Παρασκευή, 22 Ιουνίου 2018

ΟΙ ΣΚΟΥΡΙΕΣ ΤΟΥΣ ΕΝΩΣΑΝ - Η "ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" ΘΑ ΤΟΥΣ ΧΩΡΙΣΕΙ?


Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας με αφορμή την "Συμφωνία των Πρεσπών" επιχειρεί να φτιάξει ένα αυτοδιοικητικό μέτωπο σ΄ολόκληρη την Βόρεια Ελλάδα κατά αυτής της συμφωνίας.

Για το λόγο αυτό ο κ. Τζιτζικώστας μέσω συνέντευξης τύπου κάλεσε σε κοινή συνεδρίαση την προσεχή Τετάρτη 27 Ιουνίου το περιφεριακό συμβούλιο της ΠΚΜ μαζί με τα δημοτικά συμβούλια των 38 δήμων της περιφέρειας, αλλά και παρουσία των περιφερειακών και δημοτικών συμβουλίων της Δυτικής Μακεδονίας και της Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, όπως και των φορέων της Κεντρικής Μακεδονίας.

Αυτό πολύ απλά σημαίνει ότι σε λίγες μέρες θα μάθουμε ποια είναι η επίσημη θέση του δήμου Αριστοτέλη για την ονοματοδοσία "Βόρεια Μακεδονία" των Σκοπίων, εκτός απροόπτου. Πιθανώς, θα ακούσουμε και την άποψη του αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής Γιάννη Γιώργου, την οποία μέχρι σήμερα δεν την έχουμε ακούσει.

Τι θα κάνει ο Γιώργος Ζουμπάς; Θα στηρίξει το μέτωπο κατά της συμφωνίας, που πάει να φτιάξει ο Αποστολος Τζιτζικώστας, το οποίο προφανώς θα έχει και την στήριξη του αντιπεριφεριάρχη Χαλκιδικής,  ή ο εκτελών χρέη δημάρχου Αριστοτέλη θα στοιχηθεί πίσω από την γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αυτή δόθηκε με τον πλέον εμφατικό τρόπο από την Κατερίνα Ιγγλέζη μετά και την εμφάνιση της στις Πρέσπες;


Έχουν τεράστιο ενδιαφέρον τα αποκαλυπτήρια των απόψεων Ζουμπά και Γιώργου, καθώς είναι γνωστός ο antigold συνασπισμός που έχουν από κοινού οικοδομήσει κατά της επένδυσης χαλκού - χρυσού στην ΒΑ Χαλκιδική, παρά του γεγονότος ότι ανήκουν ιδεολογικά σε αντίθετες πολιτικές παρατάξεις.  

Το απέδειξαν άλλωστε και στο πρόσφατο αναπτυξιακό συνέδριο που έγινε στην Θεσσαλονίκη, όπου αφιέρωσαν μεγάλο κομμάτι των τοποθετήσεων τους στους προβληματισμούς που αισθάνονται αλλά και στις λύσεις που πρέπει να αναζητηθούν για να μην προχωρήσει η μεταλλευτική επένδυση.

Άραγε η "συμφωνία των Πρεσπών" θα προκαλέσει τριγμούς στον δικό τους συνασπισμό, ή θεωρείται ήσσονος σημασίας υπόθεση για να χαλάσει την πολύ καλή πολιτική σχέση που έχουν τα τελευταία 4 χρόνια οι δυο τους με επίκεντρο τις Σκουριές;

Ίδωμεν... 


5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΜΗΝ ΕΙΣΤΕ ΑΦΕΛΕΙΣ. ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΚΟΡΑΚΑΣ ΚΟΡΑΚΟΥ ΜΑΤΙ ΔΕΝ ΒΓΑΖΕΙ.
ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΡΟΒΛΕΨΗ. Ο ΖΟΥΜΠΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ.

Ανώνυμος είπε...

Άλλη πρόβλεψη: Και θα πάει ο Ζουμπάς στην συνεδρίαση των δημάρχων και δεν θα επιτρέψουν να εκτεθεί Τζιτζικώστας και Γιώργος.
Κανένας πόνος για την Μακεδονία στον συνεταιρισμό των Σκουριών.

Ανώνυμος είπε...

Το όλο σκηνικό είναι έτσι στημένο για να μην εκθέσει κανείς κανέναν.
Κανονικά Τζιτζικώστας και δήμαρχοι θα έπρεπε από μόνοι τους να κάνουν δημοψήφισμα και όχι να ζητάνε από την πολιτεία. Για το νερό πως έγινε στην Θεσσαλονίκη;
Που να τολμήσουν όμως; Και άβουλοι και μοιραίοι.

Ανώνυμος είπε...

Αυτοί οι άνθρωποι είναι μόνο για την πάρτι τους.
Για τον λαό και ακόμη πιο πολύ για την πατρίδα δεν τους καίγεται καρφάκι.

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ είπε...

. . . ΙΟΥΝΙΟΣ 2018, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΘΕ ΙΟΥΝΙΟ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ ΤΑ ΜΠΑΝΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ .
ΒΕΒΑΙΑ , ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΠΑΝΙΑ ΕΦΕΤΟΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΠΗΡΑΝ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ . <> ΛΟΙΠΟΝ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΣΤΑ ΒΑΘΙΑ ΚΑΙ ΘΟΛΑ ΝΕΡΑ ΚΑΙ ΞΕΒΓΑΛΑΝ , ΣΧΕΔΟΝ ΑΝΑΒΆΠΤΙΣΑΝ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΤΙΚΑ & ΦΥΛΕΤΙΚΑ ΜΙΑ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΒΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.

ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΣΗΜΕΡΑ ΝΟΝΟΥΣ , ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΟΠΩΣ ΚΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ , ΤΟΥΣ ΘΈΤΟΥΜΕ ΕΝΑ ΕΡΩΤΗΜΑ : ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΠΛΑΖ ΧΡΥΣΗ ΑΚΤΗ. Το τάγκα ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ , ΚΥΡΙΑΡΧΕΙ ΚΙ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ , ΣΤΟ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΦΥΛΛΟ. ΜΗΠΩΣ ΘΑ' ΤΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΤΙΚΟ ΝΑ ΑΝΑΒΑΠΤΙΖΑΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΚΤΗ , ΣΕ ΤΑΓΚΑ ΝΙΚΑ ;;;;;