Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018

ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ: ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΗΣ "ΝΕΦΕΛΗΣ" - ΒΟΥΛΙΑΞΕ Η ΝΙΚΗΤΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ (ΦΩΤΟ + ΒΙΝΤΕΟ)


Στο πιο γκρίζο και αλλόκοτο καλοκαίρι των τελευταίων χρόνων ήρθε να προστεθεί και η επίμονη θεομηνία με το όνομα "Νεφέλη".

Μια θεομηνία που και πάλι προκάλεσε βιβλικές καταστροφές στην πολύπαθη από καιρικά φαινόμενα Χαλκιδική μας. Στην Νικήτη ο άνω οικισμός κατέληξε με ότι μπορεί να φανταστεί κανείς σε φερτά υλικά στην παραλία καταστρέφοντας κάθε υποδομή τουριστικού σκοπού.

Εικόνες και στιγμές που θύμισαν στους παλαιότερους κατοίκους της Νικήτης μια ανάλογη θεομηνία του 1971, όπου μέχρι και τρακτέρ βρέθηκαν στον Τορωναίο κόλπο!

Το πολύ κακό στην προκειμένη περίπτωση είναι ότι δεν μπορεί να γίνει ακριβής αποτίμηση των ζημιών, ούτε να αρχίσουν οι εργώδεις προσπάθειές αποκατάστασης σε δημόσιες και ιδιωτικές περιουσίες ένεκα του ότι βρισκόμαστε εν μέσω τουριστικής σεζόν, καθώς το κύμα κακοκαιρίας θα επανέλθει από το μεσημέρι και θα διαρκέσει μέχρι και αύριο το βράδυ, όπως υποστηρίζουν οι μετεωρολόγοι.

Ευχόμαστε ολόψυχα δύναμη και υπομονή στους κατοίκους της Νικήτης. Ο Θεός μαζί τους. Ευχόμαστε παράλληλα και οι επίσημοι φορείς της πολιτείας να είναι σε θέση να κάνουν ότι χρειαστεί για να μετριαστούν τα σοβαρά προβλήματα που προκάλεσε η θεομηνία.

Σας καλούμε να διαβάσετε το πολύ ενημερωμένο ρεπορτάζ του halkidikifocus.gr με φωτογραφίες και βίντεο, πατώντας κλίκ πάνω στο όνομα του ιστολογίου, αφού σοβαρά προβλήματα είχαμε και στην Σίβηρη και στην Νέα Φώκαια από την κακοκαιρία.

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γιατί δεν κυρήσουν την Χαλκιδική σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης; Τι περιμένουν;