Τρίτη 15 Μαΐου 2018

ΘΟΔΩΡΟΣ ΓΙΟΥΡΤΣΙΧΙΝ - ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΠΟΥΛΟΣ: " Η ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΕΜΟΡΦΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ"

Μόνο οι antigold γνωρίζουν πως φαίνεται η Χαλκιδική κι από το διάστημα...

 *Ακολουθεί σχόλιο του blog

Φόρος τιμής στον Πόντιο κοσμοναύτη Θεόδωρο Γιουρτσίχιν – Γραμματικόπουλο αποδόθηκε στη Θεσσαλονίκη, καθώς στο Βασιλικό Θέατρο πραγματοποιήθηκε προς τιμήν του εκδήλωση με μουσικά και χορευτικά σύνολα του ποντιακού Ελληνισμού.

Την εκδήλωση διοργάνωσε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Β’ Θεσσαλονίκης, Σάββας Αναστασιάδης, ενώ το «παρών» έδωσαν ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, βουλευτές τς ΝΔ, ευρωβουλευτές, στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης και φορέων της πόλης, επιστήμονες, αθλητές καθώς και εκπρόσωποι και μέλη Ποντιακών Σωματείων.

«Έχω τρεις πατρίδες, τη Ρωσία, τη Γεωργία και την Ελλάδα. Όταν έρχομαι στην Ελλάδα, η καρδιά μου είναι γεμάτη αγάπη και είμαι ευτυχισμένος», είπε ο κοσμοναύτης από το βήμα της εκδήλωσης. Ο κ. Αναστασιάδης τον ρώτησε να εξηγήσει γιατί έχει πει ότι είναι ο τρίτος Πόντιος κοσμοναύτης και ο ίδιος απάντησε ότι οι πρώτοι δύο ήταν ο Κωστίκας κι ο Γιωρίκας, προκαλώντας γέλια στο κοινό.

Ο κ. Αναστασιάδης τον ρώτησε: «Εσύ που έχεις δει όλη τη γη από το διάστημα πες μας, υπάρχει καλύτερα από τη Χαλκιδική;» κι εκείνος απάντησε: «Όλοι βλέπουν όμορφο τον τόπο τους από ψηλά, άλλος βλέπει πιο όμορφη την Ελλάδα, άλλος μπορεί τη Ρουμανία, άλλος το Παρίσι… Αλλά για μένα η Χαλκιδική είναι πανέμορφη από το διάστημα και τα τρία πόδια της ξεχωρίζουν πάντα από ψηλά».

Ο κ. Γιουρτσίχιν αποτελεί εμβληματική φιγούρα του Ελληνισμού, αφού τον τίμησε στα ταξίδια του, παίρνοντας μαζί του στο διάστημα την ελληνική σημαία αλλά και ονομάζοντας το σκάφος του «Αργώ», ενώ στην αποστολή του, είχε δώσει το διακριτικό όνομα «Όλυμπος».


«Τιμούμε σήμερα ένα πρότυπο της αριστείας», είπε ο βουλευτής Σάββας Αναστασιάδης ανοίγοντας την εκδήλωση, αναφερόμενος στον κ. Γιουρτσίχιν. Όπως είπε, αυτός αποτελεί πρότυπο ανδρείας, περηφάνειας και αγώνα και «στο πρόσωπό του τιμούμε τους Έλληνες όλου του κόσμου».

Στην εκδήλωση κλήθηκε να μιλήσει ο ανηψιός του, Χριστόφορος Αϊβαζίδης, ο οποίος είπε λίγα λόγια για τον άνθρωπο και θείο, Θεόδωρο. Μιλώντας για τις αναμνήσεις από την παιδική του ηλικία, ο κ. Αϊβαζίδης είπε για τον θείο του ότι, «είχε πάντα την ιδιότητα να μας βοηθάει να ανακαλύψουμε τον κόσμο. Πάντα μας παρακινούσε να βγάλουμε φτερά και να πετάξουμε, πριν ακόμα κάνει το πρώτο του ταξίδι».

