας.

Αλήθεια είναι πως την ίδια ακινησία επιδεικνύει στο θέμα της ύδρευσης πολλών οικισμών που ταλαιπωρούνται συχνά.

Και άλλα και άλλα..

Ελπίζω το αίσθημα εγκατάλειψης που του εξέφρασαν οι κάτοικοι της Ουρανούπολης να τον συγκίνησε αρκετά, για να αρχίσει να ασχολείται και με άλλα θέματα του Δήμου Αριστοτέλη, πριν τον υποχρεώσουν ξανά οι περιστάσεις..."

Στέλιος Βαλιάνος
Περιφερειακός Σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ακουσαμε οτι στην προχθεσινη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Αριστοτέλη, έγινε σοβαρό λεκτικό επεισόδιο ανάμεσα σε δυο υπαλλήλους του δημου μας και σε πρόεδρο ορεινού χωριού. Ξέρει κάποιοις τι έγινε να μας πει και εμας;

Ανώνυμος είπε...

Όσο θα βγαίνουν αλήθειες στο φως τόσο θα γίνεται πιο αφόρητη η συνειδητοποίηση του τρομακτικού λάθους που κάναμε σε τοπικό και πανελλήνιο επίπεδο.

Μαζί την κάτσαμε την βάρκα!

Ανώνυμος είπε...

Καμιά δήλωση από την άλλη περιφερική σύμβουλο της Αρναίας? Της κυριούλας προστατευόμενης του συστήματος?

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ είπε...

. . . διαίρει και βασίλευε . . . το κατατεθέν της κάθε τυρανίας . ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ , ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΜΑΣ ΕΝΩΝΟΥΝ ΚΙ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΕΩΣ ΤΙΠΟΤΑ ΣΧΕΔΟΝ , ΜΑΣ ΑΝΤΙΠΑΡΑΒΑΛΛΟΥΝ.
ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΙΧΜΑΛΏΤΙΣΑΝ ΔΥΟ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΠΑΛΛΗΚΆΡΙΑ ΚΑΙ Ο ΣΦΥΡΙΖΑ ΠΑΡΑΚΟΥΛΟΥΘΕΙ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ , ΜΕΤΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ .
ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ ΔΙΟΡΙΣΑΜΕ ME ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΜΑΣ , ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΚΑΙ ΨΑΧΝΟΥΜΕ Που ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ. . . . ;;;
Λυπουμαστε παρα παρα πολυ ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΥΑΙΣΘΗΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ !!!!
ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ , ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ , ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ , ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ . ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΗΝ ΙΕΡΙΣΣΟ , <> ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ , ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΨΗΛΑ ΣΤΟ ΚΟΝΤΑΡΙ ΤΟΥΣ , ΤΟΝ ΤΙΜΙΟ ΚΑΙ ΖΩΟΠΟΙΟ ΣΤΑΥΡΟ ΟΠΩΣ ΑΝΤΙΚΡΙΖΟΥΜΕ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΠΟΛΥ ΜΑΚΡΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ .
ΓΙΩΡΓΟ ΖΟΥΜΠΑ , ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΣΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΤΟ ΑΣΠΑΖΌΣΑΣΤΕ , ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ , ΤΟ ΛΑΒΑΡΟ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ , ΤΟ ΦΛΑΜΠΟΥΡΟ ΜΑΣ ΤΩΝ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΑΙΩΝ, ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΛΑΙΩΝ ΠΑΤΡΩΝ ΓΕΡΜΑΝΟ << Η ΛΕΥΤΕΡΙΑ Η ΘΑΝΑΤΟΣ >> , ΓΙΑΤΙ MAΣ ΞΕΧΝΑΤΕ ;;;; ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ MAΣ ΞΕΡΕΤΕ ::::
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΡΕΔΡΟ ΤΗΣ ΙΕΡΡΙΣΣΟΥ , ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΙΑ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ;;;

,