Τρίτη 29 Μαΐου 2018

ΣΤΡΑΤΟΝΙΚΗ: ΛΑΜΠΡΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ


Ένα κόσμημα πολιτισμού και παράδοσης για ολόκληρη την περιοχή της ΒΑ Χαλκιδικής εγκαινιάστηκε το Σάββατο 26 Μαΐου  στην Στρατονίκη.

Μέσα σε ένα κλίμα βαθιάς συγκίνησης και ικανοποίησης ο Μητροπολίτης Ιερισσού Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ.κ. Θεόκλητος παρουσία πλήθους κόσμου από όλο το Δήμο Αριστοτέλη  εγκαινίασε το νέο απόκτημα  της Στρατονίκης,  το Λαογραφικό μουσείο της.

Στην εκδήλωση τιμήθηκε η  οικογένεια της αδικοχαμένης  Άννας Ιγγλεζάκη «την οποία χάσαμε όταν ήταν πρόεδρος εν ενεργεία», όπως είπε χαρακτηριστικά στην ομιλία του ο  κ. Ιωάννης Μαρκογιάννακης και η οποία είχε πρωτοστατήσει στην υλοποίηση του οράματος για την απόκτηση ενός Λαογραφικού Μουσείου στην Στρατονίκη.


Γι’ αυτό το λόγο απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα στα 2 παιδιά της και τους γονείς της και  η αίθουσα του Λαογραφικού Μουσείου ονομάστηκε αίθουσα ''Άννα Ιγγλεζάκη''.

Στην εκδήλωση τιμήθηκε η Ελληνικός Χρυσός για την πολύτιμη και πολύπλευρη συνεισφορά της προς την τοπική κοινωνία.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο πρώην Δήμαρχος Αριστοτέλη κ. Χρήστος Πάχτας, ο εκπρόσωπος της Ελληνικός Χρυσός κ.David Hume, o Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αρναίας κ. Γεώργιος Διαμαντούδης, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ιερισσού κ. Γώργιος Πασχαλίδης, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Παλαιοχωρίου κ.Σταμάτης Ρίμπας, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Στρατωνίου κ  Νίκος Ζαγοράκης, ο Διευθυντής του ΚΠΕ Αρναίας κ. Ιωάννης  Λάμπρου.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν η Χορωδία Παλαιοχωρίου, τα χορευτικά συγκροτήματα Στρατονίκης και Στρατωνίου, ο Σύλλογος Γυναικών Νεοχωρίου, η Πολιτιστική Ένωση Χαλκιδικής "Τα Μαντεμοχώρια" και η Ακαδημία Χορού Πεύκων Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για ένα στολίδι για την περιοχή, το οποίο θα υπάρχει η δυνατότητα να γίνει πόλος έλξης τόσο για τους κατοίκους της, όσο και για τους επισκέπτες της.

Στο σύνδεσμο των "Εργοληπτών Χαλκιδικής" που ακολουθεί μπορείτε να δείτε το πλούσιο ρεπορτάζ με βίντεο και φωτογραφίες που δημοσίευσε από την λαμπρή εκδήλωση.