Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018

ΛΥΔ. ΚΟΝΙΟΡΔΟΥ: Ο ΣΥΡΙΖΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΤΗΝ ΠΗΓΕ ΣΤΑ ΠΕΤΡΑΛΩΝΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ - ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΑΝ ΓΙΑ ΑΡΧΑΙΑ ΣΤΑΓΕΙΡΑ, ΣΙΔΗΡΟΚΑΥΣΙΑ ΚΑΙ... ΣΚΟΥΡΙΕΣ?


Η υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου συνοδευόμενη από την κυβερνητική βουλεύτρια Χαλκιδικής Κατερίνα Ιγγλέζη, τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και συνεργάτες της επισκέφτηκε επιλεκτικά το σπήλαιο των Πετραλώνων και το Αρχαιολογικό Μουσείο Πολυγύρου, στο πλαίσιο της παρουσίας της για το 11ο Αναπτυξιακό Συνέδριο που έγινε στην Θεσσαλονίκη.

Η επίσκεψη όπως και η ξενάγηση της στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Πολυγύρου χωρίς την παρουσία του Δημάρχου Πολυγύρου Αστέριου Ζωγράφου, προκάλεσε την έντονη ενόχληση του, όπως αυτή καταγράφηκε στην επίσημη σελίδα του στο f/b, καθώς όπως τονίζει ο κ. Ζωγράφος την περίμενε τόσο για να την ξεναγήσει προσωπικά ο ίδιος όσο και να της εκθέσει τα προβλήματα του μοναδικού μουσείου σ' όλη την Χαλκιδική. 

Εξίσου εντύπωση προκαλεί το γεγονός, επως ενώ έρχεται αξιωματούχος του υπουργείου πολιτισμού στην Χαλκιδική για 2η φορά μέσα σε 8 μήνες (το καλοκαίρι που μας πέρασε είχε έρθει η γ.γραμματέας του ΥΠ.ΠΟ  Βλαζάκη) έχοντας στο πλευρό την γνώστρια της περιοχής Κατερίνα Ιγγλέζη δεν έγινε μια επίσκεψη στα Αρχαία Στάγειρα στην τεφροδόχο του Αριστοτέλη και στα Σιδηροκαύσια δίπλα από το Πάρκο του Αριστοτέλη στα Στάγειρα. Ένας χώρος που κατα πολλούς είναι ο ωραιότερος αρχαιολογικός χώρος της Χαλκιδικής, αλλά δυστυχώς παραμένει αναξιοποίητος 

Και η απορία είναι εύλογη: Γιατί δεν άδραξαν την ευκαιρία η κ. Ιγγλέζη και τα τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για να δείξουν στην κ. Κονιόρδου και άλλες σημαντικές γωνιές ιστορίας και πολιτισμού της ΒΑ Χαλκιδικής, από την στιγμή που η κ. Βλάζάκη το καλοκαίρι επισκέφτηκε τους ίδιους ακριβώς χώρους;

Δεν ξέρει η κ. Ιγγλέζη ότι ο κ. Ζουμπάς και άλλα στελέχη του δήμου είναι σε συνεχείς συσκέψεις για να βρεθεί κατασκευαστικός τρόπος υλοποίησης της μεταλλικής πεζογέφυρας που θα ενώσει το πάρκο του Αριστοτέλη με τα Σιδηροκαύσια;

Να υπενθυμίσουμε εδώ ότι αυτή η πεζογέφυρα ήταν μια προεκλογική υπόσχεση του παραιτηθέντος δημάρχου Γιάννη Μίχου προς τους κατοίκους των Σταγείρων, αλλά ακόμη χρονίζει το ζήτημα όπως και πολλά άλλα, καθώς ο εκτελών χρέη δημάρχου Αριστοτέλη Γιώργος Ζουμπάς, αρνήθηκε την συμμετοχή της Ελληνικός Χρυσός στην κατασκευή της.

Δεν θα αναφερθούμε στο ζήτημα των αρχαιολογικών ευρημάτων των Σκουριών, οι οποίες ακόμη "παίρνουν το χρόνο τους", πριν εκτεθούν στο ευρύ κοινό. Ως γνωστόν, από το 2015 εκκρεμεί ή απόφαση του ΚΑΣ για τη μεταφορά τους, καθώς είναι μια ακόμη διελκυστίνδα που επινόησαν οι antigold για να μπλοκάρουν την επένδυση.

Σ' ότι αφορά το γιατί δεν πήγαν την υπουργό τα τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να δεί τις αρχαιότητες των Σκουριών που για την antigold αδελφότητα είναι ισάξιες με αυτές της Αμφίπολης, νομίζουμε ότι ισχύουν οι ίδιοι λόγοι που ίσχυσαν και στην περίπτωση της κ. Βλαζάκη.

Αφενός είναι οι χιλιάδες επισκέπτες που κατακλύζουν τις Σκουριές από κοντά για να θαυμάσουν τις αρχαιότητες τις και οι οποίοι δημιουργούν το αδιαχώρητο και αφετέρου η κακιά συνήθεια που έχουν στην είσοδο του... αρχαιολογικού χώρου να πλένουν τις ρόδες των αυτοκινήτων όσων επιθυμούν να παρκάρουν στις εγκαταστάσεις του.