«Προσωπικότητες σαν τον Θόδωρο πρέπει να μας βοηθήσουν να πετύχουμε τον έναν και μοναδικό σκοπό που έχουμε εμείς οι άνθρωποι, που δεν είναι άλλος από την αναγνώριση της Γενοκτονίας για να αναπαυθούν επιτέλους οι πρόγονοί μας εν ειρήνη», συμπλήρωσε ο κ. Αϊβαζίδης και τόνισε πως φέτος οι οιωνοί είναι θετικοί, αφού θα διοργανωθεί μόνο μία και κοινή εκδήλωση για την επέτειο της Γενοκτονίας, σε αντίθεση με τις προηγούμενες χρονιές όπου η ποντιακή κοινότητα εμφανιζόταν διχασμένη.

Εν συνεχεία, κλήθηκε να απευθύνει χαιρετισμό ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Τσιάρας, εκπροσωπώντας τον πρόεδρο του κόμματος, Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο ίδιος είπε ότι «αποτελεί τιμή πρώτα από όλα για εμάς να τιμούμε έναν άνθρωπο σαν τον κ. Γιουρτσίχιν» και τόνισε τη σημασία της εκδήλωσης και της πρωτοβουλίας του κ. Αναστασιάδη. 

Ακόμη, είπε πως «είναι υποχρέωσή μας, η ιστορία του ποντιακού Ελληνισμού να διδάσκεται στα σχολεία και να ανεγερθεί μνημείο για τη Γενοκτονία των Ποντίων», ενώ κατέληξε ότι «οι πολιτικοί δεν γίνεται να είναι στο διάστημα, αλλά πρέπει να πατούν στη γη», αφήνοντας αιχμές κατά της κυβέρνησης.

Την εκδήλωση παρουσίασε ο ηθοποιός Φάνης Μουρατίδης.

Αναδημοσίευση από xalkidikipolitiki.gr

*ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ BLOG: Με όλο τον σεβασμό προς το πρόσωπο αυτού του λαμπρού Έλληνα και επιστήμονα, ίσως όμως θα ήταν φρόνιμο, όταν ομιλεί δημοσίως για την εικόνα της Χαλκιδικής από το διάστημα, να παίρνει την άδεια πρωτίστως, όπως και την άποψη, της ΜΚΟ "παρατηρητήριο μεταλλευτικών δραστηριοτήτων" και της επιστημονικής ομάδας της.

Είναι γνωστό πως πρώτοι αυτοί έχουν προβλέψει κατηγορηματικά πως το ανοικτό όρυγμα των Σκουριών θα είναι ορατό από το διάστημα, κάτι που ήδη... αχνοφαίνεται, όπως ισχυρίζονται, εξαιτίας της αποψίλωσης 1.500 στρεμμάτων δασικής γης, που είναι η συνολική έκταση του ορύγματος.

Θα τον παρακαλούσαμε θερμά τον κ. Γιουρτσίχιν στην επόμενη αποστολή του στο διάστημα να κάνει το "ορίστε", είτε στον ιδρυτή της ΜΚΟ, είτε σε κάποιο εξέχων μέλος της επιστημονικής ομάδας του , έτσι ώστε να διαπιστώσουν από κοινού το... πρόβλημα που ήδη αντιμετωπίζει από το διάστημα η Χαλκιδική.

Καλό είναι λοιπόν καλά λόγια για την Χαλκιδική να αποφεύγονται, αν πρωτίστως δεν έχει επέλθει σχετική συννεονόηση με τους εν λόγω Χαλκιδικάρχες. 

ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΙ ΞΕΡΟΥΝ ΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ Η ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ... ΔΙΑΣΤΗΜΑ!!!

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πόσες μπούρδες έχουμε ακούσει και ανάλογο πόλεμο έχουμε ανεχτεί από αυτούς τους εμμονικούς ανθρώπους που στην τελική έκαναν τον ακτιβισμό επάγγελμα; Απειρες και ακόμη αντέχουμε...
Αν αυτό δεν λέγεται δημοκρατία, τότε τι στην ευχή είναι δημοκρατία στην πράξη;