Τρίτη 6 Μαρτίου 2018

ΒΑΡΒΑΡΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ: ΟΜΑΔΑ ΜΑΘΗΤΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΠΗΡΕ ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΕΙΟ ΣΤΟΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ


Αυτή την είδηση την διαβάσαμε ξανά και ξανά και ξανά και ξανά. Το κάναμε αυτό για θέλαμε να πάρουμε όλη την θετική ενέργεια, αισιοδοξία, ελπίδα και υπερηφάνεια που εξέπεμπε και συνεχίζει να εκπέμπει.

Όσοι δεν το ξέρετε λοιπόν διαβάστε το με την δέουσα προσοχή: ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΜΑΘΗΤΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΑΠΌ ΤΗΝ ΒΑΡΒΑΡΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΚΑΤΕΚΤΗΣΕ ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΕΙΟ ΣΤΟΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ που έγινε στην Αθήνα.

Η ομάδα των V(arvara) R(obotic) I(nventions) N(ew) G(eneration) ή εν συντομία V - RING κατέκτησε το βραβείο ομαδικότητας ανάμεσα σε 54 ακόμη ομάδες μαθητών που έλαβαν μέρος στον διαγωνισμό.

Όπως διαβάζουμε στην σελίδα τους στο facebook: "10 μοναδικά παιδιά το καθένα με το ταλέντο του και την ιδιαίτερη προσωπικότητά του και 3 ρομαντικοί ενήλικες που ακολούθησαν το όνειρο μικρών παιδιών, συνέθεσαν μια υπέροχη ομάδα! 

Μια ομάδα που τόλμησε και βγήκε νικητής μετά από αμέτρητες ώρες δουλειάς και ταυτόχρονα διασκέδασης.

Μια ιδέα που αγκαλιάστηκε από μικρούς και μεγάλους γιατί ήταν κάτι διαφορετικό στην καθημερινότητά μας, μια προσπάθεια που σκόρπισε χαμόγελα και όμορφα συναισθήματα. Εύχομαι να ήταν μόνο η αρχή και του χρόνου να είμαστε πολλές ομάδες από την Βαρβάρα με παιδιά από 9 έως 16 ετών!

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους που ήταν δίπλα μας και στήριξαν την προσπάθειά μας και επιπλέον ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Ελληνικός Χρυσός για την οικονομική ενίσχυση γιατί δυστυχώς χωρίς αυτή είναι πολύ δύσκολο να υλοποιηθεί μια ιδέα όσο κι αν προσπαθεί κανεις !!!"

Να σημειώσουμε  εδώ ότι το εγχείρημα – επίτευγμα των μαθητών μας από την Βαρβάρα αφορούσε ένα ρεαλιστικό πρόβλημα της περιοχής. 

Την ανάγκη για πόσιμο νερό στην περιοχή Χρυσή Ακτή Βαρβάρας και η επίλυση του είχε να κάνει με την αξιοποίηση του βρόχινου νερού μετά βέβαια από καθαρισμό και εμπλουτισμό.

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας του επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις και συγκεκριμένα την μονάδα νερού των εγκαταστάσεων Μαδέμ Λάκκου, όπου είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν και να συμβουλευτούν επιστήμονες της Ελληνικός Χρυσός.

Σε αυτή την πρώτη τους συμμετοχή τα παιδιά της Βαρβάρας είχαν την τιμή να πάρουν δυο διακρίσεις:
  • Βραβείο Against all odds στον προκριματικό γύρο και
  • Βραβείο 1ης θέσης Teamwork στον τελικό του FIRST LEGO League Greece (Ο μεγάλος τελικός του FIRST LEGO League Greece 2017-18) 

Ένα μεγάλο μπράβο από εμάς στα παιδιά, στους καθηγητές και στις οικογένειες τους. Το παρόν και το μέλλον φαντάζει πολύ καλύτερο εξαιτίας τους και τους ευχαριστούμε πολύ γι' αυτή την εξαιρετική προοπτική που μας χαρίζουν με το μυαλό και την δημιουργικότητα τους.





6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Με τέτοια νεολαία μπορούμε να ελπίζουμε παρά το μεσαίωνα που ζούμε με Ζουμπά και Τσίπρα Καμμένο.

Μπράβο σε όλους όσους συμμετείχαν σ' αυτή την προσπάθεια και σε όσους την στήριξαν.

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ είπε...