Χρονοβόρες καταστάσεις...

*Η φωτογραφία της ανάρτησης είναι από το halkidikipost.gr

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γιατί να φτιάξει την πεζογέφυρα η Ελληνικός Χρυσός; Επειδή έχει δικού της μηχανικούς, μηχανήματα και εργαζόμενους και το έργο μπορεί να φτιαχτεί με δικά της χρήματα;

Αφήστε να βγεί κανένα 45άρι και για antigold πολιτικούς μηχανικούς, αρχιτέκτονες και λοιπούς αγωνιστές. Αν δεν φάνε και αυτοί που έχουν την εξουσία πότε θα φάνε;

Ανώνυμος είπε...

Αληθεύει ότι ενώ οι συσκέψεις των αρμόδιων τοπικών Καλατράβα (Μίχος, Παναγιωτοπούλου & Σια) για την πεζογέφυρα δίνουν και παίρνουν στο Δήμο, αυτή κατάντησε χειρότερα και από το γεφύρι της Άρτας? Μπορεί κάποιος να μας ενημερώσει σε ποιο στάδιο βρίσκεται η κατασκευή αυτού του τόσο μικρού αλλά πολύ σημαντικού έργου?
Αυτοί που κόπτονται για την τουριστική προβολή (Βαρσαμής & Σια) και πηγαινοέρχονται ασκόπως στις εκθέσεις, γιατί δε νοιάζονται για την ολοκλήρωσή του? Αλλά θα μου πεις το ίδιο είναι να κόβεις βόλτες στο Βερολίνο, το ίδιο να ανέβεις μέχρι τα Στάγειρα?


ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ είπε...

. . . ΣΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΜΟΥΣΕΙΑ , ΕΧΟΥΜΕ ΜΑΘΕΙ, ΕΚΘΈΤΟΝΤΑΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΩΣ ΟΡΙΣΜΕΝΑ . . . ΕΥΡΗΜΑΤΑ .
. . . ΣΤΑ Α ΔΙΑΦΟΡΑ ΚΑΤΑ ΛΟΦΟΥΣ ΑΠΟ ΚΟΜΜΑΤΑ , ΕΧΟΥΝ ΜΑΘΕΙ , ΝΑ ΠΡΟΒΑΛΛΟΥΝ ΕΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝ ΕΥΑΥΤΟΥΣ , ΟΧΙ ΠΛΕΟΝ ΣΕ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ,ΟΧΙ ΠΛΕΟΝ ΣΕ ΔΟΞΟΛΟΓΙΕΣ, ΟΧΙ ΠΛΕΟΝ ΣΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ. ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ , ΠΑΡΑΤΗΡΕΙΤΑΙ ΙΔΙΕΤΕΡΗ ΠΡΟΤΙΜΙΣΗ , ΣΤΑ ΜΟΥΣΕΙΑ.
ΙΣΩΣ ΣΗΜΕΡΑ Ν΄ΑΞΙΖΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ Ν'ΑΚΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΕΡΓΑ , ΤΟΥ ΜΠΑΚΑΛΑΚΟΥ.{Σ.Σ. ΤΟΝ ΓΝΩΡΙΣΑ ΠΙΤΣΙΡΙΚΑΣ ΤΟ 1981 ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΟΒΙΩΤΙΑ,ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΡΑΤΩ ΤΙΜΗ ΜΟΥ.}
Μουσική: Θωμάς Μπακαλάκος
Στίχοι: Διονύσης Τζεφρώνης
1975


Ήρθε ο Βουλευτής στο χωριό,
βόλτες από κει κι από δω,
μοιράζει υποσχέσεις στους αγρότες.

Θα σας γλιτώσουμε από τη δυστυχία,
νερό θα φέρουμε, θα φτιάξουμε σχολεία
κι όσο για τα φτωχά κορίτσια σας,
γαμπρούς εμείς θα βρούμε.

Γεια και χαρά σας βρε πατριώτες
κι εμέ οι παππούδες μου ήταν αγρότες,
γεια σας.

Ήρθε ο Βουλευτής στο χωριό,
βόλτες από κει κι από δω,
μοιράζει υποσχέσεις στους αγρότες.

Θα γίνει αύξηση τιμής των προϊόντων,
θα αυξηθούν και οι συντάξεις των γερόντων,
νοσοκομεία θα σας χτίσουμε,
οι εκλογές ζυγώνουν.

Γεια και χαρά σας βρε πατριώτες
κι εμέ οι παππούδες μου ήταν αγρότες,
γεια σας.

Μπήκε ο Βουλευτής στη Βουλής,
βόλτες από δω κι από κει,
θρονιάστηκε σα διάνος στην Αθήνα.

Και μην τον είδατε το φίλο, το λεβέντη,
απ' το χωριό μας δεν περνάει ούτε για γλέντι
κι όσα μας είχε τάξει ήτανε
λαγοί με πετραχείλια.

Γεια και χαρά σας βρε πατριώτες
κι εμέ οι παππούδες μου ήταν αγρότες