Παρασκευή, 25 Μαΐου 2018

ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΟΙ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ: "ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΥΠΕΚΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΕΙ ΜΕ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΑ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ"


Νέο κοινό δελτίο τύπου εξέδωσαν τα 3 σωματεία εργαζομένων στα μεταλλεία Κασσάνδρας, Πρόκειται για ένα δελτίο τύπου στο οποίο συνοψίζονται οι εντυπώσεις και οι αγωνίες τους μετά τις συναντήσεις που είχαν στην Αθήνα οι εκπρόσωποι τους με τον Γιώργο Σταθάκη και αξιωματούχους της Eldorado Gold.

Σε γενικές γραμμές επιβεβαιώνουν το καλό κλίμα μέσα στο οποίο διεξήχθει η συνάντηση τους με τον υπουργό περιβάλλοντος, ωστόσο καταλήγουν στο αυτονόητο, που θέλει αυτό το κλίμα διαλόγου να μην είναι αρκετό για να προχωρήσει μια επένδυση που έχει κολλήσει ξανά μέσα στις γνωστές παραλκυστικές τακτικές.

Γι' αυτό το λόγο καλούν τόσο την κυβέρνηση όσο και την εταιρεία να λάβουν εκείνες τις αποφάσεις που θα διασφαλίσουν την εξέλιξη της επένδυσης αλλά και τις θέσεις απασχόλησης 2.000 και πλέον εργαζομένων.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση των σωματείων εργαζομένων στα μεταλλεία Κασσάνδρας.

"Ενάμιση μήνα μετά την απόφαση της διαιτησίας και λίγες ώρες μετά την ανακοίνωσή μας για τις τρέχουσες εξελίξεις, καταφέραμε να συναντηθούμε με τον Γιώργο Σταθάκη, σε καλό κλίμα, και να λάβουμε τις απαραίτητες διευκρινήσεις για την επόμενη μέρα της διαιτησίας, γεγονός που επιβεβαιώνει ο Υπουργός με επίσημο Δελτίο Τύπου, κίνηση που τιμά τόσο εμάς όσο και τον ίδιο.

Εκπροσωπώντας ωστόσο, 2.000 εργαζόμενους, 2.000 Έλληνες πολίτες που δίνουν τα τελευταία χρόνια έναν διαρκή αγώνα, για την εξέλιξη της επένδυσης και παραμένουν σε αγωνία για την διασφάλιση της ανάπτυξης και της εργασίας στον τόπο μας,

ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ ΟΤΙ:
• Ο εποικοδομητικός διάλογος και το καλό κλίμα στις συνομιλίες μας με τον Υπουργό ήταν είναι και θα είναι ζητούμενο το οποίο όμως από δω και στο εξής θεωρούμε ΔΕΔΟΜΕΝΟ.
• Ούτε ο διάλογος, ούτε το καλό κλίμα, ούτε οι διευκρινήσεις ούτε και η έντιμη στάση του Υπουργού, μπορούν να διασφαλίσουν την ΣΥΜΦΩΝΙΑ από την οποία κρίνεται το μέλλον της επένδυσης, των παιδιών μας και του τόπου μας.

ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΒΑΣΗ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ:
• Να ξεκαθαρίσει το σκηνικό και να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις.
• Να ληφθούν άμεσα από το Υπουργείο και από την Εταιρεία οι αποφάσεις που θα διασφαλίσουν την εξέλιξη της επένδυσης, στην βάση της θετικής απόφασης της διαιτησίας και της νομιμότητας για την οποία δεσμευόμαστε.
• Να δοθούν οι άδειες που μένουν αδικαιολόγητα στο συρτάρι, μετά και την ολοκλήρωση της διαιτησίας, για να μπορέσουν να αναπτυχθούν τα έργα στην Χαλκιδική και να διασφαλιστούν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ οι 2.000 και πλέον θέσεις εργασίας.
• Να σταματήσουν οι υπεκφυγές και να αντιμετωπιστεί η μεγαλύτερη επένδυση της χώρας με ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ από όλα τα κόμματα και την ίδια την Κυβέρνηση που αγωνίζονται για την ΑΝΑΠΤΥΞΗ.

ΕΩΣ ΤΟΤΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΠΑΡΟΝΤΕΣ
  • Για να προστατεύσουμε το μέλλον μας και τον τόπο μας.
  • Για να προστατεύσουμε 2.000 Έλληνες πολίτες και μια τοπική κοινωνία που εξαρτάται πλήρως από την μεταλλευτική ανάπτυξη.
  • Για να προστατεύσουμε την δουλειά μας για την οποία. είμαστε ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ
  • Και αυτή την ΠΕΡΗΦΑΝΙΑ δεν θα την διαπραγματευτούμε με κανέναν
Οι εκπρόσωποι των Εργαζόμενων στα Μεταλλεία Κασσάνδρας":

Σωματείο Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Μεταλλείων Κασσάνδρας “Αγία Βαρβάρα”
Ο πρόεδρος
Δημήτριος Παπαγεωργίου

Σωματείο Υπογειτών Μεταλλείων Κασσάνδρας
Ο πρόεδρος
Χρήστος Ζαφειρούδας

Σωματείο Εργαζομένων Ολυμπιάδας Χαλκιδικής «Στοά 59»
Ο πρόεδρος
Νίκος Παναιρλής

*Η φωτογραφία της ανάρτησης μας είναι από τον Νίκο Παλαιολόγο και δημοσιεύτηκε πρώτα στο lifo.gr