. . . ΔΥΣΤΗΧΩΣ ή ΕΥΤΥΧΩΣ ΣΗΜΕΡΑ , ΟΙ ΝΕΟΛΑΙΑ ΜΑΣ , ΑΠΟΤΆΣΣΕΤΑΙ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΠΟΥ << διορίζουν >> ΜΙΣΘΩΤΟΥΣ ΣΕ ΑΞΙΩΜΑΤΑ ΜΕΤ' ΑΠΟΖΗΜΕΙΩΣΕΩΝ << ΟΥΚ ΕΥΚΑΤΑΦΡΟΝΗΤΩΝ >> ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΛΟΓΗ ΣΥΝΕΠΕΙΑ , Ν'ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΕΜΑΣ <> ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΟΛΙΓΟΙ ΠΟΥ ΤΟ ΜΗΜΙΑΙΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΤΟΥΣ , ΑΠ' ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΓΓΙΖΕΙ ΤΟ ΜΕΓΙΣΤΟ ΕΤΗΣΙΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΕ ΠΛΟΥΤΟΠΑΡΑΓΩΓΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ , ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ , ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΠΡΩΤΟΓΕΝΟΥΣ ΤΟΜΕΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ , ΤΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΚΑΘΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ ΤΟΥ 2010 ΠΟΥ ΔΥΣΤΗΧΩΣ Ή ΕΤΥΧΩΣ ΌΧΙ ΑΠΛΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΑΛΛΑ << ΤΩΡΑ >>, ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΖΕΙ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΙΔΕΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΑΠ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΕΓΧΩΡΙΟΥΣ . . . ΜΗΠΩΣ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ ;;;;

Ανώνυμος είπε...

Αυτά μπορούμε να τα δούμε λίγο εμείς στα νότια χωριά, που φάγαμε το παραμύθι των Ζουμπά - Ιγγλέζη & λοιπών συγγενών, να μη δεχόμαστε λεφτά από την εταιρία?
Τα λεφτά αυτά μας ανήκουν και μπορούμε να κάνουμε όμορφα πράγματα με αυτά, ξυπνήστε χωριανοί!!!

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο στη Γιάννα, την ψυχή της Βαρβάρας. Μπράβο και στο Χάρη.
Βέβαια στενοχορήσατε λίγο την κυρία δημοτική σύμβουλο από το χωριό σας, αλλά δεν πειράζει. Εσείς να είστε καλά.

Ανώνυμος είπε...

Άλλο ένα παράδειγμα της μοναδικότητας της ελληνικής ψυχής. Δεν υπάρχουν λόγια που μπορούν να επιβραβεύσουν τα παιδιά που κέρδισαν με το σπαθί τους αυτήν την διάκριση. Σε τέτειες δύσκολες εποχές οι προσπάθειες για διάκριση έχουν πολλαπλή αξία. ΘΕΡΜΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.
ΟΒΕΛΙΞ (R)

Ανώνυμος είπε...

Η κα δημοτική Σύμβουλος που κατάγεται από την Βαρβάρα, Κασσάνδρα Κατσαρου, σε σχέση με το ανώνυμο σχόλιο, που λασπολογει εναντίον της, έχει να απαντήσει τα εξής :προφανώς και χάρηκε με τις επιτυχίες των παιδιών του χωριού της! Θα ήταν παράδοξο και παράλογο να μην ένιωθε έτσι! Όμως, όταν χρησιμοποιούνται τα παιδιά ενός χωριού και οι επιτυχίες τους με τρόπο αηθη, εμπαθη και υπουλο, για να σπιλωθει μια πορεία καθαρή, αταλαντευτη και δίκαιη, απέναντι στην γενέτειρα της, δεν έχει πάρα να απαντησει:για να στεναχωρηθει ή να χαρεί, θα έπρεπε να ήταν ενημερη, από αυτούς και αυτές που θα έπρεπε! Άλλων, ούτε καν στις συνεδριάσεις του Τοπικού Συμβουλίου δεν καλείται, παρά την υποχρέωση που έχουν γι αυτό οι αρμόδιοι! Η Αγάπη της για το χωριό της είναι αδιαπραγματευτη, συνεχής και εμπρακτη! Όμως, μερικοί που έχουν τις τυχες αυτού του χωριού στα χέρια τους, δυστυχώς για το χωριό, την αγνοούν προκλητικά, επιδεικτικα και αδικαιολογητα! Οι συγχωριανοι της γνωρίζουν-και αναγνωρίζουν δημόσια-αν και ποσο στήριξε και εξακολουθεί να στηρίζει το χωριό της! Το ζητούμενο είναι αν και όλοι οι άλλοι το κάνουν με επιτυχία η όχι! Δυστυχώς, η εικόνα της Βαρβάρας, τα τελευταία χρόνια, είναι όχι απλά υποβαθμισμενη αλλά τριτοκοσμικηε:μόνο οι τρεις δρόμοι - είσοδοι του χωριού, που εξακολουθούν να παραμένουν επικίνδυνοι και αποκλεισμενοι, αρκούν για να βάλουν όλους μας σε σκέψη, σε σχέση με την αποτελεσματικοτητα κάποιων μεγαλοσχημων Η λάσπη της ανωνυμίας δεν μπορεί να λερωσει καμία ηθική υπόληψη και τιμή! Όποιος έχει το θάρρος της γνώμης και της άποψής του, δεν κρύβεται πίσω από ανώνυμα και πικροχολα σχόλια!Η κα Κατσαρου βρίσκεται στην διάθεση οποιουδήποτε έχει το θάρρος της γνώμης του, προκειμένου να απαντήσει σε σχόλια επώνυμα!