Δευτέρα 23 Απριλίου 2018

ΔΗΜΟΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ: ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗΣ ΤΗΣ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ (BINTEO) #SKOURIES


Γίνεται να μιλάς επί 17 ολόκληρα λεπτά για τον πολιτισμό και την ιστορία της Ανατολικής Χαλκιδικής και να μην αναφέρεσαι έστω με μια φράση στην τεράστια συμβολή της πλέον αρχέγονης παραγωγικής δραστηριότητας αυτού του τόπου, που είναι η μεταλλευτική - μεταλλουργική από τον 5ο αιώνα π.Χ.;

Γίνεται, αντί αυτού να φτάνεις στο σημείο να χαρακτηρίζεις "λαίλαπα" μια μεταλλευτική επένδυση, που κατά τα λεγόμενα στελέχους του ΥΠΕΝ έχει τα πιο αυστηρά περιβαλλοντικά κριτήρια, κάτι που έχει επισφραγίστεί με τον πλέον εμφατικό τρόπο από την Ελληνική δικαιοσύνη;

Βεβαίως και γίνεται αρκεί να σε διέπει ο γνωστός αλλά αδικαιολόγητος πλέον antigold ιδεολογικός φανατισμός σε τέτοιο επίπεδο. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με την σειρά τους.

Στα Ιωάννινα διεξήχθει από τις 13 ως τις 15 Απριλίου μια πολύ ενδιαφέρουσα συνάντηση τοπικών φορέων διαχείρισης πολιτιστικής κληρονομιάς από ολόκληρη την Ελλάδα.

Τον Δήμο Αριστοτέλη εκπροσώπησε η πρόεδρος του Αριστοτέλειου Πνευματικού Κέντρου Λένα Παναγιωτοπούλου η οποία έδωσε ομιλία με θέμα: "Πολιτιστικός Τουρισμός, ορθή πρακτική αξιοποίησης πολιτισμικών πόρων μέσω της τεχνολογίας και του ανθρώπινου δυναμικού των Νομικών Προσώπων των Δήμων".

Η ομιλία της λοιπόν αφορούσε τον τουρισμό και πως αυτός μπορεί να αναδείξει την τεράστια πολιτιστική κληρονομιά της προ του Αθω περιοχής και της Ανατολικής Χαλκιδικής γενικότερα με την χρήση της τεχνολογίας και την σύμπραξη ή την συνέργεια, αν θέλετε, στελεχών νομικών προσώπων των Δήμων.

Δυστυχώς και ενώ η κ. Παναγιωτοπούλου είχε την χρονική δυνατότητα να κάνει έστω μια ελάχιστη αναφορά στο τεράστιο κεφάλαιο που έχει καταθέσει η μεταλλευτική δραστηριότητα στην μακραίωνη πολιτισμική ιστορία και παράδοση του τόπου, δεν το έκανε.

Παράλληλα, προς το τέλος της ομιλίας της και πιο συγκεκριμένα περίπου 2:30" πριν την ολοκλήρωση της, καταφέρθηκε και εναντίον του επενδυτικού έργου στα Μεταλλεία χαρακτηρίζοντας το "λαίλαπα", την οποία όπως άφησε να εννοηθεί, παρά τις δυσκολίες είναι πολύ κοντά στο να την σταματήσουν (!!!), χωρίς να ξεκαθαρίσει αν το εννοεί ως δήμοτική αρχή, ή το εκφράζει ως πίστη μέσω της κυβέρνητικής πρακτικής.

Προσωπικά αμφιβάλλουμε, αν όλα αυτά συμβάλλουν στην διαφήμιση του τόπου και στην θετική προβολή της τεράστιας πολιτιστικής ιστορίας του. Πάντως, ο πολιτισμός και η ιστορία της περιοχής είναι αλληλένδετη με την μεταλλευτική δραστηριότητα, όσο και αν αυτό ενοχλεί τους πολέμιους της.

Η τελική κρίση όμως ανήκει σε εσάς φίλοι αναγνώστες και γι΄αυτό το λόγο κάνετε κλικ ΕΔΏ για να ακούσετε την ομιλίας της εκπροσώπου του Δήμου Αριστοτέλη.


5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η αθλιότητα που ζούμε δεν έχει προηγούμενο! Αυτοί οι άνθρωποι μόνο να διχάζουν μπορούν και να κοροιδεύουν όλη την κοινωνία. Μετράμε αντίστροφα για να απαλλαγούμε μια για πάντα από δαύτους.

Ανώνυμος είπε...

Μην ξεχνάτε πολίτες ότι τα προμηνύματα είχαν δοθεί όταν κατ' απαίτηση του παρατηρητηρίου είχαν σβήσει την μεταλλευτική ιστορία των Μαδεμοχωρίων από το site του δήμου.
Αυτά τώρα είναι τα παρελκόμενα του φανατισμού και της εμπάθειας τους.

Ανώνυμος είπε...

Δεν έχουν κανένα φιλότιμο και κανένα ηθικό φραγμό. Είναι ότι πιο επικίνδυνο και νοσηρό έχουμε ζήσει από τα χρόνια της μεταπολίτευσης και μετά.
Γράφουν την δική τους μαύρη ιστορία. Θα λέμε από εδώ και στο εξής:Πριν από τον Μίχο και τον Ζουμπά και μετά τον Μίχο και τον Ζουμπά. Ο Θεός να βάλει το χέρι του και να κυλήσουν ήρεμα τα πράγματα μέχρι τις εκλογές.
Είναι ικανοί μόνο για το χειρότερο μόνο και μόνο για να παραμείνουν στην καρέκλα τους.Ότι ακριβώς συμβαίνει και στην κεντρική πολιτική σκηνή.

Ανώνυμος είπε...

Λένα, λάθος πρόλογος το "είμαι από έναν μικρό Δήμο και νιώθω άβολα μπροστά στο επίπεδο σας"

Κανονικά έπρεπε να πεις "δεν τέλειωσα ούτε το Λύκειο, εκλέχθηκα εξαπατώντας ένα κοπάδι γίδια, και γι αυτό νιώθω άβολα μπροστά στο επιπέδο σας"

Να μάθεις έστω και στα τελευταία σου να λες την αλήθεια.

Ανώνυμος είπε...

Απάντηση σε χρήστη 1:24μ.μ.
Θα μπορούσε εναλλακτικά να πει κλαίγοντας "είμαι η Λένα, είμαι αθυρόστομη και γι αυτό σας παρακαλώ συγχωρέστε με που νιώθω άβολα ανάμεσα σε πραγματικούς κύριους. Αν δε με πιστεύετε δείτε το video με τίτλο "οι αμυγδαλές…" και θα καταλάβετε".
https://www.youtube.com/watch?time_continue=4&v=lFVdnilIiXk
Σνιφ!